همانطور که مي دانيد خمير پيتزا از عوامل مهم در تهيه يک پيتزاي خوب و خوشمزه مي باشد، در تهيه نوع خانگي این نان پيتزا تخم مرغ و شير در مواد لازم بکار مي رود. در ادامه مطلب با مواد لازم و طرز تهيه نان پيتزا از نوع خانگي آشنا مي شويد.
مواد لازم برای 5 تا 6 نان پیتزا:
آرد: 500 گرم
پودر خمیر مایه: 1 قاشق غذاخوری
نمک: 1 قاشق مرباخوری
شکر: 1 قاشق غذاخوری
شیر:1 لیوان
آب: به مقدار لازم
تخم مرغ: 1 عدد، زده شده
روغن جامد یا کره: 1 قاشق غذاخوری
طرز تهیه
مرحله 1 - آرد را الک کرده، نمک، خمیرمایه، تخم مرغ زده شده و شکر را به آن افزوده و با یکدیگر مخلوط کنید.
مرحله 2 - شیر را کم کم به مواد افزوده و با دست ورز دهید تا شیر بخورد مواد رود، سپس آب را آرام آرام اضافه کرده و مواد را به مدت 15 دقیقه ورز دهید تا خمیر نرمی که بدست نمی چسبد حاصل شود.
مرحله 3 - روغن را افزوده و چند دقیقه دیگر ورز دهید تا روغن بخورد خمیر رود، سپس سطح کاسه ای را آرد پاشیده، خمیر را در کاسه گذاشته و روی آن کمی آرد پاشیده، سپس کاسه را با دستمال تمیزی بپوشانید و به مدت 30 الی 1 ساعت در جای گرمی قرار دهید تا حجم خمیر دوبرابر شود.
مرحله 4 - بعد از استراحت خمیر را برای 3 الی 4 دقیقه دیگر ورز دهید، سپس چانه های 140 گرمی از خمیر گرفته، روی چانه ها را با قلمو کمی چرب کرده و آنها را با نایلون پوشانده و برای 10 دقیقه دیگر استراحت دهید.
مرحله 5 - چانه ها را به کمک وردنه بصورت دایره ای باز کنید و برای اینکه اطراف خمیر کاملا صاف باشد از یک بشقاب کمک گرفته و آنرا روی خمیر گذاشته و اضافه های خمیر را بگیرید، تمام چانه ها را به همین ترتیب درست کنید و در سینی فر یا در قالب مخصوص پیتزا که چرب کرده اید قرار داده و برای اینکه خمیر دو لایه نشود سطح خمیر را با چنگال سوراخ کنید، سپس به مدت 10 دقیقه دیگر استراحت دهید.
مرحله 6 - خمیر های باز شده را در فر از قبل گرم شده با حرارت 200 درجه سانتیگراد به مدت 10 دقیقه قرار دهید تا پخته شوند بعد اجازه دهید نان ها خنک شوند، سپس بلافاصله مورد استفاده قرار دهید و یا نایلون کرده و در فریزر قرار دهید.
The underlying connection was closed: Could not establish trust relationship for the SSL/TLS secure channel.