دانش > فضا - همشهری آنلاین: ناسا اعلام کرد دنباله داری که یکی از خطرهای اصلی برای نابود کردن زمین به شمار می‌رفت، برای همیشه از بین رفت و بقایای آن نیز تا 12 هزار سال دیگر قابل مشاهده نخواهند بود
این ستاره دنباله‌دار که طی ماه‌های اخیر خود را به بخش‌های داخلی سامانه خورشیدی رسانده بود، در 16 اکتبر به نزدیک‌ترین فاصله خود از زمین رسید در حالی که چیزی به جز خرده‌های متلاشی شده نبود. به نظر می‌آید سرنوشت النین در ماه سپتامبر و در زمانی که در نزدیک‌ترین فاصله‌اش از خورشید قرار داشت، برای همیشه مشخص شده بود.
به گفته "دان یئومانز" از لابراتوار JPL ناسا این دنباله دار به همان سرنوشتی دچار شد که دنباله‌دارهای جدید در هنگام عبور از نزدیکی خورشید به آن دچار می‌شوند. دنباله دار النین متلاشی شد. بقایای این دنباله دار نیز رفتاری مانند بقایای بقیه دنباله دارهای از هم متلاشی شده خواهند داشت.
به گزارش خبرگزاری مهر، یئومانز، النین را ستاره دنباله داری می‌داند که دیگر وجود ندارد و باید به دست فراموشی سپرده شود. JPL نیز بر روی صفحه توئیتر خود خبر مرگ دنباله دار النین را به صورت رسمی اعلام کرده است.
در تاریخ 10 سپتامبر 2011، دنباله دار النین به فاصله 75 میلیون کیلومتری از خورشید رسیده و در قطعات کوچکی متلاشی شد. در ماه اکتبر زمانی که این دنباله دار به فاصله 35.4 میلیون کیلومتری از زمین رسید، تنها توده‌ای از غبار بود که با استفاده از تلسکوپ‌ها قابل رصد بود.
 
Resigzed Image Click this bar to view the full image.
دنباله دار النین برای مدتی به یکی از اصلی‌ترین موضوعات اینترنتی تبدیل شده بود زیرا شایعه شده بود این دنباله دار می‌تواند برای زمین فاجعه بار باشد. در بعضی از موارد گفته شده بود این دنباله دار به واسطه تعاملات گرانشی‌اش با زمین می‌تواند عامل بروز زمین لرزه‌های هولناک شود. در بعضی موارد این دنباله دار سیاره‌ای بزرگ به نام "نیبیرو" معرفی شده بود که می‌توانست برای زمین به شدت خطرساز باشد.
با این همه ناسا پیش از نابودی النین نیز تمامی این شایعات را رد کرده بود.