یکی از مسئولین مرکز تحقیقات سرطان دراینباره میگوید: «اگر این روند همچنان ادامه پیدا کند، سرطان ریه جای سرطان پستان، که بالاترین میزان سرطان را در میان زنها دارد، خواهد گرفت».
هشدارها در خصوص مصرف دخانیات، جنسیت نمیشناسد اما افزایش مصرف سیگار در میان زنان و دختران یك هشدار جدی شده است در واقع الگوهای همهگیر شدن سیگار نشان میدهد كه مصرف سیگار در زنان به خصوص زنان ایرانی در حال گسترش است.
به گزارش روزگار نو، آمار میگوید در سالهای گذشته سهم جمعیت زنان ایران از مصرف مواد دخانی حدود 1.4 درصد بود كه اكنون به حدود 4.5 درصد رسیده است ، شواهد هم نشان میدهد بر عكس همین چند سال پیش ، كافیست پشت ترافیك نگاهی به ماشینهای دوروبر بیندازید تا بهوضوح زنانی را ببینید كه در ماشینهایشان سیگار میكشند و یا در كافیشاپها دختران جوانی را كه فیگورهای زنانه میگیرند و دود را از گوشه لبشان بیرون میدهند.اما همه ماجرا این نیست بلكه پیامدها و مراحل بعدی آن بسیار خطرناكتر است.
یك عضو كمیته كشوری كنترل دخانیات وزارت بهداشت بر اساس الگوهای اپیدمیلوژیك دخانیات در دنیا در این باره به «جامجم» میگوید: بررسیها در همه جوامع و در هر دو جنس، نشان داده كه ورود دخانیات ابتدا در طبقه متمول، اشخاص مورد توجه نظیر هنرپیشهها و افرادی با تحصیلات بالا شایع میشده و به مرور در طبقات پایینتر و و عامه مردم گسترش مییافته است.
میزان ضرر سیگار برای زن و مرد متفاوت است. بر اساس دادههای ادارهی مرکزی آمار آلمان، خانمها با مصرف سیگار بیشتر دچار سرطانهای مربوط با مصرف دخانیات میشوند و زودتر از مردها نیز جان خود را از دست میدهند.
در کشورهای اروپایی مصرف سیگار در مجامع عمومی کاهش یافته است. سیگار در اکثر ساختمانهای عمومی، در محلهای کار و در کافهها ممنوع شده است. از طرف دیگر، سیگارکشیدن در میان نوجوانان نیز دیگر همانند سابق، جذاب و پرطرفدار نیست. اما ارقامی که اخیرا از سوی ادارهی مرکزی آمار آلمان در اینباره منتشر شده است با این روند همخوانی ندارند.
اداره مرکزی آمار آلمان در شهر ویسبادن به مناسبت روز "غیرسیگاریها" در آلمان دادههایی در مورد تاثیر متفاوت سیگار در مردها و زنها منتشر کرده است. براساس این اداهها، زنهایی که به سرطان ریه یا تومورهای دیگری که مربوط به دستگاه تنفسی هستند، مبتلا میشوند، میزان کاهش طول عمرشان نسبت به مردها بیشتر است.
افزایش میزان مرگومیر زنان سیگاری
بر اساس دادههای این اداره، مردهای سیگاری به طور متوسط حدود ۳ سال کمتر از غیرسیگاریها عمر میکنند، درحالی که زنان سیگاری به طور متوسط حدود ۱۰ سال زودتر جان خود را از دست میدهند.
در سال ۲۰۱۰ در کشور آلمان بیش از ۱۳ هزار زن به دلیل ابتلا به سرطانی که رابطهی مستقیم با مصرف سیگار داشته، جان خود را از دست دادند. این رقم ۳۶ درصد بیشتر از سال قبل است. بر اساس دادههای مرکز تحقیقات سرطان در آلمان، ۹۰ درصد بیمارانی که بدلیل ابتلا به سرطان ریه جان خود را از دست میدهند، سیگاری هستند.
زنها آسیبپذیرتر از مردها
زنها نه تنها نسبت به مردها زودتر دچار سرطانهای ناشی از سیگار میشوند، بلکه زودتر از مردان نیز جان خود را از دست میدهند. دلیل این امر آن است که مصرف سیگار در میان مردان در سالهای اخیر کاهش یافته است. اما در عین حال تمایل به سیگار کشیدن در میان زنها در آلمان افزایش پیدا کرده است.
یکی از مسئولین مرکز تحقیقات سرطان دراینباره میگوید: «اگر این روند همچنان ادامه پیدا کند، سرطان ریه جای سرطان پستان، که بالاترین میزان سرطان را در میان زنها دارد، خواهد گرفت».
اما دلیل اینکه چرا اثرات زیانبخش سیگار بر خانمها قویتر است، از لحاظ علمی اثبات نشده است. به گفته کارشناسان، نوسانات هورمونی میتوانند عامل موثری دراینباره باشند. افزون بر این، زنها کلا نسبت به مردها در برابر موادی که میتوانند سرطانزا باشند، آسیبپذیرتر هستند.
The underlying connection was closed: Could not establish trust relationship for the SSL/TLS secure channel.