مهر: تلسکوپ سوئیفت ناسا در 28 مارچ سال جاری انفجارهای درخشان و متعدد پرتو ایکس را از بخشی از آسمان ردیابی کرد، بخشی که تا پیش از این هیچ پرتو ایکسی در آن رصد نشده بود.
اکنون دو تیم از اخترشناسان از دانشگاههای پنسیلوانیا و پارک و همچنین از مرکز هاروارد اسمیتسونیان اعلام کردند این انفجارها احتمالا تودههایی از ستارهای بودهاند که پس از نزدیک شدن بیش از اندازه به سیاهچالهای که در فاصله 4.5 میلیارد سال نوری از زمین قرار دارد، از هم دریده و نابود شده است.
از آنجایی که این ستاره پیش از مرگ به دور سیاهچاله در حرکت بوده است، به حرکت خود به دور حفره ادامه داده و به تدریج توسط سیاهچاله بلعیده شده است.
رصدهای جدید نشان میدهند برخی از بقایای این ستاره با سرعتی برابر 99.5 درصد سرعت نور به بیرون فوران کردهاند و سوئیفت به صورت اتفاقی در مسیر این فورانها قرار گرفت و توانست اولین رصد از چنین رویداد بزرگ کیهانی را به ثبت برساند.
به گفته محققان این فورانها بسیار باریک هستند و در صورتی که به صورت اتفاقی در مسیر دید قرار بگیرند قابل مشاهدهاند، در غیر این صورت هرگز رصد نخواهند شد. مطالعه بر روی مدت زمان تداوم این فورانها میتواند جرم ستاره قربانی و فاصله مداری آن از سیاهچاله را آشکار سازد.
اخترشناسان باور دارند بقایای این فوران هنوز قابل رصد است و احتمال میدهند بلعیده شدن کامل یک ستاره توسط این سیاهچاله ماهها به طول انجامد.
The underlying connection was closed: Could not establish trust relationship for the SSL/TLS secure channel.