دکتر محمدحسین سرورالدین در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: ما از برگزاری آزمون های زبان انگلیسی که در دانشگاه آزاد اسلامی و معاونت دانشجویی وزارت علوم و همچنین آزمون تولیمو سازمان سنجش برگزار می شد، گزارشی تهیه کردیم و پیشنهادی برای تجمیع این آزمون ها به وزارت علوم ارائه کردیم.
طراحی یک آزمون زبان واحد برای آزمون دکتری
وی افزود: به وزارت علوم پیشنهاد دادیم که یک آزمون ملی برای تعیین سطح زبان انگلیسی مورد نیاز داوطلبان طراحی شود که بتوانند نمره آن را در آزمون های معتبر و از جمله آزمون دکتری ارائه کنند.
سرورالدین اظهار داشت: در حال حاضر دانشگاه آزاد یک آزمون، سازمان دانشجویان برای بورسیه یک آزمون و سازمان سنجش هم یک آزمون جداگانه زبان برگزار می کنند.
وی اضافه کرد: وزارت علوم و ریاست دانشگاه آزاد اسلامی با این موضوع موافقت کرده اند و البته در حال رایزنی با وزارت بهداشت هم هستیم که بتوانیم آنها را در این آزمون ملی وارد کنیم اما تا زمان اعلام نظر وزارت بهداشت، طرح آزمون ملی زبان انگلیسی در سطح غیر پزشکی نهایی می شود.
برگزاری چند نوبتی آزمون زبان در یک سال
رئیس سازمان سنجش آموزش کشور گفت: این موضوع مطمئناً موجب رفاه حال داوطلبان است چرا که علاوه بر اینکه هزینه های ثبت نام آنها کاهش می یابد این امکان را هم دارند که در سال در چند نوبت این آزمون شرکت کنند و نمره آن را به آزمون های مورد نیاز ارائه کنند. از سوی دیگر سطوح آزمون ها هم همسان می شود.
رئیس سازمان سنجش آموزش کشور با اشاره به طراحی آزمون ملی زبان، از حذف بخش آزمون زبان انگلیسی از آزمون دکتری خبر داد و گفت: با توجه به گلایه هایی که از سوی داوطلبان آزمون نیمه متمرکز دکتری مطرح شده بود که زمان آزمون طولانی و خسته کننده است، راهکاری برای این آزمون در نظر گرفته شد.
حذف آزمون زبان و استعداد تحصیلی در آزمون دکتری
وی افزود: به همین منظور تصمیم گرفته شد که آزمون زبان از آزمون دکتری حذف شود و داوطلبان می توانند به صورت جداگانه نمره زبان را بدست بیاورند. در واقع با حذف آزمون زبان و استعداد تحصیلی از آزمون دکتری، کنکور دکتری تنها در یک نوبت روز برگزار می شود.
سرورالدین یادآور شد: این موضوع موجب می شود که نمره زبان قابل جبران باشد و فرد بتواند در نوبت های مختلف آزمون زبان، نمره مطلوب خود را بدست بیاورد.