زشكان تاكید كردند شب بیداری های طولانی مدت و اختلال و آشفتگی در الگوی خواب خطراتی جدی مثل سكته مغزی و حملات قلبی را می تواند در پی داشته باشد. به گزارش سرویس بهداشت و درمان ایسنا، كارشناسان و اساتید كالج پزشكی دانشگاه وارویك در مطالعات جدید خود ثابت كرده اند كه بین كمبود خواب و بروز اختلالات قلبی عروقی، سكته مغزی و حمله قلبی كه در نهایت به مرگ زودرس منجر می شود، ارتباط مستقیم وجود دارد.
شبكه خبری ان بی سی در این باره گزارش داد: به گفته پروفسور فراچسكو كاپوچیو از متخصصان علوم پزشكی دانشگاه وارویك، اگر شما در طول شب كمتر از ۶ ساعت بخوابید و خواب آشفته داشته باشید ۴۸ درصد بیشتر در معرض خطر ابتلا و مرگ ناشی از امراض قلبی و ۱۵ درصد بیشتر در معرض خطر مرگ ناشی از سكته مغزی هستید.
این پزشكان هشدار دادند: كسانی كه شب دیر می خوابند و صبح نیز باید زود از خواب بیدار شوند در واقع حامل یك بمب ساعتی و تهدیدی جدی برای سلامتی شان هستند و باید هرچه سریعتر شرایط زندگی خود را به گونه ای تغییر دهند كه این خطر كمتر آنها را تهدید كند.
این یافته حاصل ۲۵ سال مطالعه و آزمایش روی بیش از ۴۷۰ هزار شركت كننده از هشت كشور مختلف شامل ژاپن، آمریكا، سوئد و انگلیس است.
شرح این مطالعات در مجله اروپایی «قلب» منتشر شده است.