زیست بوم:حسن عباس نژاد در گفتگوی خبری با اشاره به افزایش نزولات آسمانی در سطح حوضه آبخیز دریاچه ارومیه اثرات آن افزود: در اثر افزایش ۷۰ میلی لیتری بارش نسبت به زمان مشابه سال گذشته ارتفاع سطح آب دریاچه ۳۵ سانتی متر بالا آمده است.
زیست بوم:حسن عباس نژاد در گفتگوی خبری با اشاره به افزایش نزولات آسمانی در سطح حوضه آبخیز دریاچه ارومیه اثرات آن افزود: در اثر افزایش ۷۰ میلی لیتری بارش نسبت به زمان مشابه سال گذشته ارتفاع سطح آب دریاچه ۳۵ سانتی متر بالا آمده است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی گفت: در اثر افزایش نزولات آسمانی در ماه های اخیر آب دریاجه ارومیه ۳۵ سانتیمتر بالا آمده است.
به گزارش زیست بوم به نقل از مهر وی ادامه داد: در این راستا همچنین میزان آب ورودی به دریاچه ۴۶ درصد رشد داشته که از عوامل افزایش سطح آب دریاچه ارومیه است.
عباس نژاد همچنین به افزایش ذخایر و آب موجود در آب انبارهای جزایر پارک ملی دریاچه ارومیه اشاره کرد و گفت: این افزایش موجب بهبود وضعیت پوشش گیاهی در جزایر شده و شرایط مناسبی برای حیات وحش پدید آورده است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی یاد آور شد: سطح تراز فعلی دریاچه ارومیه هم اکنون به ۱۲۷۰٫۹۱سانتی متر رسیده است که نسبت به مدت زمان مشابه سال گذشته ۱۰ سانتیمتر پایین است.
عباس نژاد لایروبی انهار و رودخانه ها را از دیگر برنامه های این اداره کل در راستای افزایش تغذیه دریاچه ارومیه دانست و ادامه داد: در تعدادی از حوزه های باتلاقی این عملیات انجام شده تا آب به صورت مستقیم به مخزن دریاچه وارد شود.
از سال آبی ۷۵ – ۷۴ تا کنون رقم های ارتفاعی سطح تراز آب دریاچه ارومیه سیر نزولی پیدا کرده و در طول سالهای اخیر آب دریاچه بالاتر از شش متر کاهش داشته است که نیاز به یک عزم ملی و منطقهای برای نجات این اکوسیستم با ارزش و بحران زده است.
بنا بر تحقیقات انجام شده از ۱۲ سال پیش تا کنون نمودار تراز آب پارک ملی دریاچه ارومیه رو به پایین است و مطالعات مدیریت زیست بوم حوضه آبریز دریاچه ارومیه که با همکاری بانک جهانی به اتمام رسیده، نشان میدهد دریاچه ارومیه به عنوان دومین دریاچه شور جهان تا کمتر از ۲۰ سال آینده با بحران شدیدی مواجه می شود.
پارک ملی دریاچه ارومیه با ویژگیهای خاص خود بعد از دریاچه شور بحر المیت در دنیا به عنوان دومین دریاچه شور و بزرگ در جهان به شمار می رود، این دریاچه به عنوان بزرگترین تالاب دایمی با دارا بودن ۱۰۲ جزیره بزرگ و کوچک در استان قابلیت های زیادی را در دل خود جای داده است.
مساحت این دریاچه بیش از ۵۷۰ هزار هکتار است. با به خطر افتادن وضعیت این دریاچه علاوه بر تهدیدات زیست محیطی استان، حیات گونه های با ارزش و نادر کشور از جمله گوزن زرد ایرانی و… نیز به خطر خواهد.
The underlying connection was closed: Could not establish trust relationship for the SSL/TLS secure channel.