4)
۲۷ آذر ۱۳۸۹
در قسمت های قبلی شاهد تعدادی از زیباترین مقاصد توریستی دنیا بودید، مقاصدی که زیبایی آن ها شرق و غرب یا شمال و جنوب نمی شناسد. هر کدام از مقاصدی که به شما معرفی کردیم زیبایی های خاص خود را دارد، در ادامه ی قسمت های قبلی امروز تعداد دیگری از مقاصد زیبا و فوق العاده ی توریستی به شما معرفی خواهیم کرد و امیدوارم مورد پسندتان قرار بگیرد:
1- پاموکاله - ترکیه
پامو کاله از شگفتی های بسیار عجیب است . آب های کالسیوس با حرارت ۳۵ درجه از ارتفاع ۱۰۰ متری فرو می ریزند و استخرهای بزرگ ومتعددی را تشکیل می دهند . آب روح معماری این تشعشعات زیبا بوده و این مکان بنام قصر پنبه ای مشهور شده است . استخرهای آبگرم این ناحیه خواص درمانی نیز دارند.
2- آبشار ویکتوریا – زامبیا، زیمباوه
آبشار ویکتوریا آبشاری است طبیعی در جنوب قاره آفریقا که بر روی رودخانه زامبزی و بر روی خط مرزی زامبیا و زیمبابوه قرار گرفته است. آبشار ویکتوریا با ارتفاع ۱۰۸ متر (۳۶۰ پا)، بلندترین آبشار جهان شناخته میشود. همچنین عرض دو سوی آبشار ویکتوریا به ۱۷۰۰ متر (۵۵۷۷ پا) میرسد. دیوید لیوینگستن، کاشف مشهور اسکاتلندی در سال ۱۸۵۵ میلادی، اولین کاشف غربی بود که آبشار ویکتوریا را پیدا کرد و آن را به افتخار ملکه ویکتوریا، آبشار ویکتوریا نامید. این آبشار در زبان بومیان منطقه «موسی اوآ تونیا» خوانده میشود که به معنی «مه خروشان» است.
3- انگکور- کامبوج
انگکور شهری در شمال غربی کامبوج که به عنوان پایتخت امپراطوری کهن خِمِر ساخته شد. انگکور وات زیباترین معبد شهر تخریب شده انگکور است و مساحتی در حدود ۲٫۵ کیلومتر مربّع را در بر می گیرد. در سال ۱۸۵۰ (میلادی) یک مأمور فرانسوی به قصد میانبر هنگام سفر به این منطقه راه خود را از میان جنگل متراکم و گرمسیری کامبوج کوتاه کرد. او در کمال حیرت با ویرانههای یک شهر با شکوه روبرو شد؛ طولی نکشید که باستان شناسان برای جستجو و بازسازی این شهر که به شهر معبدها مشهور است از راه رسیدند. بیش از صد معبد در طول بیش از چهار قرن در این جنگل از بین رفته است.
4- سالار د اویونی - بولیوی
سالار د اویونی Salar de Uyuni بزرگترین سطح نمکی دنیا با گستره 10582 کیلومتر مربع در جنوب غربی بولیوی واقع شده است. با وجود خشکی کویر، دمای نزدیک به انجماد شبانه، خورشید سوزان و حرارت شدید کویر در روز، این چشم انداز زیبا عاری از زندگی نیست. پرندگانی چون فلامینگوهای صورتی رنگ، کتلاگرتهای (Cattle Egret) بزرگ و چند نمونه دیگر در این منطقه زندگی می کنند. در طی فصل بارانی، کویر نمک به یک دریاچه نمک عظیم تبدیل میشود و تنها بخشی از منطقه است که میتوان بوسیله قایق و کامیون ازآن عبورکرد. در سایر فصول، این دریاچه نمک سطحی کاملاً صاف و شفاف چون آینه دارد. در وسط دریاچه نمک به ظاهر نامحدود، هتلی زیبا و طبیعی قرار دارد. این هتل طبیعی، کاملا از نمک کویر یعنی از آجر نمک همراه با ملات نمک ساخته شده است. حتی اشیاء و وسایلداخل هتل مانند صندلی و میز و... از نمک ساخته شدهاست. امکانات رفاهی هتل محدود است. مثلا؛ برق ندارد و آب آن طریق تانکرهای حمل آب تامین میشود. با این وجود مهمترین و نادرترین ویژگی این هتل، سکوت مطلق، زیبایی همه جانبه و تصاویر شگفت آور از نمای آسمان روز و شب است.
5- ابو سیمبل – مصر
ابو سیمبل، معبدی است که توسط رامسس دوم میان سالهای ۱۲۷۹-۱۲۱۳ پیش از میلاد در حبشه قدیم ساخته شد. این معبد در میراث جهانی یونسکو ثبت شدهاست. چهار مجسمه عظیم (به ارتفاع ۲۰ متر) از او در طرفین ورودی معبد وجود دارد. این معبد رو به شرق است و Re-Horakhty یکی از خدایان خورشید درست در بالای فرورفتگی سردر ورودی قرار دارد. یکی از ویژگیهای این معبد، چگونگی ساماندن جهت قرارگرفتن آن است که باعث شده دو بار در سال، در ۲۲ فوریه و ۲۲ اکتبر، پرتوهای خورشید دقیقا به داخلیترین مکان مقدس معبد بتابد و مجسمههای چهار خدای نشسته در آن مکان که عبارتند از Path، Amun-Re، Ramesses II و Re-Horakhty را کاملا درخشان و روشن کند. در سال ۱۹۶۰ دولت مصر برای تولید برق و همچنین کنترل اب کشاورزی مشغول ساخت بزرگترین سد مصر در منطقه اسوان شد. نظر باستان شناسان این بود که با آبگیری سد اسوان معبد ابوسیمبل به زیر اب میرود.
معبدی که برای ساخت ان بیش از ۵۰۰۰۰ هزار سنگ تراش بصورت شبانه و روزی تلاش کرده بودند. فشارهای بین المللی به دولت مصر و همچنین تلاش یونسکو موجب انتقالی شد که در نوع خود یکی از افتخارات مهندسان عصر حاضر به حساب میآید. یک تیم المانی مسئولیت انتقال این یادگار باستانی را به عهده گرفت. ابتدا محلی که از نظر شرایط و موقعیت جغرافیایی با محیط اصلی همخوانی داشت انتخاب شد. مهندسین با اره های الکتریکی این کوه مرتفع را به قطعات ۳ تا ۵ تنی تقسیم کردند و انرا به مکانی که در نظر گرفته شده بود، انتقال دادند. جرثقیلهای غولپیکر قطعات را با دقت و وسواس به محل میبرد و مهندسان و معماران انرا به روی یکدیگر نصب میکردند. جدا کردن کتیبه ها و هیروگلیف ها یک کار طاقت فرسا بود. اما این کار عظیم با دقت انجام گرفت .
6- بورا بورا - فرانسه
پایتخت پولینزیای فرانسه، شهر پاپیتی واقع در جزیره ی تاهیتی با ۲۶٬۰۱۷ نفر جمعیت میباشد. مساحت پولینزیای فرانسه ۴٬۱۶۷ کیلومتر مربع و جمعیت آن ۲۵۹٬۵۹۶ نفر میباشد. از مهمترین جزایر پولینزیای فرانسه میتوان به مارکوئساس، ماکاتیا، گامبیه، توآموتو، جزایر سوسایتی (تاهیتی، موریا)، اوسترال و جزایر کلیپرتون اشاره کرد .جزایر پولینزیای فرانسه از حدود ۱۱۸ جزیره و تپه ی دریایی تشکیل شده اند. بورا بورا یکی از جزایر باد پناه جزیرههای سوسایتی پلینزی فرانسه و یکی از مناطق آنسوی دریاهای فرانسه در اقیانوس آرام است . از آن به عنوان زیباترین جای جهان یاد میشود. در سرشماری اوت سال ۲۰۰۷ میلادی، جمعیت این جزیره در حدود ۸٬۸۸۰ نفر برآورد شدهاست.
7- تئوتیهواکان – مکزیک
تئوتیهواکان نام مکان باستانی بزرگیاست در حوزه ی آبگیر مکزیک که بزرگترین هرم های ساخته شده پیش از ورود اسپانیایی ها به این سرزمین است. تئوتیهواکان از نیمه نخست هزاره ی اول بزرگترین شهر قاره آمریکا پیش از اکتشاف این قاره به دست اروپاییان بود. در اوج خود این شهر ۱۰۰ هزار نفر را در خود جای می داده است. مردمان آن احتمالاً از گروههای نژادی ناهوا، اتمی و توتوناک بودهاند. این بخش تاریخی امروزه در شهر سن خوان در ایالت مکزیکو جایگرفتهاست و در حدود ۴۰کیلومتری شمال غربی شهر مکزیکو قرار دارد. این بخش تاریخی ۸۳ کیلومتر مربع گستردگی دارد و از ۱۹۸۷ در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت شده است.
8- گالاپاگوس – اکوادور
گالاپاگوس مجمع الجزایر آتشفشانی در ۹۷۲ کیلومتری اکوادور در اقیانوس آرام است. گالاپاگوس با جمعیت حدود ۴۰٬۰۰۰ نفری خود یکی از استانهای اکوادور به شمار میآید. زبان اصلی مردمان ساکن در این جزیرهها اسپانیایی است. شهرت این جزیرهها در وجود شمار زیادی از گونههای نایاب جانوری و نیز مسافرت چارلز داروین به آنها و نقش مطالعات وی در این جزیرهها در ارایه نظریه تکامل است. این جزیرهها به عنوان یکی از میراث جهانی توسط سازمان یونسکو انتخاب شدهاند.
9- پارک ملی حفرههای کارلزبد – آمریکا
پارک ملی حفرههای کارلزبد یک پارک ملی در ایالت نیومکزیکو در آمریکا است. مساحت این پارک ۱۹۰ کیلومتر مربع است و در جنوب شرقی ایالت قرار دارد. شهرت پارک بیشتر بخاطر غار زیر زمینی مشهور آن است، که ۴۴ کیلومتر طول دارد. 16گونه خفاش در این غار زندگی میکنند. اکثریت این خفاشها در قرن بیستم توسط استفاده بیرویه از DDT از بین رفتند. این پارک یک میراث جهانی یونسکو در آمریکا میباشد.
10- یخچال طبیعی پرتیو مورنو- آرژانتین
یخچال طبیعی پرتیو مورنو در خنوب غربی ایالت سانتا کروز در آرژانتین قرار داردو یکی از زیباترین یخچالهای طبیعی جهان که به صورت پارک در آورده شده و سالانه گردشگران زیادی را به خود جلب می کند. این یخچال در 78 کیلومتری شهر ال.کالافاته قرار دارد. طول این یخجال 30 کیلومتر(19مایل) است به همین دلیل سومین ذخیره ی بزرگ آب شیرین جهان است.
The underlying connection was closed: Could not establish trust relationship for the SSL/TLS secure channel.