اظهارات عجیب حسین محمدی در رابطه با سیرک قهرمانی!
دیده بان حقوق حیوانات


به گزارش «تابناک»، حسین محمدی، مدیرکل حفاظت محیط زیست استان البرز در این باره گفت: پس از تایید گروه کارشناسی و بهبود وضعیت نگهداری و سلامت حیوانات سیرک و رعایت استاندارد محیط زیست، با نمایش سیرک قهرمانی در کرج به مدت ۲۰ روز موافقت شد و پس ازطی این مدت، علی‌رغم مراجعات مکرر مسئولان سیرک، با ادامه فعالیت آن مخالفت و به دستور محیط زیست، سیرک قهرمانی توسط شهرداری کرج پلمب شد.



وی در ادامه ضمن تقدیر از حساسیت، پیگیری و نگاه دلسوزانه رسانه ها، تشکل های مردمی، دوستداران محیط زیست و فعالان حقوق حیوانات در قبال فعالیت سیرک ها، گفت: در حفظ محیط زیست و رعایت قوانین و ملاحظات زیست محیطی با هیچ کس مماشات نمی‌کنیم. مجوز فعالیت این سیرک را پس از ۴ ماه و بعد از تایید کارشناسان مبنی بر رعایت شرایط نگهداری حیوانات، تنها برای ۲۰ روز صادر کردیم و کلیه مدارک و مستندات و مکاتبات صورت گرفته با مسئولان سیرک مبنی بر رعایت ضوابط و مقررات و رعایت دستور العمل، نیز موجود است.



محمدی با تاکید بر اینکه سازمان حفاظت محیط زیست در پی ارتقای تعامل با رسانه‌ها و سمن‌ها برای بررسی و پیگیری چالش های موجود در حوزه محیط زیست است، افزود: از رسانه ها و سمن ها می‌خواهیم در شکل گیری این اعتماد دو طرفه کمک و به تصمیم‌های اتخاذ شده از سوی مسئولان سازمان اعتماد کنند.



مدیرکل حفاظت محیط زیست استان البرز با تاکید بر اینکه سیرک ها موظف به رعایت حداکثری ملاحظات زیست محیطی و استانداردهای منطبق با شاخص های جهانی هستند، گفت: پس از ۴ ماه، تمام آزمایشات و نمونه برداری های مربوط به حیوانات سیرک قهرمانی انجام شد و هیچ نوع بیماری گزارش نشد و این برای نخستین بار در کشور بود که حیوانات سیرک مورد آزمایشات ویروسی، انگلی و باکتریایی که شاخص آنها بیماری مشمشه (نوعی بیماری تنفسی در شیرها)، اچ آی وی و هاری بود، قرار گرفتند تا حیوانات از هر نظر مورد معاینه و آزمایش قرار گیرند.



محمدی با اشاره به وضعیت سیرکها با بیان اینکه متاسفانه امروزه سیرکها محل حیوان آزاری شده، گفت: باید به سمت و سویی حرکت کنیم که افراد حیوانات را در فضاهای دائمی مثل باغ حیات وحش نگهداری کنند و به جای فعالیت در سیرک، باغ وحش دایر کنند تا مطابق با استانداردها، جنبه های آموزشی و فرهنگسازی حفاظت از حیوانات و حیوان دوستی در جامعه ترویج شود که این امر یک شبه به دست نمی‌آید؛ باید قدم ها برداشته شود و به تدریج این افراد توجیه شوند که حیوانات را نباید در سیرک به کار گیرند و در شرایط نامناسب نگهداری کنند.



مدیرکل حفاظت محیط زیست استان البرز در ادامه در حالی که پیشتر پلمب شدن این سیرک توسط شهرداری را تایید کرده بود، «ادعای برخی رسانه ها مبنی بر اینکه شهرداری فعالیت سیرک قهرمانی را متوقف کرده» ناشی از عدم اطلاع دقیق رسانه‌ها و فعالان حقوق حیوانات از موضوع عنوان کرد و بی آنکه اشاره کند چرا پلمب شدن توسط شهرداری صورت گرفته، گفت: مجوز برپایی سیرک را شهرداری نمی‌دهد و مقام مجاز برای فعالیت سیرک ها محیط زیست است. اکنون مهلت فعالیت ۲۰ روزه این سیرک در کرج پایان یافته است و علیرغم مراجعات مکرر مسئولان سیرک، با ادامه فعاایت این سیرک مخالفت کردیم.


این در حالی است که مجوز صادر شده برای این سیرک بیست روزه بوده ولی در عمل، فعالیت سیرک بیش از بیست روز به طول انجامیده و توضیح مسئولان در این باره، حذف روزهایی بوده که سیرک در آن فعالیت نداشته است! مدیر کل محیط زیست استان در این باره نیز ترجیح داد توضیحاتی ارائه نکرده و حتی اشاره‌ای نکرد که چگونه در بررسی های ابتدایی، شرایط بد نگهداری حیوانات در این سیرک مانع صدور مجوز برای آن شده بود و بعد بدون آنکه تغییری در شرایط نگهداری حیوانات این مجموعه حاصل شود، ورق برگشت و مجوز محدودی برای فعالیت این سیرک صادر شد.



این نکته از این رو حائز اهمیت است که پیشتر مالک سیرک دلیل ترک نکردن کرج پس از عدم صدور مجوز را فقدان نقدینگی اعلام کرده و خواستار دایر شدن سیرک برای کسب درآمد و بازگشت شده بود؛ هدفی که به هر شکل محقق شد و بهانه های مالک نیز به کمک آن مرتفع گردیده.



گویی فارغ از هر واگویه و ناگفته‌ای که در سخنان این مدیر ارشد محیط زیستی به چشم می‌خورد، باید بپذیریم روند حذف حیوان آزاری در کشورمان روندی زمان بر است؛ هرچند می‌توان این روند زمان بر را دست کم با فراهم آوردن شرایط حذف حیوانات از سیرک (نه تعطیل کردن سیرک!) تسریع کرد و با کمال تعجب تحرکی در این راستا از مسئولان محیط زیستی مشاهده نمی‌شود. شاید به این دلیل ساده که در ذهن ایشان تفاوتی بین حذف حیوانات از سیرک و تعطیل کردن سیرک وجود ندارد!




به این بخش از سخنان محمدی دقت کنید تا به عمق ماجرا پی ببرید: «من نیز مانند دوستداران حیات وحش با نفس سیرک مخالفم اما تا زمانی که مجوز این فعالیت داده می‌شود، ملاک برپایی رعایت ضوابط و استانداردهاست. در طول زمان باید با فرهنگ سازی، علاقه مردم به سیرک رفتن را از بین برد و جایگزین‌های بهتری در نظر گرفت تا بتوان تمام سیرک‌های کشور را تعطیل کرد.» گویی از سیرک بدون حیوانات که در بسیاری نقاط دنیا وجود دارد، هنوز اطلاعاتی به دست مسئولان نرسیده که حذف حیوانات از سیرک را معادل تعطیل شدن سیرک می‌دانند!