تولید و پخش سریالهای اجتماعی، خوراك مخاطبان تلویزیونی است، بخصوص اینكه موضوعات جدید و مشكلات جوانان در آنها مورد بررسی قرار بگیرند. این روزها سریال «سراب» روزهای پایانی تصویربرداری را پشتسر میگذارد.
به همین دلیل به خیابان فردوس، یكی از لوكیشنهای این سریال رفتم. مجموعه تلویزیونی سراب به كارگردانی حسین سهیلیزاده و تهیهكنندگی شهلا ولیزاده و عزیز علیزاده در 13 قسمت 40 دقیقهای برای پخش از شبكه اول سیما تهیه میشود.
سریالهای «دلنوازان» و «فاصلهها» از كارهای قبلی همین گروه هستند كه با مخاطبان فراوانی همراه بودند. سهیلیزاده در حال چیدن میزانسن بود و حدیث میرامینی، بازیگر، سكانس مربوط فیلمنامه را مرور میكرد. این سكانس چندبار تصویربرداری شد. با تغییر زاویه دوربین، نورپردازی نیز تغییر میكرد. تا عوامل نور كار خود را انجام دهند، فرصتی دست داد تا بتوانم با عوامل سازنده سریال سراب همصحبت شوم.
دانشجویان مقابل دوربین
سهیلیزاده بعد از سریالهای پرمخاطبی مثل دلنوازان و فاصلهها باز هم به طرف طرح موضوعات جاری در جامعه رفته است تا مخاطبان را پای
تلویزیون بنشاند. وی برای سكانس بعدی با تصویربردار صحبت میكند و به بازیگران توضیح میدهد كه باید از كجا تا كجا حركت كنند. فضای داخل لوكیشن خیلی گرم است. حسین سهیلیزاده روی صندلی نشسته و برای گفتوگو اعلام آمادگی میكند. وی دارای پیشینهای مثبت در مجموعهسازی است و با ارائه مجموعههای دیدنی نشان داده كه حرفهای زیادی برای گفتن دارد. سهیلیزاده درخصوص تولید مجموعه سراب میگوید: این سریال به موضوعات و مشكلاتی كه دانشجویان با آن درگیر هستند از جمله مسائلی نظیر
فرار مغزها میپردازد و سعی دارد عوامل اصلی پدیده
فرار مغزها را مورد بررسی قرار بدهد.
وی با بیان اینكه سریال دوماه و نیم، پیش تولید داشته میگوید: سریال سراب 16 آذر، درست روز دانشجو كلید خورد. همزمان با تصویربرداری مراحل فنی آن از جمله تدوین و صداگذاری صورت میگیرد تا هر چه زودتر برای پخش آماده شود. سهیلیزاده سریال سراب را با سریالهای گذشته خود متفاوت میداند و میگوید: تمام تلاش همكارانم بر این بوده كه اثر مطلوبی تولید شود، در ضمن باید بگویم با توجه به جذابیتهایی كه در داستان وجود دارد و طراحیهایی كه صورت گرفته، این سریال مورد استقبال مخاطبان قرار خواهد گرفت.
وی با اشاره به اینكه سراب با تلفیقی از بازیگران چهره و غیرچهره تولید میشود، تصریح میكند: من همواره در آثارم از بازیگران جدید نیز بهره بردهام و در هر اثر تقریبا چند بازیگر جدید معرفی كردهام. در این سریال نیز حدود 70 درصد از بازیگران غیرحرفهای و بیشتر دانشجو هستند.
سهیلیزاده معتقد است:
تلویزیون و سینمای ما به بازیگران جوان نیاز دارد و باید فضایی ایجاد كرد تا از بازیگران تازه نفس استفاده شود. چهرههای جدید میتوانند به كلیشهای و تكراری نبودن بازیها كمك كنند تا مخاطبان با دیدن چهره و بازیهای جدید از تماشای یك فیلم لذت ببرند.
وی اضافه میكند: با توجه به فضای دانشجویی، در فیلمنامه چالشهای زیادی مورد بررسی قرار میگیرد كه امیدوارم مورد استقبال مخاطبان قرار بگیرد.
ماندن بر سر دوراهی
عزیز علیزاده، یكی از تهیهكنندگان این مجموعه درخصوص داستان سریال سراب میگوید: حمید، دانشجوی ممتاز رشته برق در یكی از دانشگاههای معتبر با تعدادی از دوستانش روی یك پروژه علمی مهم تحقیق میكنند. با آن كه این پروژه علمی حساس و بسیار قابل ملاحظه است، اما تعدادی از مسوولان آنچنان كه باید حمید و دوستانش را حمایت نمیكنند. همین موضوع باعث بروز اختلافاتی بین حمید و دوستانش میشود و در این میان حادثهای ناخواسته همه معادلات را به هم میریزد. وی با بیان اینكه سریال در 30 لوكیشن تصویربرداری خواهد شد، اضافه میكند: دانشگاه، خانه وحید، وزارت علوم، رستوران و خانههای شخصیتهای اصلی داستان از لوكیشنهای اصلی این سریال به شمار میآیند.
وی با اشاره به اینكه تحقیقات لازم قبل از تولید سریال صورت گرفته، تاكید میكند: با توجه به اینكه موضوع سریال خاص و در حال حاضر یكی از مسائل روز جامعه محسوب میشود باید از جهات مختلفی همچون محدودیتهای اجتماعی و اختلاف دیدگاه فرهنگی، همچنین فقدان بسیاری از امكانات رفاهی دانشجویان مورد بررسی قرار بگیرد تا فیلمنامه با پشتوانه تحقیقاتی لازم برای تولید آماده شود.
علیزاده با اشاره به اهداف تولید این سریال خاطر نشان میكند: واقعیت این است كه بسیاری از نخبگان ما وقتی فارغالتحصیل میشوند در
مقابل دو راهی بزرگ قرار میگیرند كه انتخاب هركدام از این راهها تاثیر مستقیم بر زندگی و آینده آنها و البته جامعه میگذارد. یكی از این راهها وسوسه جذب شدن در فضای كاری كشورهای دیگر و راه دیگر ماندن در ایران و تلاش برای ساختن جامعهای بهتر است كه ما سعی كردیم این موضوع را به صورت كامل مورد بررسی قرار بدهیم.
نقد منصفانه را میپذیرم
حدیث میرامینی در سریال «گلهای گرمسیری» نقش دختری مرفه به نام ضحی را بازی میكرد. پس از آن برای نقش مریم در سریال «شب میگذرد» و نقش شایسته در سریال «گیلعاد» انتخاب شد. از دیگر كارهای این بازیگر میتوان به فیلم «شب حورا» (شهاب ملتخواه) و سریال «قصیده شب بارانی» (علی سبزواری) اشاره كرد. شاید بینندگان تلویزیونی او را با نقش روشنك بیشتر میشناسند. میر امینی در این سریال شخصیت نگار را بازی میكند. نگار یكی از شخصیتهای اصلی این سریال محسوب میشود. میرامینی درباره نقشش در سریال سراب میگوید: نگار شخصیتی درونگرا و آرام و سرگرم زندگی زناشویی است و با مشكلات دست و پنجه نرم میكند.
وی با توجه به اینكه سومین فعالیت هنریاش را با سهیلیزاده تجربه میكند، معتقد است: در كنار این گروه كار كردن برایم لذت بخش است به گونهای كه این گروه را خانواده دومم میدانم.
میرامینی ضمن استفاده از نظرات دیگر دوستانش در ایفای نقش، پس از اینكه دیالوگهایش را مرور میكند پیشنهاداتی هم به كارگردان میدهد و میگوید: برخی دیالوگها را خودم پیشنهاد میدهم و كارگردان در صورت صلاحدید از آن استفاده میكند.
وی در ادامه میگوید: من نقدپذیر هستم و اگر كسی كار و نوع بازی مرا نقد منصفانه كند، میپذیرم. نقد منصفانه به من انرژی میدهد، چون مطمئن هستم این نوع نقد در پیشرفت كارم موثر است.
دانشجویان در تلویزیون كمتر دیده شدهاند
پندار، فرزند اول
عبدالرضا اكبری است. وی در مجموعه تلاش و زمزمه محبت به كارگردانی پدرش، عید آن سال به كارگردانی سعید ابراهیمیفر و سریالهای نوعروس، پشت صحنه، بوی غریب پاییز و فاصلهها بازی كرده است. پندار اكبری نقش حمید، دانشجوی نخبه را در این سریال به عهده دارد. وی برای دومین بار همكاری با سهیلیزاده و حسن جوهرچی را تجربه میكند. وی درخصوص نقشش میگوید: برای این كه بتوانم نقش را بخوبی بازی كنم تحقیقاتی را درخصوص موضوع فیلمنامه انجام دادم.
وی بیان میكند: سهیلیزاده سوژههایی را برای تولید انتخاب میكند كه مخاطب را پای
تلویزیون میكشد و مخاطب علاوه بر تماشای یك سریال، پیامی را دریافت میكند. این موضوع برای مخاطب بسیار مهم و حساس است. اگر فیلمی كه تولید میشود حاوی پیامی برای مخاطب نباشد قطعا بیننده از دیدنش خسته میشود و فیلم بدون محتوا برایش قابل پذیرش نیست.
اكبری معتقد است: این موضوع جای كار بیشتری دارد، به شكلی كه حتی میتواند در قسمتهای بیشتری تولید شود، چون موضوع مشكلات دانشجو و
فرار مغزها كمتر در رسانه دیده شده است.
این بازیگر جوان از همكاری با بازیگران و عوامل سریال سراب ابراز خرسندی و رضایت میكند و میگوید: پس از اینكه برای بازی در سریال از سوی سهیلی زاده دعوت به كار شدم و طرح اولیه فیلمنامه را مطالعه كردم، بازی در این سریال را پذیرفتم، چون علاوه بر اینكه همكاری با این گروه برایم بسیار ارزشمند است به تولیدات سهیلیزاده اطمینان كامل دارم، زیرا سلیقه مخاطب را میشناسد و بسیاری از جوانها دوست دارند با این كارگردان كار كنند.
اكبری با اشاره به استفاده از راهنماییهای پدرش در بازیهایش میگوید: من برای اینكه بتوانم بازیگر حرفهای شوم به كسب تجربه نیاز دارم كه سعی میكنم از تجربیات پدر و دیگر همكارانم استفاده كنم.
دوست دارم متفاوت بازی كنم
حسن جوهرچی سال ۱۳۴۷ در تهران متولد شده و لیسانس تئاتر از دانشكده هنرهای زیبای دانشگاه تهران دارد. بازی در سینما را سال ۱۳۶۷ با «فیل در تاریكی» كه بعد از 15 سال كامل شد، شروع كرد. اولین بازی مطرح او در سینما سال ۱۳۷۰ با فیلم «برخورد» به كارگردانی سیروس الوند بود. اما با بازی در سریال «در پناه تو» به سال ۱۳۷۷ بهشهرت رسید. جوهرچی در سریال سراب با نقش دكتر سلیمانی ظاهر میشود. وی درباره نقشش در این سریال میگوید: دكتر سلیمانی، استاد دانشگاه و معاونت دانشجویی دانشكده است. دانشجویان این دانشگاه نخبه هستند و دكتر سلیمانی ارتباط زیادی با دانشجویان دارد، اما به دلیل شرایطی كه به وجود میآید دانشجویان از این شخصیت رنجیده میشوند و اتفاقات جدید رخ میدهد.
جوهرچی درباره نقشهای متفاوتی كه در یكی دو سال گذشته بازی كرده است، میگوید: من دوست دارم متفاوت بازی كنم. شاید بعضیها فكر كنند من بازی در نقشهای منفی را بیشتر میپسندم، اما این شخصیت منفی نیست. من از مردم انعكاس بازیهایم را جستجو میكنم و اكثر آنها از این تفاوت راضی هستند و تشویق میكنند.
وی ادامه میدهد: یكی از مسائلی كه در بازیگری بسیار مورد توجه قرار میگیرد، درك نقش است و من تمام تلاشم را میكنم تا نقشی را كه میپذیرم ابتدا درك و سپس آن را بازی كنم.
جوهرچی هم مانند بقیه عوامل از فعالیت در این سریال راضی است و از همه آنها به نیكی یاد كرده، اظهار میكند: سهیلیزاده بخوبی مسائل روز جامعه را شناسایی میكند و به نظرم این موضوع فوقالعاده است، چون مردم همیشه نشان دادند از تولیداتی كه بیانگر مشكلات و مسائل روز باشد استقبال میكنند.
امیر دژاكام، حمیدرضا محمدی، محمد مختاری، علی زندی، الكساندر كوانجی، بیتا بیگی، هاله میرهادی، سارا كهربایی، سپیده صباغ، سولماز حصاری، لیدا عباسی، شیوا خسرومهر، مریم سرمدی بازیگرانی هستند كه در این سریال نقشآفرینی میكنند.
The underlying connection was closed: Could not establish trust relationship for the SSL/TLS secure channel.