به گزارش سبزپرس پرویز گرشاسبی با اعلام این مطلب گفت: در ایران 100 میلیون هكتار از ارضی كشور در معرض پدیده بیابان زایی است كه از این میزان 75 میلیون هكتار آن در معرض فرسایش آبی قرار دارد.
معاون مناطق خشك و نیمه خشك سازمان جنگلها ضمن بیان این مطلب افزود: همچنین 20 میلیون هكتار از اراضی كشور در معرض فرسایش بادی و 5 میلیون هكتار دیگر نیز در معرض سایر اشكال شیمیایی و فیزیكی تخریب سرزمین همچون كاهش حاصلخیزی، شوری زاری و غیره قرار دارد.
گرشاسبی با تاكید بر اینكه به رغم اهمیت و جایگاه فرسایش بادی، تاكنون میزان فرسایش بادی در كشور سنجش نشده است، اظهار داشت: از حیث قلمرو سرزمین های بیابانی از كل مساحت كشور، 7/43 میلون هكتار آن در زمره اكوسیستم بیابانی است كه 32 میلیون هكتار از این مساحت شامل پدیده های بیابانی فاقد پوشش گیاهی است.
این مقام سازمان جنگل ها خاطرنشان كرد: همچنین حدود 20 میلیون هكتار از اكوسیستم های بیابانی تحت تاثیر فرسایش بادی و 4/6 میلیون هكتار از آن در محدوده مناطق تحت تاثیر فرسایش بادی قرار دارند كه به این ترتیب فرسایش بادی مناطق گسترده ای از كشور را در بر می گیرد.
گرشاسبی ادامه داد: در مجموع پدیده فرسایش ناشی از باد 183 منطقه از كشور كه شامل 82 شهرستان و 18 استان می شود را در بر می گیرد كه این 18 استان جز كانون های فرسایش بادی در كشور قلمداد می شوند.
وی افزود: در این مناطق فرسایش بادی دارای خساراتی عدیده اكولوژیكی، اقتصادی، زیستی و غیره به مناطق مسكونی، تاسیسات زیربنایی صنعتی، اراضی كشاورزی و منابع زیستی هستند.
معاون مناطق خشك و نیمه خشك سازمان جنگلها اظهار داشت: به طور كلی از نظر تناسب سطح خشك ایران با جهان كشور ما روی اقلیم خشك جهان قرار گرفته است كه بر این اساس 61 درصد از مساحت آن دارای اقلیم خشك و فراخشك می باشد كه این میزان 1/3 برابر درصد جهانی می باشد.
گرشاسبی خاطرنشان كرد: گستردگی پدیده بیابان و انواع فراسایش های خاك در كشور نشان می دهد كه به كارگیری روشهای مهار بیابان و نیز بیابان زایی باید با گستردگی بیشتری پیگیری شود كه این مهم نیازمند حمایت همه جانبه همه دستگاه ها بویژه بحث تامین اعتبار است.
این مقام سازمان جنگل ها اظهار داشت: این در حالی است كه بویژه استان های بیابانی كشو و یا استان های در معرض انواع فرسایش از كمبود اعتبار به منظور مقابله با پدیده بیابان رنج می برند.
The underlying connection was closed: Could not establish trust relationship for the SSL/TLS secure channel.