پت شاپ پرشین پت
Follow Us
facebook twitter blog google

خبر های روز حیوانات خانگی

  • نور شب توتورو دیوراما ◄ نور شب توتورو دیوراما
      لامپ زیبای رزین اپوکسی دارای نمای دلگرم کننده ای از توتورو و دوستانش است که روی شاخه درخت نشسته اند و صحنه ای نمادین از فیلم را ثبت می کنند. Totoro Diorama Night Light توسط ResinLamp جادوی انیمیشن محبوب ژاپنی My Neighbor Totoro را به خانه شما می آورد. می توان از آن به عنوان نور شب، نورپردازی خلق و خو یا به سادگی به عنوان یک قطعه تزئینی استفاده کرد. فیگورهای مینیاتوری انیمیشن My Neighbor Totoro از پایین توسط چراغ های LED که در یک پایه چوبی ادغام شده اند، روشن می شوند.
  • صندلی اختاپوس ◄ صندلی اختاپوس
      صندلی خلاقانه الهام گرفته از اقیانوس که توسط هنرمند اسپانیایی ماکسیمو ریرا طراحی شده است . شاخک‌هایی که با چرم سیاه پوشیده شده‌اند در پشت این تخت دریایی شگفت‌انگیز قرار دارند. صندلی اختاپوس اولین قطعه از مجموعه صندلی حیوانات است .
  • مبل کرگدن ◄ مبل کرگدن
      مبل با الهام از حیوانات طراحی شده تا شبیه اسب آبی در اندازه واقعی باشد . مبل کرگدن دست ساز از قاب فولادی پوشیده شده از پلی اورتان چرم مانند که شبیه پوست اسب آبی بدون مو است.
  •  لانه پرنده غول پیکر ◄ لانه پرنده غول پیکر
      اینستالیشن هنری چشم نواز در تالین، استونی، برجی با لانه پرنده غول پیکر و سه تخم مرغ بزرگ است که در شب روشن می شوند تا درخششی مسحورکننده ایجاد کنند. در قلب منطقه بندر نوبلسنر تالین، دکل قدیمی دوباره به یک چیدمان هنری منحصر به فرد معروف به "لانه" تبدیل شد. نصب نور "آشیانه" توسط Velvet توسط توسعه دهنده املاک و مستغلات Merko سفارش داده شد تا زندگی جدیدی را به چشم انداز شهری بیافریند. لانه غول پیکر پرنده با تخم مرغ های درخشان با نشان دادن اینکه چگونه تخیل می تواند فضاهای روزمره را تغییر دهد، الهام بخش عابران، به ویژه کودکان است.
  • وزغ نگهبان ◄ وزغ نگهبان
      ربات شنا به شکل قورباغه در سراسر پرو موج می زند و با ایجاد اختلال در چرخه پرورش پشه ها با پشه ها مبارزه می کند. پشه هایی که بیماری هایی مانند دنگی را منتقل می کنند، تخم های خود را در آب ساکن می گذارند. وزغ نگهبان حرکتی را در آب راکد ایجاد می کند و از تخم گذاری موثر پشه ها جلوگیری می کند. قورباغه با ایجاد آشفتگی در سطح آب، زنده ماندن و تبدیل شدن به پشه بالغ را برای لارو پشه غیرقابل پذیرش می کند. وزغ نگهبان که توسط VML پرو و ​​Sapolio طراحی شده است، یک راه حل با انرژی خورشیدی است که با اپیدمی ویرانگر دنگی در پرو مبارزه می کند. در مناطقی که با کمبود آب و نرخ بالای انتقال مواجه هستند، این نگهبان مبتکر امید به آینده ای سالم را ارائه می دهد.
  • خانه درختی گنبدی ◄ خانه درختی گنبدی
      با خانه درختی گنبدی شکل، حیاط خلوت خود را به یک پناهگاه لوکس تبدیل کنید و ترکیبی بی نظیر از راحتی و ارتباط با طبیعت را ارائه دهید. Dome Tree House توسط DomeSpaces اوج کمپینگ در فضای باز است . نصب و لوازم جانبی آسان، با گزینه‌هایی مانند پنکه‌های خورشیدی و نورگیر، بهترین مکان برای استراحت در تمام طول سال برای بزرگسالان و کودکان است. خانه درختی گنبدی شکل که از فولاد گالوانیزه بادوام ساخته شده و با PVC شفاف تزئین شده است، خلوتگاهی دنج در میان طبیعت فراهم می کند. راه جدیدی برای لذت بردن از فضای باز را با خانه درختی گنبدی نوآورانه کاوش کنید.
  • پهپاد مینیاتوری ◄ پهپاد مینیاتوری
      پهپاد مینیاتوری ساخته شده برای پرواز ازدحام مستقل شبیه یک زنبور رباتیک است و از الگوهای پرواز طبیعی زنبورها الهام گرفته شده است. Festo BionicBee تنها 34 گرم وزن دارد و به لطف ساختار فوق العاده سبک و مانور استثنایی، از قابلیت های چشمگیری برخوردار است. مجهز به فناوری پیشرفته، هر پهپاد به طور مستقل در یک گروه حرکت می کند و مسیرهای از پیش تعیین شده را با دقتی بی نظیر دنبال می کند. از طریق کالیبراسیون هوشمند، زنبور Bionic عملکرد را بهینه می‌کند و هماهنگی یکپارچه را در میان گروه تضمین می‌کند. این نوآوری نشان دهنده اوج بیومیمیک و پیشرفت تکنولوژی در طراحی هواپیماهای بدون سرنشین است.
  • گیره قابل توسعه گیاه ماریو پیرانا ◄ گیره قابل توسعه گیاه ماریو پیرانا
      اسباب‌بازی قابل تمدید چاپ سه بعدی که شبیه شخصیت ترسناک گیاه پیرانا از بازی‌های ویدیویی کلاسیک Super Mario Bros است. از Grabber قابل گسترش گیاه پیرانا برای برداشتن اقلام از مکان های صعب العبور، اعم از تنقلات، کلیدها یا سایر اشیاء کوچک استفاده کنید. نسخه چاپی سه بعدی که توسط Alice3DTreasures از مواد PLA سازگار با محیط زیست ساخته شده است، هم پایدار و هم برای محیط زیست بی خطر است. هر گیربکس تحت بازرسی های کیفی کامل قرار می گیرد تا اطمینان حاصل شود که استانداردهای بالا را برآورده می کند و در مجموعه اسباب بازی های طرفداران ماریو قرار می گیرد.
  • صندلی چوبی به شکل زرافه ◄ صندلی چوبی به شکل زرافه
      صندلی چوبی به شکل زرافه دارای کشوی یکپارچه برای نگهداری کاغذ طراحی و مداد رنگی است. صندلی زرافه طراحی شده توسط لوئیس لیم برای بچه ها به عنوان میز نقاشی و بزرگسالان می توانند از آن به عنوان صندلی برای نشستن و استراحت در حین بازی کودکان استفاده کنند.
  • lمیز کار مشترک با گربه ◄ lمیز کار مشترک با گربه
      میز اداری ارگونومیک با طراحی توخالی تضمین می کند که دستان شما در ارتفاع مطلوب قرار دارند و فشار و ناراحتی را در ساعات طولانی کار کاهش می دهد. میز توخالی طراحی شده توسط SUNRIU وعده می دهد که تجربه فضای کاری را با نگه داشتن دستان شما در ارتفاع عالی افزایش دهد. ناحیه فرورفته در داخل سطح میز شکل گرفته است و با ظرافت برای نگه داشتن دستان شما هنگام درگیر شدن با کارهای روزانه خود، حجاری شده است. میز ساخته شده از تخته سه لا شامل نقاط تعیین شده برای وسایل ضروری و ابزارهای رایج است که جریان کار را بهینه می کند و به هم ریختگی را به حداقل می رساند.
12345678910بعدیآخرین
(1 - 10) / 29341    |     صفحه 1 از 2935
RSS

GetPagedList: 0,440,,False,False,False,CreationDate,0,10

معرفي نژاد گربه


اخبار ومقالات - گالری


نمایش متن مقالات

درياي مازندران و بحران‌هاي زيست‌محيطي

درياي مازندران و بحران‌هاي زيست‌محيطي
درياي مازندران(كاسان)(1) بزرگترين درياچه جهان زيست‌بوم يا بوم‌سازگان(2)كلاني است كه در مركز مجموعه يا منظومه‌اي از اجزا كه هر كدام از آنها خود اكوسيستمي مجزا و در عين حال فعال تلقي مي‌شوند، قرار دارد.اين درياچه بر اساس قوانين اكولوژيك، ضمن تاثيرگذاري بر هر يك از اجزاي پيراموني و وابسته خود، به نوعي نيز از آن تاثير مي‌پذيرد. در يك روند(3) يا سير طبيعي، در صورت دخالت نداشتن انسان، اين تعامل يا تاثير و تاثر اجزا، مجموعه كلان تحت يك قانون و تعالي اكولوژيك مي‌تواند پايدار بماند و در طول زمان ادامه و استمرار داشته باشد.
در يك قرن اخير اغلب به دليل دست‌اندازي‌هاي سوداگرانه و نادرست انسان كه خود ناشي از وقوع 2پديده افزايش شتابان جمعيت پيراموني و انفجار تكنولوژي است، تعامل و تعادل اكولوژيك موجود بين اين سامانه‌ها به‌هم ريخته و در نتيجه در هر كدام از اين سامانه‌ها باعث به‌وجود آمدن آثار مخرب زيادي شده است كه مي‌توان از آنها به عنوان بحران زيست‌محيطي نام برد.
در ادامه به‌طور گذرا برخي از اين نابساماني‌ها يا بحران‌ها در استان گيلان توضيح داده مي‌شود.
الف- بحران‌هاي درياچه
اين درياچه كه به علت وسعت و حجم بزرگ به حق دريا لقب گرفته است، يكي از بزرگترين منابع زيست‌ انواع مرغوب و نادر از آبزيان به‌ويژه ماهيان غضروفي و استخواني است كه بعضي از آنها مانند ماهي سفيد و ماهي خاويار(4) شهرت جهاني دارند. اهم بحران‌هاي آن عبارتند از:
1- ورود و نشت سالانه (و شايد روزانه) حجم عظيمي از آلاينده‌هاي نفتي ناشي از تردد كشتي‌هاي نفتكش و فعاليت‌هاي كاوش و استخراج نفت.
2- سرازير شدن سالانه ميليون‌ها تن آلاينده‌هاي صنعتي، ميكروبي و شيميايي از كشورهاي مشرف از جمله ايران(5)، اين ذخيره‌گاه ارزشمند زيستي و آبي را به سوي يك مرداب بزرگ سوق مي‌دهد. 80 درصد اين آلاينده‌ها از جمهوري فدراتيو روسيه و فقط 6 درصد آن سهم كشور ماست.
3- دو پديده فوق همراه صيد بي‌رويه و قاچاق باعث كاهش شديد جمعيت بسياري از ماهيان از جمله ماهي كيلكا، ماهي سفيد، ماهي خاويار و... شده است.
4- تجاوز به حريم دريا، ساخت‌وسازهاي مختلف (ويلا، باغ، كارخانه ‌ها و...) تغيير كاربري اراضي مشرف به دريا كه روزبه‌روز هم بيشتر مي‌شود و نيز بالا آمدن و پايين رفتن سطح آب دريا(6) ضمن به‌هم ريختن سيكل‌هاي هيدرولوژيك (چرخه‌آب) خسارت‌هاي مالي زيادي را بر ساحل‌نشينان وارد مي‌سازد.
اين پديده به صورت يك معضل و بحران محيطي، اقتصادي و اجتماعي در طول 700 كيلومتر (آستارا – بندر تركمن) چهره خود را نشان داده است.
5- با ورود يك نوع هيولاي شانه‌دار (از ژله‌داران) از طريق آب تراز كشتي‌هايي كه از طرف درياي سياه رفت و آمد مي‌كنند نسل ماهيان كوچك از جمله كيلكا كه خود علاوه بر توليد پروتئين غذاي مورد نياز بسياري از ماهيان بزرگ را تامين مي‌كند، به شدت كاهش يافته است. طبق آمار، ميزان صيد كيلكا از 95 هزار تن در سال 78 به حدود 18 هزار تن در سال 84 تنزل يافته است.
6- تخريب و تبديل اراضي بالادست (حوزه آبخيز) رودخانه‌هاي منتهي به اين دريا، فرسايش خاك و روانه شدن سيلاب‌ها به اين آبگير بزرگ، اگرچه ممكن است براي عامه مردم قابل لمس و ثبت نباشد، ولي از چشم و نظر متخصصان محيط‌زيست اين پديده در درازمدت اثرات زيانبار خود را با تغيير خطوط ساحلي و مسير رودخانه‌ها و كاهش عمق آب در سواحل بروز خواهد داد. خشكاندن بركه‌ها و مانداب‌ها در جلگه، ساختن سد‌ها و آبگيرها روي رودخانه كه حركت و مهاجرت ماهيان در فصل تخم‌ريزي را محدود مي‌كند، چهره ديگري از اين پديده را به نمايش مي‌گذارد.
7- عبور جاده كنارگذر 16 كيلومتري بندر انزلي از نقاط حساس تالاب، كه هنوز بعد از 30 سال بحث و جدل سامان نگرفته است، فاجعه دردناكي است كه جا دارد در بحثي جداگانه به آن پرداخته شود.
ب- بحران تالاب‌ها با تكيه بر تالاب انزلي
تالاب‌ها، آبگيرها و استخرهاي بزرگي هستند كه به صورت حوضچه‌هاي آرامش، معمولا در حاشيه درياها و درياچه‌ها با فوايد و نقش‌هاي بسيار بيولوژيكي، هيدرولوژيكي و زيست‌محيطي واقع شده و در فصول سرد هم به‌عنوان زيستگاه و فرودگاه زمستان‌گذراني انواع پرندگان كه از عرصه‌هاي بالاي جغرافيايي به كشور ما مهاجرت مي‌كنند عمل مي‌كنند. كشور ما داراي تعداد زيادي تالاب در شمال، جنوب و مركز است كه بعضي از آنها مانند تالاب انزلي و شادگان در فهرست تالاب‌هاي بين‌المللي ثبت شده‌اند. ايران ابتكار تشكيل كنوانسيون بين‌المللي تالاب‌ها در سال 1355 در رامسر را به نام خود ثبت كرده و يكي از تهيه‌كنندگان مفاد كنوانسيون تالاب‌هاست.
تالاب‌هاي انزلي، ميانكاله، كياكلا و ده‌ها تالاب كوچك ديگر در گيلان، مازندران و گلستان به‌عنوان اقمار درياي كاسان محسوب مي‌شوند. مهمترين بحران‌هاي زيست محيطي تالاب انزلي كه از آن به نام بزرگترين استخر طبيعي پرورش آبزيان نام برده مي‌شود، به‌شرح زير است:
1- ورود پساب مزارع (كود و سموم)، فاضلاب‌هاي شهري و روستايي به آن و تغيير شكل شيميايي آب شيرين و بروز انواع آلودگي‌هاي مضر كه مستقيما روي حيات زيستمندان ريز و درشت و حتي ساختار گياهي تاثيرات زيان‌بخش مي‌گذارد.
2 رودخانه معروف زرجوب و گوهررود رشت را مي‌توان مثال زد. اين 2 شاخه كه به‌هم پيوسته و به نام رودخانه پير بازار وارد تالاب مي‌شوند، در روزگاران نه‌چندان دور آب زلال و صاف و قابل ماهيگيري داشت، ولي امروز به 2 فاضلاب بزرگ شهري و صنعتي تبديل شده‌اند و همه ساله قربانگاه خيل عظيمي از ماهيان مي‌شوند. علاوه بر انواع ميكروب‌هاي موذي و فلزات سنگين (مضر براي موجودات زنده) مقدار انبوهي مواد آلي و زباله هم از اين طريق وارد تالاب مي‌شود و ظرفيت آبي آن را كاهش مي‌دهد.
2- حدود 14 رشته از رودخانه‌هاي گيلان به تالاب مي‌ريزند. بر اثر تخريب پوشش گياهي در اراضي بالادست (حوزه آبخيز) اين رودخانه‌ها، همه‌ساله مقدار زيادي خاك حاصلخيز فرسايش يافته و همراه سيلاب‌ها وارد تالاب مي‌شود. با انباشت اين رسوبات در مخزن تالاب ذخيره آبي آن كم شده و در يك روند قهقرايي تالاب را از يك اكوسيستم آبي به اكوسيستم خشكي تبديل مي‌كند.
3- ورود گياه آزولا(7) (يك‌نوع سرخس آبزي) به تالاب و مزارع پيراموني آن به‌عنوان يك گونه مهاجم. خاستگاه اين سرخس آبهاي گرم و معتدل آسياي جنوب‌شرقي و آمريكاي مركزي (مكزيك) است. در سال1363 كارشناساني كه براي شركت در يك كنفرانس علمي در مركز تحقيقات برنج(8) به كشور فيليپين رفته بودند آن را به ايران آوردند. گياهي با رشد بالا و سرشت تهاجمي كه هر جا محيط مناسب (آب شيرين كافي و دماي معتدل) پيدا كند، عرصه را بر ساير گونه‌هاي بومي تنگ مي‌كند. گياهي بسيار مفيد با توليد زيست‌توده(9) انبوه بوده و در كشورهاي مذكور از آن براي توليد خوراك دام و طيور (حتي انسان) و كود سبز استفاده مي‌شود و طبق طرحي پرورشي و با تكنيك و ماشين‌آلات ويژه بهره‌برداري مي‌شود.
اما از آنجايي كه ورود اين گياه به ايران بدون برنامه و تكنيك برداشت بود، در محيط مناسب تالاب و مزارع گيلان به‌صورت سرطاني رشد و تكثير يافته و حجم انبوهي از زيست‌توده را باقي گذاشته است كه همراه پسماندهاي ساير گياهان بخش عظيمي از حجم تالاب را فراگرفته و همزمان فرود پرندگان مهاجر در سطح تالاب، تهويه آب آن و تنفس آبزيان (به‌ويژه ماهيان) را مشكل مي‌سازد و باعث مهاجرت ناخواسته آنان مي‌شود. بديهي است كه با چنين روندي در زمان نه چندان طولاني محيط آبي تالاب به محيط خشك و نيمه‌خشك تبديل مي‌شود.
ج- بحران در عرصه منابع طبيعي‌گيلان
جنگل‌هاي ارزشمند حوزه درياي كاسان جزو جنگل‌هاي اقليم مرطوب معتدل و از لحاظ ديرين‌شناسي يكي از ذخيره‌گاه‌هاي نادر ژنتيكي زيست‌كره(10) است، كه بعضي از گونه‌هاي آن در جهان منحصربه‌فرد است. اين جنگل‌ها در گذشته از جنگل‌هاي توليدي و تجارتي بودند، ولي امروز ارزش تجارتي و توليدي (چوب) آن تحت‌الشعاع ارزش‌هاي ژنتيكي و زيست‌محيطي قرار گرفته است.(11)
در 200 سال اخير به دلايل مختلف ازجمله تردد دام در عرصه جنگل، جنگل‌نشيني، تهيه سوخت (زغالگيري و هيزم) و چوب‌آلات به روش‌هاي سنتي، قطع اشجار و قاچاق چوب، تبديل و تغيير كاربري، تجاوز به قصد تملك و... و در 4 دهه اخير اعمال شيوه‌هاي متمركز بهره‌برداري (با ظاهر طرح‌هاي علمي جنگلداري) اين ذخاير ارزشمند را به شدت دستخوش تخريب كيفي و كمي كرده است.
عوامل مهم تخريب و وضع اسفبار فعلي جنگل‌هاي نوار شمالي را مي‌توان چنين برشمرد:
1- نصب و راه‌اندازي تاسيسات عظيم و غول‌مانند صنايع چوب و كاغذ ايران (چوكا) در گيلان و در پونل رضوانشهر (طوالش) و اختصاص 400 هزار هكتار از بهترين و بكرترين جنگل‌هاي منطقه‌ به آن براي تامين مواد اوليه صنايع سلولزي (كاغذ) و مكانيكي (چوب‌آلات) كارخانه‌ها. در نصب و راه‌اندازي اين كارخانه‌ها به هيچ‌وجه تناسب ظرفيت و توان توليد جنگل‌ها مدنظر قرار نگرفته و بنابراين در طول 30 سال فعاليت، برداشت سنگين و سوء‌ و ضعف مديريت نتيجه‌اي جز ويراني و تخريب براي جنگل نداشته است.

2-‌ واگذاري جنگل‌هاي كم‌نظير جلگه‌اي (شاخه‌زاد) در زمان رژيم سابق در قالب قطعات 10هكتاري به اشخاص و تبديل آنها به ويلا و باغ و اخيراً رواج باغ كيوي، برداشت ماسه و صدف از بعضي نقاط آن (مانند آستارا) به‌كلي طومار جنگل‌هاي شاخه‌زا را درهم پيچيده و اكثر گونه‌هاي مرغوب آن را (شمشاد، توسكا، گل ابريشم، لرگ، آزاد، انجيلي...) به انقراض كشانده است.
نفوذ سرمايه‌داران نوكيسه و خوش‌نشينان به عرصه‌هاي جنگلي و ارتفاعات خوش آب و هواي گيلان (ييلاقات) مثل خوره به‌جان مراتع ييلاقي و بيشه‌هاي به‌جا مانده از جنگل‌ها افتاده است.
3-‌ پديده خطرناك نادري كه متاسفانه بر خيلي‌ها (حتي متخصصان) پوشيده مانده، به‌هم خوردن چرخه هيدرولوژي در عرصه‌هاي ساحلي اين درياست، تا 3دهه پيش در سرتاسر اراضي ساحلي متصل به دريا نواري باريك از جنگل‌هاي توسكا و گاهي بيد از مجموعه جنگل‌هاي شاخه‌زاد وجود داشت كه در هدايت و تنظيم جريان‌هاي سطحي و زير قشري نقش ارزنده‌اي بازي مي‌كرد. اما با تصاحب اين نوار توسط اشخاص حقيقي و حقوقي و قطع اشجار و تبديل كاربري، جريان معكوس آب از دريا به‌طرف ساحل اتفاق افتاده و يك نوع آلودگي(شوري) و افزايش املاح در آب‌هاي زيرقشري و زيرزميني را باعث شده است كه اثر آن در آينده با تغيير كيفيت آب‌ها و در نتيجه ساختارهاي گياهي بروز خواهد كرد.
د -‌ بحران سد سفيدرود(افق تاريك آينده سد)
سد سفيدرود با ظرفيت آبگيري حدود 2 ميليارد مترمكعب و 5/5 ميليون هكتار حوزه آبخيز واقع در 5 استان كشور با هدف تامين آب آبياري مزارع برنج شرق و مركز گيلان در اوايل دهه 1340 به بهره‌برداري رسيد. در همان سال‌هاي اوليه بهره‌برداري مشاهدات كارشناسي حكايت از فرسايش نسبتاً‌ شديد خاك در هر دو حوزه آبخيز (شاخه قزل‌اوزن و شاخه شاهرود) داشت كه بعداً با انجام مطالعات طرح جامع آبخيزداري توسط مهندسان مشاور فرانسوي اين موضوع تاييد و اندازه‌گيري‌هاي وزارت نيرو نشان داد كه سالانه حدود 20 ميليون تن گل و لاي (رسوب) در درياچه سد ته‌نشست مي‌كند و با اين آهنگ عمر مفيد سد كه 100 سال تخمين زده شده بود، به نصف تقليل خواهد يافت.
گرچه وزارت نيرو در يك اقدام غيركارشناسي با بازكردن دريچه‌هاي عمقي سد، مقداري از رسوبات را شكار و تخليه مي‌كند ولي اين‌كار غيرعلمي و غيرمعمول در دنيا نه تنها سهم زيادي در تخليه رسوبات، كه پيشاني آن تا نزديك ديوار(بدنه) سد رسيده ندارد، بلكه اولاً‌ سبب سايش و خوردگي در تجهيزات هيدروالكتريك و صدمه به پايداري سد شده و ثانياً‌ با تخليه آب گل‌آلود همه‌ساله ميليون‌ها ماهي و بچه‌ماهي در پايين دست سد خفه و تلف مي‌شود.
با اين روند معلوم نيست يكي دو دهه بعد لاشه مرده سد سفيدرود چطور و كجا دفن و آب مورد‌نياز آبياري مزارع گيلان چه جور و از كجا تامين خواهد شد؟
من از مفصل اين قصه مجملي گفتم
تو خود حديث مفصل بخوان از اين مجمل.

*محقق منابع طبيعي و عضو هيات علمي دانشگاه آزاد اسلامي واحد كرج
__________________
Best PERSIAN PET Evar
http://behnaz.petblog.ir/


محصولات فروشگاه مرتبط با این مقاله
نظرات کاربران
ثبت نظر
نام شما
ایمیل شما
نظر شما
ارسال به دوستان
نام شما
ایمیل شما
ایمیل گیرنده
توضیحات
کد امنیتی
کد CAPTCHA
کدی که در زیر نمایش داده شده است را وارد نمایید
:                شبکه های اجتماعی پرشین پت را دنبال کنید 

face.jpg (205×206)   tw.jpg (204×224)pin.jpg (204×224)

جدیدترین مقالات

◄ گدایی کردن در حیوان شما
◄ عقیم سازی
◄ جوش در سگ ها
◄ ورزش دادن گربه ها
◄ راهنمای کلی برای نگهداری از گربه
◄ کتامین
◄ كتاب(7)
◄ چه مواد غذایی برای سگ مفید است؟
◄ چگونگي نصب برنامه و ورود به برنامه
◄ فيبر ها
◄ انتخاب اسم برای سگ نر
◄ حالا من چی کار کنم ؟
◄ گربه های ناز نازی
◄ German Shorthaired Pointer
◄ فروش گربه پرشین کت
◄ فصل چهارم
◄ گربه و نازایی ! توهم یا واقعیت؟
◄ مهناز افشار و دلفین
◄ British Shorthairs
◄ ماهي و ماهي خور
◄ شباهت حيوانات
◄ نور شب توتورو دیوراما
◄ Dog Fashion
◄ دکتر هومن و جراید
◄ انگل های داخلی در سگ ها
◄ معرفی دکتر شیری
◄ iهیولا ها
◄ قارچی معده در پرندگان
◄ پرورش لارو آناباتوئیدها (ترجمه)
◄ Metynnis Fasciatus
◄ شارک دم قرمز - Red Tailed Shark
◄ اپیلاتی دهان آتشی - firemouth epiplaty
◄ اطلاعات عمومی خانواده سیکلیده ها 2
◄ دراگون – Dragon
◄ مارماهی الکتریکی - electrophorus electricus
◄ سیچلاید های افریقایی
◄ اسب دریایی - Hippocampus
◄ جلبک ها اکواریوم های اب شیرین
◄ بخاری آکواریوم - Aquarium Heater
◄ انجماد اسپرم - How To Glaciation spermatozoon
◄ رفتار درماني براي سگها
◄ پولیوما ویروس در پرندگان
◄ تغذیه ایگوانا
◄ قیمت روز خودرو
◄ سگ پیتبول
◄ شی هوا هوا
◄ Belgian Sheepdog
◄ پیشینه سالوکی (تازی)
◄ رژیم غذایی مناسب برای مقابله با سوءهاضمه در اسب (ترجمه)
◄ راهنمای کلی برای نگهداری از سگ
◄ آموزش استفاده از جعبه خاک به خرگوش
◄ ایورمکتین در سگ ها
◄ گربه نژاد هیمالین
◄ تراریوم برای خزندگان
◄ غدای بچه گربه
◄ یازده سال اسارت سگ
◄ حقوق حیوانات از ۱۴ قرن قبل در اسلام مطرح شده است
◄ سگ در ایران باستان
◄ رفتار شناسي در حيوانات
◄ مردی که سگ همسایه اش را خورد+عکس
◄ Z
◄ بیضه ها
◄ انگل ژيارديا (اين تک سلولي خطرناک)
◄ "وگانیسم"
◄ عمر حیوانات چقدر است
◄ نگهداری از رتیل اوسامبارا بابون
◄ یوزپلنگ
◄ خرگوش به عنوان حیوان خانگی
◄ درماتوفیتوز (Dermatophytosis)
◄ کم خونی فقر آهن در گربه ها
◄ انواع مسمومیت های شیمیایی و غذایی در سگ
◄ حیوانات در برف
◄ زشت‌ترین سگ دنیا»
◄ پیراهنی برای عاشقان گربه
◄ نی نی های بامزه در لباس حیوانات
◄ پرشین پت نماینده انحصاری فربیلا در ایران
◄ چرا سگ ها به دنیال دم خود میگردند
◄ | German Wirehaired Pointer
◄ Redbone Coonhound
◄ Chinook
dram film izle