پت شاپ پرشین پت
Follow Us
facebook twitter blog google

خبر های روز حیوانات خانگی

  • چراغ شب مرغ ◄ چراغ شب مرغ
      نور شب معمولی تبدیل شده به یک مرغ شایان ستایش با شخصیتی فراموش نشدنی که باعث می شود بچه ها قبل از خواب لبخند بزنند . Chicken Night Light که توسط Zanwen Li طراحی شده است، زمان خواب را به درخششی گرم و ملایم از آرامش تبدیل می کند. این چراغ شب که به شکل یک جوجه چاق و شایان ستایش است، به لبخند زدن در شب و افزایش روشنایی در صبح کمک می کند. لامپ مرغ نوری آرام بخش می تابید که اتاق را آرام می کند و به بچه های کوچک کمک می کند تا با آرامش از آنجا دور شوند و با مثبت اندیشی از خواب بیدار شوند.
  • مبلمان خالی از سکنه با پاهای عنکبوت ◄ مبلمان خالی از سکنه با پاهای عنکبوت
      مبلمان گوتیک که روی پاهای عنکبوتی متعادل شده اند، عناصر طراحی ترسناک و غیرمنتظره با موضوع هالووین را با مواد لوکس با کیفیت بالا ترکیب می کنند . Arachnid طراحی شده توسط Haunt مجموعه جدیدی از مبلمان لوکس گوتیک است که فانتزی جاودانه را وارد عصر مدرن می کند. صندلی تخت، میز کناری ، و تخت با پاهای عنکبوتی با ابهت که از زیر هر قطعه می خزند، بالا می روند. هر اثر عنکبوتی ترکیبی از ظرافت و هنر تاریک است که همه از چوب ماهون جامد توسط صنعتگران چیره دست تراشیده شده است.
  • قاب دوربین فیدر پرنده ◄ قاب دوربین فیدر پرنده
      غذیه پرنده چند منظوره با کیف یکپارچه برای دوربین در فضای باز به افراد اجازه می دهد تا پرندگان را در حیاط خلوت خود تغذیه و ضبط کنند . تغذیه پرنده که توسط Wasserstein برای قرار دادن دوربین‌های محبوبی مانند Wyze Cam طراحی شده است به شما کمک می‌کند هر صدای جیر جیر و بال زدن را با وضوح بالا ثبت کنید. در عین حال که دوربین شما را از باران، باد و عناصر بیرونی در امان نگه می‌دارد، حیات وحش را مستقیماً در معرض دید قرار می‌دهد. این تغذیه کننده پرنده که به راحتی بر روی درختان یا دیوارها نصب می شود و با انرژی خورشیدی سازگار است، پرنده نگری را به یک ماجراجویی با فناوری پیشرفته تبدیل می کند.
  • بستنی قهوه گربه ◄ بستنی قهوه گربه
      آثار هنری شگفت انگیز نقاشی شده با قهوه توسط هنرمند روسی Elena Efremova . انواع مختلف قهوه ویژگی منحصر به فردی را برای هر نقاشی گربه ایجاد می کند .
  •  قهوه به یاد ماندنی دارای تصاویر زیبای جغده ◄ قهوه به یاد ماندنی دارای تصاویر زیبای جغده
      فنجان های قهوه به یاد ماندنی دارای تصاویر زیبای جغدهای شایان ستایش با چشمانی به اندازه چشمان شما پس از اولین جرعه است. بسته بندی Boo Takeaway و فنجان های قهوه که توسط Backbone Branding برای خط جدید قهوه رویال ارمنستان "Owl" طراحی شده است. در ارمنی، "بو" به معنای "جغد" است، اشاره مستقیم به پرنده شب‌زی، که برای یک برند قهوه از آن به عنوان نام استفاده می‌کند. چشمان کنجکاو جغد با فنجان های دارای تصاویر کارتونی که آنها را به جغدهای جذاب تبدیل می کند، به کانون طراحی تبدیل می شود. فنجان‌های قهوه جغد در رنگ‌های مختلفی عرضه می‌شوند تا با زمانی از روز که قهوه سفارش می‌دهید، مطابقت داشته باشد، چه برای بیدار شدن از خواب صبحگاهی و چه در اواخر شب.
  • قاب دوربین فیدر پرنده ◄ قاب دوربین فیدر پرنده
      تغذیه پرنده چند منظوره با کیف یکپارچه برای دوربین در فضای باز به افراد اجازه می دهد تا پرندگان را در حیاط خلوت خود تغذیه و ضبط کنند . تغذیه کننده پرنده که توسط Wasserstein برای قرار دادن دوربین های محبوبی مانند Wyze Cam طراحی شده است به شما کمک می کند هر صدای جیر جیر و بال زدن را با وضوح بالا ثبت کنید. در عین حال که دوربین شما را از باران، باد و عناصر بیرونی در امان نگه می‌دارد، حیات وحش را مستقیماً در معرض دید قرار می‌دهد. این تغذیه کننده پرنده که به راحتی بر روی درختان یا دیوارها نصب می شود و با انرژی خورشیدی سازگار است، پرنده نگری را به یک ماجراجویی با فناوری پیشرفته تبدیل می کند.
  • بستنی آموزشی به شکل کوه یخ ◄ بستنی آموزشی به شکل کوه یخ
      بستنی آموزشی به شکل کوه یخ ذوب می شود تا یک پنگوئن یا خرس قطبی را در بالای چوب بستنی نشان دهد. بسته بندی بستنی تابستانی تاک طراحی شده توسط BXL به بچه ها در مورد تأثیر تغییرات آب و هوا می آموزد. این طراحی بسته بندی قدرتمند است زیرا یک تجربه ساده از خوردن بستنی را به یک درس قابل تامل تبدیل می کند. این نشان دهنده ناپدید شدن حیات وحش در مناطق قطب شمال به دلیل گرمایش جهانی است.
  • کفش های میکی موس ◄ کفش های میکی موس
      کفش‌های پاشنه بلند خلاقانه با گوش‌های نمادین میکی موس که به جلو متصل شده‌اند، ترکیبی عالی از شیطنت دوران کودکی و مد بزرگسالان هستند. کفش های میکی موس توسط کوپرنی طراحی شده اند زیرا بزرگسالان دیزنی نیز به مد لباس نیاز دارند. در نمایشگاه کوپرنی بهار تابستان 2025 در دیزنی لند پاریس رونمایی شد. کفش های میکی موس که در ایتالیا ساخته شده اند، یک کفش کلکسیونی با نسخه محدود هستند که ترکیبی از تجمل و نوستالژی هستند.
  • ماسک صورت Cthulhu ◄ ماسک صورت Cthulhu
      ماسک صورت خلاقانه با شاخک‌های چرم واقعی برای افرادی که می‌خواهند به نظر برسند که به تازگی از رویای تب لاوکرافت بیرون آمده‌اند. ماسک صورت Steampunk Cthulhu که توسط Uchronic از چرم ساخته شده است ، با هر شاخک شکل و جزئیات برای به تصویر کشیدن آن حال و هوای وهم انگیز و اخروی. چرم با کیفیت بالا برش خورده، قالب‌گیری شده و دوخته می‌شود تا جلوه‌ای واقعی و لغزنده به ماسک بدهد. تناسب قابل تنظیم، ماسک صورت Cthulhu را به طرز شگفت‌آوری راحت نگه می‌دارد، زیرا در مناطق بایر حرکت می‌کنید یا در Burning Man مورد توجه قرار می‌گیرید.
  • کیف دستی میکی موس ◄ کیف دستی میکی موس
      کیف چرمی شیک و چشم نوازی که برای طرفداران شیک دیزنی ساخته شده است با گوش های نمادین میکی موس در بالا ارائه می شود. کیف سوایپ میکی موس توسط کوپرنی برای کسانی که عاشق دیزنی و مد بالا هستند طراحی شده است. کیف دستی میکی موس که در ایتالیا از چرم مشکی باکیفیت ساخته شده است، هم یک کیف روزمره کلکسیونی و هم پوشیدنی است. در طول نمایش مد SS25 Coperni در دیزنی لند پاریس معرفی شد.
12345678910بعدیآخرین
(1 - 10) / 29369    |     صفحه 1 از 2937
RSS

GetPagedList: 0,440,,False,False,False,CreationDate,0,10

معرفي نژاد گربه


اخبار ومقالات - گالری


نمایش متن مقالات

گفتگو با دکتر حسن برکتین

گاهی هم ناراحت می‌‎شوم که در مورد بیماریهایی نظیر تب مالت ، آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان ، هاری و غیره که باید سازمان دامپزشکی و نظام دامپزشکی اظهار نظر کنند و به مردم آگاهی بدهند و بیشتر روی آنتن باشند کنار می‌روند و پزشکان در این زمینه اظهار نظر می‌کنند! طب پیشگیری متعلق به دامپزشک است...

حکیم مهر - مشروح گفتگوی عیدانه با دکتر حسن برکتین جراح پنجه طلایی دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران



- آرزویم برطرف شدن ضعف‌های گذشته دامپزشکی است

- فارغ‌التحصیلان جوان آینده روشنی از نظر اشتغال ندارند

- یک نفر که اسمش را (آیه یأس) گذاشته بودند همه را از تحصیل در دامپزشکی منع می‌کرد

- استاد در زمان تحصیل ما خیلی با دانشجو اخت و نزدیک بود

- اکثر اساتید قدیم صرفاً برای پول درس نمی‌دادند ولی الآن برعکس شده!

- زیر بمباران عراقی‌ها با فانوس در اتاق عمل جراحی می‌کردیم

- جراحان بزرگ شکاف‌های کوچکی ایجاد می‌کنند

- خاطرات بد را در ذهنم ثبت نمی‎کردم

- دانشکده‎ها فقط دانشجو بیرون می‌دهند!

- در مورد بیماریهای قابل انتقال بین حیوان و انسان سازمان دامپزشکی و نظام دامپزشکی باید بیشتر روی آنتن باشند

- اصل طب پیشگیری یعنی دامپزشکی

- بین اعضاء و جامعه دامپزشکان فاصله زیادی افتاده است

- به جوانان توصیه می‌کنم تلاش کنند در گرایشی خاص حرف اول را بزنند



حکیم مهر : جناب آقای دکتر برکتین از اینکه وقتتان را در اختیار نشریه حکیم مهر قرار دادید سپاسگزاری و فرارسیدن سال نو را به حضرتعالی تبریک عرض می‌کنم. در ابتدا خواهش می‌کنم مختصر خودتان را معرفی بفرمایید.

قبل از اینکه پاسخ سؤال شما را بدهم عید نوروز باستانی را تبریک می‌گویم. خیلی لطف کردید که بنده را برای این مصاحبه قابل دانستید و واقعاً غیر از این چیزی نمی‌توانم بگویم که لطف کردید تشریف آوردید و من را قابل دانستید که با شما روبرو باشم و سؤالات شما را جواب بدهم.

حکیم مهر : خواهش می‌کنم ... باعث افتخار من است که خدمت جنابعالی هستم.

امیدوارم که همه بتوانیم برای دامپزشکی قدم‌های مثبتی برداریم. آرزوی من این است که ضعف‌هایی که در گذشته داشتیم برطرف بشود و در این راه خیلی هم نباید عجله کرد. مشکلاتی در دامپزشکی مثل رشته‌های دیگر هست که امیدوارم با کمک تعداد زیادی دامپزشک که امروز داریم و بخصوص جوان‌ها که به‌روز هستند و زرنگ‌تر از آنی هستند که ما فکر می‌کنیم و انتظار هم همین است برطرف شود و این رشته را بیشتر مورد توجه قرار دهند. واقعیت این است که زحمت زیادی می‌کشیم و نسبت به خیلی از رشته‌های دیگر ، دامپزشکی مشقات بسیاری دارد اما با این حال بهره این زحمات را نمی‌بریم و جامعه شناخت مناسبی از کار ما ندارد. این البته گریزی بود که داخل پرانتز خدمتتان گفتم.

حکیم مهر : خیلی ممنون ... بفرمایید که متولد چه سالی هستید و چه سالی به دانشگاه وارد شدید؟

سال ورود به دانشکده من ...

حکیم مهر : آقای دکتر سن‌تان را نمی فرمایید؟!

چرا ! ... من متولد 1328 هستم و درست 60 سالم هست. پس از طی تحصیلات در دبیرستان هدف تهران که جزو دانش‌آموزان درس‌خوان و ممتاز بودم در سال 48 که دکتر نهاوندی رئیس دانشگاه یا شاید هم وزیر علوم بود در اولین کنکور سراسری دانشگاهها شرکت کردم و وارد دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران شدم.

حکیم مهر : چرا دامپزشکی را برای تحصیل انتخاب فرمودید؟

آن زمان گروه پزشکی که دامپزشکی هم جزو آن بود با هم تفاوتی نداشت. چون هر کسی به رشته‌ای وارد می‌شد از آینده خود مطمئن بود و حداقل می‌دانست که آینده روشنی پیش رو دارد و دغدغه کار وجود نداشت و این بخاطر این بود که معلوم بود دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران مثلاً سالی 50 دانشجو نیاز دارد و برای این برنامه‌ریزی می‌شد ولی متأسفانه الآن می‌بینیم که حدود 14 دانشکده دامپزشکی دولتی و حدوداً به همین تعداد دانشکده دامپزشکی دانشگاه آزاد در کشور داریم و هیچ برنامه‌ریزی خاصی هم برای این تعداد نشده و بچه‌های مردم به دانشگاه می‌آیند و بعد از فارغ‌التحصیلی از نظر روحی مشکل پیدا می‌کنند چون کار خاصی در آینده برای آنها وجود ندارد ولی آن زمان اینطور نبود و برنامه‌ریزی وجود داشت.

حکیم مهر : علاقه به حیوانات هم داشتید که رشته دامپزشکی را برای تحصیل انتخاب فرمودید؟

علاقه به حیوانات داشتم ولی در کنار آن به رشته‌های فنی هم علاقه زیادی داشتم و از آنهایی بودم که شکم رادیو را بیرون می‌ریختم و دوباره جمع می‌کردم. بخاطر همین هم بود که وقتی به دانشگاه آمدم جراحی را انتخاب کردم. چون جراحی هم یک کار فنی است.

حکیم مهر : اتفاقاً می‌خواستم همین الآن بگویم که شما را در دانشکده بعنوان جراح تکنیکی می‌شناسند.

بله ... چون سعی می‌کردم خیلی روی تکنیک کار کنم و این کار را دوست داشتم. البته در آن زمان بعضی از دوستانی که با ما به دانشکده وارد شدند انصراف دادند و نزدیک به ده تا دوازده نفر رشته‌های دیگری نظیر پزشکی و داروسازی را انتخاب کردند.

حکیم مهر : به خاطر دارید که ترکیب ورودی شما چطور بود؟ چند نفر پسر و چند نفر دختر ؟

بله ... از حدود 60 نفر فکر کنم 25 نفر دختر بودند و بقیه پسر و بعضی را خوب به یاد دارم. مثلاً یکی از همکلاسی‌های ما که خداوند رحمتشان کند خانم دکتر خدیوزاد بود که بسیار خانم محترمی بود و بعد از دامپزشکی انصراف داد و متخصص زنان شد و متأسفانه دو سال قبل بر اثر تومور مغزی فوت کردند. با بعضی دیگر از همکلاسی‌ها هم نظیر دکتر وشکینی ، دکتر قاضی سعیدی ، دکتر روشنی ، دکتر صالحی قمی و دکتر اسدی بیشتر نزدیک بودم و ما خیلی علاقه به کار دامپزشکی داشتیم. دانشجوی هر رشته‌ای در سال اول ممکن است خیلی علاقمند به آن رشته نباشد ولی به تدریج علاقمند می‌شود. یادم هست که یک نفر هم بود در دانشکده که اسمش را گذاشته بودند (آیه یأس) و هر کسی می‌آمد دانشکده دامپزشکی روی سکوی جلوی دانشکده در سال اول می‌نشست و می‌گفت به این رشته نیایید و رشته خوبی نیست. اتفاقاً چند سال قبل هم بر اثر سرطان فوت کرد که خداوند رحمتش کند. با این حال ما ماندیم و به این حرف‌ها گوش نکردیم و بیشتر علاقمند شدیم و همیشه هم خوب درس می‌خواندیم و اساتید خوبی هم داشتیم.

حکیم مهر : بهترین استاد یا اساتید شما چه افرادی بودند؟

یکی از مهمترین مسائل در آن زمان این بود که استاد با دانشجو خیلی اخت و نزدیک بود. در عین حال بجز برخی استثنائات خیلی با سواد بودند و خیلی تمیز لباس می‌پوشیدند و این برای ما مهم بود و باعث می‌شد که دانشجو از تدریس استاد لذت می‌برد. در علوم پایه که به طور مثال در نظر بگیریم خدا رحمتشان کند تقریباً اساتید آناتومی آن زمان که همه فوت کرده‌اند و بسیار آدمهای خوبی بودند و خیلی سعه صدر داشتند و تا هشت و نه شب می‌ماندند و درس می‌دادند و اینطور نبود که برای پول درس بدهند. متأسفانه الآن برعکس شده که اصلاً برای دانشجو کار نمی‌کنند. زمانی که من در دانشکده بودم دست دانشجو را می‌گرفتم و می‌گفتم باید اینطور بخیه بزنی! یعنی واقعاً برای دانشجو زمان می‌گذاشتم و دلم برای دانشجو می‌سوخت و برای کارم هم ارزش قائل بودم. به هر حال آنها استاد ما بودند و ما از آنها یاد گرفته بودیم. در بهداشت مواد غذایی هم اساتید بسیار خوبی داشتیم. در پاتولوژی یادشان بخیر مرحوم دکتر نقشینه که واقعاً استاد عالیقدری بود. آقای دکتر یمینی همینطور خیلی استاد خوبی بودند. با اینکه از سال پنجم وارد کلینیک می‌شدیم ولی به دلیل علاقه من از سال چهارم دائم در کلینیک چه در سه راه آذری و چه کلینیک حیوانات کوچک دانشکده بودم. آنجا هم اساتید خوبی داشتیم. می‌دانید که دو کلینیک داشتیم. یکی Small Animal و یکی هم Large Animal و پایان‌نامه من هم با دکتر حکمتی بود.

حکیم مهر : موضوع پایان نامه شما چه بود؟

مربوط به اندام حرکتی اسب بود. تقریباً آن زمانی بود که دکتر نوروزیان هم بعنوان مربی استخدام شده بود و خیلی به من در این پایان نامه کمک کرد.

حکیم مهر : با توجه به گرایش جراحی که انتخاب کرده بودید ، یادی هم از اساتید جراحی حیوانات کوچک خود بفرمایید.

خانم دکتر آقاجیانس در جراحی دام کوچک بودند که شوهرشان آقای دکتر حسینیون هم طب داخلی دامهای بزرگ تدریس می‌کردند. خانم دکتر گوشه هم در جراحی دام کوچک بودند و آقای دکتر ایلخانی که معرف حضور همه هستند. دکتر سنجر هم البته طب داخلی درس می‌دادند.

حکیم مهر : شما چه سالی فارغ التحصیل شدید؟

سال 1354

حکیم مهر : چرا گرایش جراحی حیوانات کوچک را برای ادامه کار انتخاب کردید؟

به دلیل علاقه‌ای که داشتم و قبلاً هم گفتم به تکنیک و فنون علاقمند بودم و از طرفی آموزش به دانشجویان را هم دوست داشتم و از طرفی در خودم می‌دیدم که می‌توانم جراحی کنم و دستم برای جراحی آماده است سراغ جراحی رفتم. در سال 54 که فارغ التحصیل شدم به سربازی رفتم و اواسط سال 56 در دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران استخدام شدم.

حکیم مهر : خاطره‌ای از اولین عمل جراحی که انجام دادید به یاد دارید؟

اولین عمل جراحی را الآن حضور ذهن ندارم اما بعنوان خاطره می‌توانم بگویم که همیشه به دانشجویان می‌گفتم جراح باید خیلی جسارت داشته باشد چون ممکن است فی البداهه اتفاق خاصی بیفتد. جراح نباید بترسد و من در خودم این جسارت را می‌دیدم. کار نیکو کردن از پر کردن است و علیرغم آنکه اوایل مبتدی بودیم اما آنقدر کار کردیم که بعداً نمی‌دانم هندوانه زیربغل ما می‌خواستند بگذارند یا هر چه بود به ما (پنجه طلا) می‌گفتند. واقعاً زیاد کار کردم و در زمان جنگ با عراق در اتاق عمل با فانوس و زیر بمباران جراحی انجام می‌دادیم و کلاس تشکیل می‌دادیم.

حکیم مهر : کار جراحی در آن زمان نسبت به امروز خیلی دشوارتر بود؟

بله ... واقعاً آن زمان جراحی سخت‌تر بود و از نظر امکانات هم قابل مقایسه با امروز نیست. یکی از اشکالات آن زمان هم این بود که کمتر بچه‌ها به کشورهای پیشرفته برای یادگرفتن تکنیک‌های جراحی رفتند و چه بسا خود من اگر دوره‌های کوتاه مدت بازآموزی هم به کشورهای صاحب تکنیک جراحی دامپزشکی می‌رفتم برایم خیلی تفاوت می‌کرد. البته پذیرش‌هایی داشتم از آمریکا و بعضی کشورهای دیگر اما چون به سربازی رفتم نتوانستم برای ادامه تحصیل بروم.

حکیم مهر : خاطره‌ای از اتفاق غیرقابل پیش بینی هم در هنگام جراحی دارید؟

یادم هست که یکی از اساتید ما که من کمک ایشان بودم و اجازه به خودمان نمی‌دادیم که تا مدتی جسارت کنیم و جلوی استادمان فقط کمک بودیم وقتی شکم یک گربه را که برای عقیم کردن آورده بودند باز کردند هر چه گشتند رحم گربه را پیدا نکردند و معلوم شد که اصلاً حیوان نر بود و این اشتباهی بود که در تراکم کاری که داشتیم پیش آمده بود و موقع تراشیدن موها فردی که مسئول آماده سازی حیوان بود به اشتباه شکم را shave کرده بود.

حکیم مهر : شما از آن دست جراحانی نبودید که وسایل را داخل بدن جا می گذاشتند؟!

نخیر ! ... اتفاقاً همیشه به دانشجویان هم می‌گفتیم و خودمان هم وسایل را می‌شمردیم و خیلی دقت می‌کردیم. هر چند که اوایل تیم جراحی مفصلی نداشتیم و اکثر کارها از بیهوشی تا ریکاوری و از ابتدا تا انتها را خودمان انجام می‌دادیم و دامپزشکی برایمان سخت بود و با این حال باز خیلی دقت می‌کردیم. البته حیوان نسبت به انسان مقاوم‌تر است و ریکاوری و التیام زخم آن هم سریع‌تر صورت می‌گیرد و از این جهت کار قدری برایمان آسان‌تر بود.

حکیم مهر : از جراحی‌های سنگین خاطره‌ای دارید؟

تومورهایی در شکم داشتیم نظیر تومور رحم ، تخمدان یا طحال ... مثلاً تومور طحالی را عمل کرده‌ام که اندازه توپ والیبال بود! خیلی هم زمان برای آن صرف شد چون باید روی عروق ناحیه دقت می‌کردیم و سرم‌تراپی می‌کردیم. در اعمال ارتوپدی هم خیلی زمان‌ صرف می‌شد و علیرغم فقدان خیلی از امکانات ولی جسارت داشتیم. یکی از نکات مهم برای جراحان که باید بدانند سرعت عمل است. مدت زمان عمل هر چه کوتاه باشد به نفع حیوان و جراح است. از سویی دیگر همیشه به دانشجویان گفته‌ام که جراحان بزرگ شکاف‌های کوچکی ایجاد می‌کنند.

حکیم مهر : این جمله شما را خوب بخاطر دارم!

بله ... هر چه شکاف کوچکتر باشد زخم راحت‌تر التیام می‎یابد و حیوان هم آزار کمتری می‌بیند و جراح هم کمتر اذیت می‌شود.

حکیم مهر : از تشکر صاحبان حیوانات بعد از جراحی باید زیاد خاطره داشته باشید؟!

بله ... آنقدر زیاد بوده که دقیق و با جزئیات یادم نیست. از گل آوردن و نامه و تقدیرها خیلی خاطره دارم. در یک مورد یادم هست که یک سگ دابرمن با دوازده توله آورده بودند. زمانی هم خیلی مد شده بود که دم و گوش حیوان را قطع می‌کردند. البته دم به دلیل ابزار دعوا بین حیوانات کوتاه می‌شد بد نبود و الآن هم معمول است. من با دکتر گرگین که از دوستان عزیز من است مسابقه در این مواقع می‌گذاشتیم که گاهی از دوازده تا مثلاً من 5 تا و دکتر گرگین 7 توله را عمل می‌کرد و بالعکس! و در عین سرعت عمل دقت زیادی هم داشتیم.

حکیم مهر : و خاطره از تلف شدن حیوان زیر عمل جراحی هم دارید!

بله ... اما این خاطرات را در ذهنم ثبت نمی‎کردم. روی حیوانات کوچک یا پرنده‌هایی نظیر قناری ارتوپدی یا جراحی تومور زیاد انجام می‌‎دادیم. در قناری فرض کنید خونریزی به اندازه یک قطره خون که به نظر ما هم نمی‎‌آید کافی است تا به پرنده شوک بدهد! گاهی یک عمل را انجام می‌دادیم و نتیجه آن هم خیلی خوب بود اما در ریکاوری هر چند موارد کمی بود اما حیوان بلند نمی‌شد و خیلی ناراحت می‌شدیم چون هم می‌خواستیم حیوان را نجات دهیم و هم زحمت زیادی کشیده بودیم.

حکیم مهر : وضعیت آموزش امروز جراحی دامپزشکی با قدیم را مقایسه می‌فرمایید؟

امروز تعداد دامپزشکان و دانشکده‏ها و کلینیک‎ها و تابلوی دامپزشکان زیادتر شده اما بسیاری از دانشکده‌ها صرفاً دانشجو بیرون می‎دهند و این یک واقعیت است! دانشکده‎ها باید آنقدر پیشرفت کنند که دانشجو بخوبی از نظر عملی و نه فقط تئوری آموزش داده شود. امروز جراح بیکار داریم و باید از طریق دولت یا سازمان نظام دامپزشکی حمایت بشوند و به کشورهای پیشرفته فرستاده شوند تا تکنیک‌های جدید را ببینند و به کشور وارد کنند.

حکیم مهر : چه کنیم که جامعه بهتر خدمات دامپزشکان را بشناسد و آیا وضعیت فعلی ما در این خصوص مطلوب است؟

خیر اصلاً مطلوب نیست. اولاً باید نظارت خوبی خودمان داشته باشیم. مثلاً مسئولینی نظیر رئیس سازمان دامپزشکی که من البته چون جوان هستند نمی‌شناسم و ممکن است آنها من را بشناسند باید حمایت خوبی از این صنف بعمل بیاورند. انترن رشته پزشکی یک روپوش سفید می‎پوشد و گوشی هم به گردن آویزان می‌کند و خدمات می‎دهد و این مسئله تعریف شده است اما این موضوع در دامپزشکی توسط مسئولین تعریف نشده است. رؤسای سازمانهای مرتبط با دامپزشکی بخصوص نظام دامپزشکی وظیفه مهمی دارند. نظام دامپزشکی فقط این نیست که روی دامپزشک نظارت کند ، گرچه این کار هم لازم است اما باید خدمات هم بدهد. الآن پزشکان مرتب خدمات می‎گیرند.

حکیم مهر : مثلاً چه خدماتی؟

انتظار این است که کلینیک دامپزشکی خدمات مادی و معنوی یا فکری بگیرد. مثلاً یک قیچی جراحی ممکن است قیمت بالایی داشته باشد و باید کمک‌هایی در این زمینه صورت بگیرد. در راه‌اندازی کلینیک باید کمک بکنند و هر چه بیشتر تابلوی کلینیک بالا برود رشته ما بیشتر معرفی می‌شود. راه‎اندازی کلینیک هزینه بسیار بالایی دارد و باید بسیار کمک و حمایت بشود. الآن جراح داریم که به این دلیل در یک شرکت دارویی کار می‎کند و این باعث تأسف است.

حکیم مهر : البته اخیراً سازمان نظام دامپزشکی از طریق انعقاد قرارداد با بانک‎های مختلف وام‎ها و تسهیلاتی به دامپزشکان هر چند با سود بالا می‌دهد.

خدا کند! گاهی هم ناراحت می‌‎شوم که در مورد بیماریهایی نظیر تب مالت ، آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان ، هاری و غیره که باید سازمان دامپزشکی و نظام دامپزشکی اظهار نظر کنند و به مردم آگاهی بدهند و بیشتر روی آنتن باشند کنار می‌روند و پزشکان در این زمینه اظهار نظر می‌کنند! طب پیشگیری متعلق به دامپزشک است.

حکیم مهر : جمله بسیار خوبی فرمودید. واقعیت این است که نقش دامپزشکان در طب پیشگیری بخوبی شناخته و یا بهتر بگویم معرفی نشده است.

بله ... ما باید خودمان رشته و کارمان را معرفی کنیم.

حکیم مهر : رابطه شما با جامعه دامپزشکان ایران بعنوان قدیمی‎‌ترین تشکل غیردولتی دامپزشکی کشورمان چگونه است؟

دو دوره عضو هیأت مدیره جامعه بوده‌ام. آن زمان دکتر ادیب راد که مرد شریفی است بودند. دکتر زاکاریان استاد پاتولوژی بودند. الآن عضو هستم ولی تقریباً می‎توانم بگویم صوری است چون خیلی فاصله بین اعضا و جامعه افتاده است!

حکیم مهر : چرا این فاصله ایجاد شده است؟

ما هر وقت توانسته‎ایم در خدمت بوده‌ایم و ابتدای جوانی و فارغ‌التحصیلی خیلی فعال بودم. الآن باید جوانان آنجا را اداره کنند و از مسن‎ترها در جلسات مختلف اگر مشکلی باشد استفاده شود. وقتی من بدانم که دستم می‌لرزد و نمی‎توانم جراحی کنم باید کنار بروم و قبول کنم که دیگر آن gold finger که در دانشکده به من می‌گفتند نیستم و جوان جای من را بگیرد. در کار اجرایی هم همینطور است و باید جوانان سر کار بیایند.

حکیم مهر : توصیه شما به دامپزشکان جوان تازه فارغ‌التحصیل شده چیست؟

اولاً سالم و صاف باشند و سالم کار کنند. ثانیاً معلومات داشته باشند و به روز بوده و از مطالعه غافل نباشند و کتاب همیشه جلوی چشم‎شان باشد. ثالثاً گرایش مشخصی داشته باشند. یک موقعی دامپزشک هم روی اسب ، هم روی حیوانات کوچک ، هم روی پرنده کار می‎کرد و بعد آرام آرام گرایش بیشتر مورد توجه قرار گرفت. باید تلاش کنند که در یک گرایش حرف اول را بزنند.

حکیم مهر : چند سؤال کوتاه و خصوصی هم بپرسم! چه سالی ازدواج کردید؟

دانشجوی سال سوم بودم (سال 51) که ازدواج کردم.

حکیم مهر : نگاه خانواده همسرتان به دامپزشکی چطور بود؟

در آن زمان به هیچ رشته‎ای خرده نمی‎گرفتند و هیچ مشکلی هم در این زمینه نداشتیم.

حکیم مهر : چند فرزند دارید و تحصیلاتشان چیست؟

دو دختر و یک پسر دارم. دختر بزرگم که همزمان با فارغ التحصیلی من که در سربازی بودم به دنیا آمد اولین فارغ‌التحصیل دختر رشته عکاسی دانشکده هنر بود. دختر دیگرم هم فارغ التحصیل رشته طراحی صنعتی دانشکده هنر است. پسرم هم مهندس صنایع است.

حکیم مهر : اهل هنر و ورزش هستید؟

بله ... تا پنج سال قبل خیلی زیاد ورزش می‎کردم و بخصوص فوتبال بازی می‎کردم. ورزش‎های دیگری هم مثل تنیس ، دومیدانی ، والیبال ، بسکتبال و غیره هم بازی می‎کردم. در زمینه هنر هم خط خیلی دوست داشتم و خطاط هستم و خط ثلث را بدون اینکه کلاس بروم آنقدر تمرین کردم تا بالاخره توانستم بنویسم. خیلی از پلاکاردهای زمان انقلاب را هم من می‌نوشتم.

حکیم مهر : و اهل کجا هستید؟

اصالتاً اصفهانی هستیم ولی یک ساله بودم که پدرم از اصفهان به تهران آمد و در تهران بزرگ شده‌ام.

حکیم مهر : نام خانوادگی شما منحصر به فرد است! چرا برکتین؟!

بله منحصر به فرد است و در کل ایران هر کسی که فامیلی برکتین دارد با ما فامیل است. برکت که معلوم است یعنی چه و (ین) هم که در عربی علامت مثنی است و ما دو برکت داریم (خنده) !

حکیم مهر : خیلی تشکر می‎کنم که وقتتان را در اختیار این نشریه قرار دادید و مجدداً سال نو را به جنابعالی تبریک می‌گویم و برایتان سالی سرشار از موفقیت و سلامتی و شادکامی آرزو می‌کنم.

خواهش می‌کنم. مجدداً به جوانان توصیه می‌کنم صرفاً به مدرک فکر نکنند و دکترا را از هر جای دنیا هم می‎‌توان گرفت اما باید دانایی و معلومات خود را بالا ببرند و برای رشته خود ارزش قائل باشند.
The underlying connection was closed: Could not establish trust relationship for the SSL/TLS secure channel.
نظرات کاربران
ثبت نظر
نام شما
ایمیل شما
نظر شما
ارسال به دوستان
نام شما
ایمیل شما
ایمیل گیرنده
توضیحات
کد امنیتی
کد CAPTCHA
کدی که در زیر نمایش داده شده است را وارد نمایید
:                شبکه های اجتماعی پرشین پت را دنبال کنید 

face.jpg (205×206)   tw.jpg (204×224)pin.jpg (204×224)

جدیدترین مقالات

◄ گدایی کردن در حیوان شما
◄ عقیم سازی
◄ جوش در سگ ها
◄ ورزش دادن گربه ها
◄ راهنمای کلی برای نگهداری از گربه
◄ کتامین
◄ كتاب(7)
◄ چه مواد غذایی برای سگ مفید است؟
◄ چگونگي نصب برنامه و ورود به برنامه
◄ فيبر ها
◄ انتخاب اسم برای سگ نر
◄ حالا من چی کار کنم ؟
◄ گربه های ناز نازی
◄ German Shorthaired Pointer
◄ فروش گربه پرشین کت
◄ فصل چهارم
◄ گربه و نازایی ! توهم یا واقعیت؟
◄ مهناز افشار و دلفین
◄ British Shorthairs
◄ ماهي و ماهي خور
◄ شباهت حيوانات
◄ چراغ شب مرغ
◄ Dog Fashion
◄ دکتر هومن و جراید
◄ انگل های داخلی در سگ ها
◄ معرفی دکتر شیری
◄ iهیولا ها
◄ قارچی معده در پرندگان
◄ پرورش لارو آناباتوئیدها (ترجمه)
◄ Metynnis Fasciatus
◄ شارک دم قرمز - Red Tailed Shark
◄ اپیلاتی دهان آتشی - firemouth epiplaty
◄ اطلاعات عمومی خانواده سیکلیده ها 2
◄ دراگون – Dragon
◄ مارماهی الکتریکی - electrophorus electricus
◄ سیچلاید های افریقایی
◄ اسب دریایی - Hippocampus
◄ جلبک ها اکواریوم های اب شیرین
◄ بخاری آکواریوم - Aquarium Heater
◄ انجماد اسپرم - How To Glaciation spermatozoon
◄ رفتار درماني براي سگها
◄ پولیوما ویروس در پرندگان
◄ تغذیه ایگوانا
◄ قیمت روز خودرو
◄ سگ پیتبول
◄ شی هوا هوا
◄ Belgian Sheepdog
◄ پیشینه سالوکی (تازی)
◄ رژیم غذایی مناسب برای مقابله با سوءهاضمه در اسب (ترجمه)
◄ راهنمای کلی برای نگهداری از سگ
◄ آموزش استفاده از جعبه خاک به خرگوش
◄ ایورمکتین در سگ ها
◄ گربه نژاد هیمالین
◄ تراریوم برای خزندگان
◄ غدای بچه گربه
◄ یازده سال اسارت سگ
◄ حقوق حیوانات از ۱۴ قرن قبل در اسلام مطرح شده است
◄ سگ در ایران باستان
◄ رفتار شناسي در حيوانات
◄ مردی که سگ همسایه اش را خورد+عکس
◄ Z
◄ بیضه ها
◄ انگل ژيارديا (اين تک سلولي خطرناک)
◄ "وگانیسم"
◄ عمر حیوانات چقدر است
◄ نگهداری از رتیل اوسامبارا بابون
◄ یوزپلنگ
◄ خرگوش به عنوان حیوان خانگی
◄ درماتوفیتوز (Dermatophytosis)
◄ کم خونی فقر آهن در گربه ها
◄ انواع مسمومیت های شیمیایی و غذایی در سگ
◄ حیوانات در برف
◄ زشت‌ترین سگ دنیا»
◄ پیراهنی برای عاشقان گربه
◄ نی نی های بامزه در لباس حیوانات
◄ پرشین پت نماینده انحصاری فربیلا در ایران
◄ چرا سگ ها به دنیال دم خود میگردند
◄ | German Wirehaired Pointer
◄ Redbone Coonhound
◄ Chinook
dram film izle