با بیدار شدن خزندگان از خواب زمستانی وشروع فعالیت بیولوژیک آنها در محیط زیست خود، گاهی آسیب های جدی به جمعیت شان وارد میشود. هر ساله با شروع فصل نشاء و به رونق افتادن فرایند کشاورزی خزندگان و از جمله لاک پشت های آب شیرین نیز شروع به فعالیت می نمایند. در این فصل به دلیل نیاز های عمیق زیستی به غذا، لاک پشت ها با ولعی مضاعف به دنبال سیر کردن خود هستند و به همین دلیل گاهی از زیستگاه خود خارج شده و به جاده های حواشی شالیزار ها وارد می شوند. این حیوانات به دلیل سرعت کم در حرکت و آرامشی که بر رفتارشان حاکم است با بی دقتی مردم و رانندگان، قربانیان اصلی راههای استان گیلان در این فصل هستند.
به گزارش روابط عمومی حفاظت محیط زیست استان گیلان، لاک پشت های آب شیرین از ساکنان بسیار قدیمی کره زمین هستندو قدمت اجدادشان به دوران دوم زمین شناسی باز میگردد. این لاک پشتها عمدتا گیاه خوارند و گاهی از نرم تنان نیز تغذیه می نمایند و به دلیل نیازهای عمیق غذایی مجبورند به دنبال غذا مسافتهایی را طی نمایند. این مسافرتهای مقطعی گاهی آنها را به معابر ماشین رو کشانده و به سهولت زیر چرخهای ماشینها له می شوند. بدون شک صحنه های له شدن این گونه بی آزار زیر چرخهای خودروها تجربه ای نیست که کسی با آن مواجه و بتواند بی تفاوت از کنار آن بگذرد. این حوادث دلخراش به آسانی میتواند با کمی احتیاط و جانبداری از حق حیات برای حیوانات به حد اقل رسیده وجمعیت گونه ها را مورد تهاجم قرار ندهد. باید قابل درک باشد محیطی که ما انسانها در آن زندگی میکنیم و با دستهای خود آن را ساخته ایم، پیش از این محیط زیست این گونه های جانوری بوده و برای احترام به این حق تقدم در آفرینش، در رانندگی نیز میبایست حق تقدم لاک پشت ها را محترم شمرد و اجازه داد تا بدون آسیب از عرض خیابانها و جاده ها رد شوند.
تحقیقات باستان شناسی نشان میدهد اولین لاک پشت هاحدود۲۰۰ میلیون سال پیش(دوره کرتاسه) بر روی زمین پدیدارشده اند و شکل کنونی لاک پشت ها بروی کره زمین قدمتی ۱۵۰ میلیون ساله دارد. قدرت این خزندگان در تطبیق با شرایط محیطی به سادگی جمعیت شان را تاکنون حفظ نموده ولی به نظر میرسد انسان با قدمت چند هزار ساله وانسان مدرن با قدمت کمتر از ۲۰۰سال با افزون طلبی های خود بتواند این تاریخچه زیستی را با چالش جدی مواجه نماید. لاک پشت های آب شیرین در پوسته ای از جنس سخت استخوانی یا شاخی زندگی میکنند و بیشتر این گونه ها قادرند پاها وسر خود را در آن جای دهند. دراین لاک پشتها هر دو جنس نر وماده شبیه هم اند با این تفاوت که نر ها عمدتا کوچک ترند ولی درازترو لاکی مقعرتراز ماده دارند.
برخی از آن ها برای تغذیه نرم تنا ن را ترجیح میدهند اماهمه آنها جوانه های تازه روییده را به عنوان غذای غالب بر می گزینند. در سالهای اخیر به دلیل تخریب زیستگاههای جلگه ای به واسطه توسعه مراکز انسانی وکشاورزی تعداد قربانیان بین جاده ای لاک پشتهای آب شیرین در استان بیشتر شده است.
The underlying connection was closed: Could not establish trust relationship for the SSL/TLS secure channel.