سار گپه پا بلندتحویل اداره کل حفاظت محیط زیست استان قم شد
به گزارش روابط عمومی حفاظت محیط زیست استان قم، یک شهروند قمی دو ستدار طبیعت دو قطعه سارگپه پا بلند که در یکی از مبادی ورودی شهر در حال مرگ بودند را پس از نجات ازمرگ و نگهداری چند روزه به حفاظت محیط زیست قم تحویل داد.
کارشناسان بخش طبیعی این اداره کل پس بررسی وضعیت جسمانی این دو پرنده شکاری و حصول اطمینان از سلامتی آنها ، این دو پرنده زیبای شکاری را جهت رها سازی به منطقه حفاظت شده پلنگ دره منتقل نمودند سارگپه پا بلند از راستهشاهین سانان می باشد با نام علمی ( ( buteo rufinuکه مشخصات ظاهری آن عبارت است از۶۰ تا ۶۵ سانتیمتر طول بدن ؛ تشخیص سارگپه پا بلند از سارگپه ، که خیلی به آن شباهت دارد ، بسیار دشوار است .
رنگ پرو بالش بسیار متنوع و از قهوهای مایل به خرمائی پررنگ با سطح شکمی کرم رنگ و رگهرگه ، تا تقریبا سیاه با سطح شکمی قهوهای خیلی پررنگ تغییر می کند . سر پرنده بالغ معمولا کمرنگ است و دمش اغلب دارچینی و بدن راهراه عرضی می باشد .
اما دم سارگپه با اینکه شبیه دم این پرنده است ، به ندرت راه راه عرضی قابل تشخیص روی آن وجود دارد . در پرواز سطح شکمی این پرنده سفیدرنگ بنظر می اید ، ولی نوک و خم بالها و رانهایش تیرهرنگ است ، پرنده نابالغ از نابالغ سارگپه غیرقابل تشخیص است و زیستگاه این پرنده استپها و دشتهای وسیع خشک و گاهی در کوهستان ، معمولا روی زمین و گاهی روی تک درختها آشیانه می سازد .
سارگپه پابلند بومی ایران است و به طور کلی از پرندگانی بشمار می رفته که به وفور دیده می شدند. در حال حاضر این پرنده چندان فراوان نیست و در پارک ملی بافت ، پناهگاه ملی حیات وحش شیر احمد در سبزوار و دیگر نقاط مختص به زیستگاه خود یافت می شود.خوشبختانه با تحویل دو قطعه از این پرنده به بخش محیط طبیعی اداره کل حفاظت محیط زیست حضور این پرنده در سطح مناطق استان قم تائید میگردد.
The underlying connection was closed: Could not establish trust relationship for the SSL/TLS secure channel.