علی اصغر هنرمند در۲۷ خرداد ۱۳۹۰ - ۱۰:۲۸
آی بی ام شرکتی است که هم اکنون بیش از ۱۸۰ هزار کارمندان در کشورهای مختلف جهان دارد. این شرکت در سال ۱۹۱۱ در شهر نیویورک تاسیس شد و در ابتدا محصولات مختلفی تولید می کرد. از زمان سنج گرفته تا دستگاه برش پنیر.
نام اولیه این شرکت CTR بود و ابتدا در نیویورک فعالیت می کرد اما به سرعت کارش را در شهر های دیگر آمریکا و کانادا توسعه داد. در سال ۱۹۱۴ توماس جی واتسون مدیریت این شرکت را بر عهده گرفت. فردی که با رهبری قدرتمند اش این شرکت را تبدیل به چیزی کرد که همه آن را می شناسند.
در واقع مدیریت این فرد یکی از دلایل اصلی توسعه و موفقیت این شرکت محسوب می شود. بنابراین در تولد ۱۰۰ سالگی «آی بی ام» بد نیست بیشتر با آقای واتسون آشنا شویم. او در سال ۱۸۷۴ به دنیا آمد و تنها فرزند پسر، در خانواده ای با پنج فرزند بود . او در مزرعه خانوادگی شان به کار کشاورزی می پرداخت و همراه با آن به مدرسه می رفت.
نخستین شغل واتسون تدریس بود که طی یک روز آن را کنار گذاشت! او مدتی به عنوان کتابدار کار کرد و بعد از آن به سراغ شغل فروشندگی رفت.
واتسون سپس تصمیم گرفت در شهر بوفالو یک قصابی باز کند که این تصمیم باعث ورشکستگی اش شد و او سرمایه و کارش را از دست داد.
بعد از مدتی تلاش، واتسون موفق شد تا در شرکتی به نام NCR که یکی از بزرگ ترین شرکت های موفق در فروش محصولات بود به عنوان «کارآموز فروش» وارد شود. در آنجا فردی به نام «جان رنج» مدیر شاخه شهر بوفالو این شرکت بود. این فرد نقش مهمی را در آموزش و هدایت واتسون ایفا کرد. به گونه ای که حالتی پدر گونه برای واتسون داشت. او بعدا برای روند فروش و مدیریت اش از مدل کاری معلم اش استفاده می کرد.
با هدایت ها و آموزش های «رنج» واستون از یک فروشنده فقیر تبدیل به یکی از بهترین فروشنده های آن دوران شد. چهار سال بعد واتسون مدیر یکی از آژانس های این شرکت بود و مستقیما به فرد شماره دو شرکت NCR گزارش می داد.
طی چهار سال آینده واتسون به گونه ای در کارش موفق عمل کرد که توانست یکی از اصلی ترین شرکت های رقیب را به طور کامل از بازار خارج کند. با این کار واتسون به دفتر اصلی این شرکت منتقل شد. واتسون توانست موفقیت هایش را در مدیریت این شرکت توسعه دهد و در کنارش تجارت فروشندگی خودش را هم به راه بیاندازد. هر چند در این مسیر یک بار از طرف شرکت خودش با شکایت مواجه شد و نزدیک بود به زندان هم بیافتد.
در سال ۱۹۱۴ واتسون به عنوان یکی از مدیران شرکت CTR انتخاب شد. طی ۱۱ ماه او انقدر خوب عمل کرد که مدیرعامل این شرکت شد. هنگام شروع مدیریت اش این شرکت ۹ میلیون دلار درآمد جاری داشت و بیش از ۱۳۰۰ کارمند در آن به کار مشغول بودند. در سال ۱۹۲۴ واتسون نام این شرکت را به International Business Machines تغییر داد. در واقع نام IBM دست پخت واتسون محسوب میشود.
این شرکت با رهبری واتسون تبدیل به غالب محض بازار در آن زمان شد. به طوری که دولت فدرال از دست IBM شکایت کرد! چرا که بیش از ۹۰ درصد بازار tabulating machines را در اختیار گرفته بود. ( این ها نخستین ماشین های تجاری پردازنده اطلاعات بودند که در واقع پدر بزرگ کامپیوترهای فعلی محسوب می شوند.)
واتسون ۴۰ سال مدیر IBM بود و هنگام مرگ اش در سال ۱۹۵۲ این شرکت ۸۹۷ میلیون دلار درآمد و بیش از ۷۲ هزار کارمند داشت. اما آی بی ام با مدیریت او چه کارهایی انجام داد؟ امروز در نارنجی در این مورد اطلاعات جالبی پیدا می کنید.