«شرايط براي نخست وزير ايتاليا با گذشت زمان سختتر ميشود. افشاي حقايق تازهتري از ماجراي رسوايي سيلويو برلوسكني و دختري با نام روبي، جزييات تازهتري را از زندگي خصوصي اين مقام ايتاليايي روشن ميكند.»
به گزارش ايسنا، سايت اينترنتي زود دويچه آلمان در مقاله اي تحت عنوان "حرمسراي برلوسكني" با اشاره به ماجراهاي جنجالي نخست وزير ايتاليا نوشته است:
«در حالي كه سيلويو برلوسكني، نخست وزير ايتاليا اتهامات وارد شده عليه خود را تكذيب ميكند، اما نتايج بررسي پرونده وي تصوير ديگري را از فعاليتها و عملكرد وي در اوقات فراغتش روشن ميسازد. اكنون طبق گزارش رسانههاي ايتاليا، برلوسكني متهم به داشتن حرمسرايي است كه با حضور 14 زن جوان و راه اندازي پارتيهاي مختلف باعث بدنامي بيش از پيش وي شده است. وي متهم است كه هتل آپارتمانهاي مجللي را در اختيار اين زنان قرار داده است.
موضوعات تازهاي نيز اكنون وي را بيش از پيش به كانون توجه رسانههاي ايتاليا تبديل كرده است؛ از جمله ارتباط با يك دختر مراكشي. نتايج بررسيهاي صورت گرفته حاكي از آن است كه اين دختر مراكشي هدايايي به ارزش 7000 يورو از سيلويو برلوسكني دريافت كرده است. علاوه بر اين، ماجراي دزدي اين فرد مراكشي و دخالت برلوسكني براي رهايي وي از دست پليس نيز از جمله توجهات ويژه برلوسكني به اين دختر مراكشي است.»
سايت اينترنتي روزنامه آلماني فرانكفورتر آلگماينه نيز از رسواييهاي اخلاقي برلوسكني تحت عنوان "به خطر افتادن ارزشهاي ايتاليا" ياد كرده و نوشته است:
«قضات ايتاليايي هزاران بار رسانههاي اين كشور را با ماجراهاي جنجالي برلوسكني به خود مشغول كردهاند. در شرايطي كه برلوسكني اتهامات وارده را يك جنجال سازي سياسي عليه خود ميداند، نمايندگان احزاب مخالف خواستار استعفاي وي هستند.
اكنون حزب مخالف ايتاليا معتقد است كه شرايط به گونهاي است كه برلوسكني از خودش نيز فرار ميكند. سيستم سياسي برلوسكني اكنون تا حد بسيار زيادي دچار شكاف شده است و به مرزهاي نابودي خود نزديك شده است. ميتوان گفت كه سقوط نخست وزير ايتاليا بيشتر به دليل خودش ميباشد و نه مخالفتها و سنگ اندازيهاي حزب مخالف.
دادگستري و سيستم قضايي ايتاليا نيز در چنين شرايطي نقش مهمي را در جو سياسي اين كشور ايفا ميكنند؛ به گونهاي كه دادگاه قانون اساسي اين كشور پيشتر اقدام به لغو قانون مصونيت قضايي برلوسكني نمود.
البته لغو اين مصونيت با واكنش چندان منفي برلوسكني روبرو نبود؛ به گونهاي كه وي بعد از صدور اين راي از ادامه كار خود در دولت خبر داد.
در حالي كه برلوسكني تاكنون با ناديده گرفتن مشكلات و انتقادات روز افزون تنها در برابر بحرانهاي موجود از خود خونسردي نشان داده و از مشكلات كشور تحت عنوان وجود پارهاي مشكلات ياد كرده است، اما قدرت رسانهاي وي نيز دچار خدشه شده است به گونهاي كه وي ديگر قادر نيست اخبار رسانههاي اين كشور را كه عليه وي عنوان ميشود، كنترل كند. علاوه بر اين، وي نتوانسته است كه از ثروت و دارايي بسيار زياد خود در برابر پيامدهاي بحران اقتصادي موجود حفاظت كند.»
سايت اينترنتي دي تسايت نيز در گزارشي تحت عنوان "روزهاي پر دردسر" براي ايتاليا نوشته است:
«مدت زمان مديدي است كه جامعه ايتاليا دچار التهاب سياسي است، اكنون نيز دولت تحت تاثير سياستهاي ناكارآمد سيلويو برلوسكني قرار گرفته است. وضعيت تراژيكي كه اكنون ايتاليا درگير آن است به غير از مسايل اخلاقي نخست وزير، به بحران اقتصادي اين كشور و ناكارآمدي نخست وزير در رفع اين بحران نيز بر ميگردد؛ به گونهاي كه اكنون بين طرفداران و هواداران وي نيز شكاف ايجاد شده است.
مشكلات ايتاليا و شخص برلوسكني زماني شروع شد كه همسر وي در ماه مه بعد از 19 سال زندگي مشترك ضمن بيمار خواندن همسرش درخواست طلاق از وي را مطرح كرد. از آن زمان تاكنون ماجراهاي رسواييهاي اخلاقي وي و جزييات روابط وي با دختران كم سن و سال، رسانههاي ايتاليا و جهان را تحت تاثير قرار داده است، به گونهاي كه اخيرا دادگاه قانون اساسي اين كشور با 12 راي موافق و 3 راي مخالف، بخشي از قانون بحث برانگيز دولت راست گراي ميانه اين كشور موسوم به منع پيگرد قضايي نخست وزير و وزراي دولت را رد كرد.»