شفاف:فرهاد تجری، عضو كمیسیون قضایی مجلس با اعلام این مطلب كه در حال حاضرنوع فعالیت شركتهای هرمی به سمت پارتیها و جشنهای شبانه تغییر پیدا كرده است، افزود: در ماههای گذشته گزارشهای رسیده به كمیسیون قضایی مجلس از گسترش فعالیت این نوع از شركتها در كشورحكایت دارد.
به گفته این نماینده مجلس، آخرین مطالعات و گزارشهای رسیده نشان میدهد كه تمركز فعالیتها و سرشاخههای شركتهای هرمی در خارج از كشور متمركز شده و به همین جهت سرشاخههای شركتهای هرمی با كنترل نامحسوس پازل عناصر خود را در داخل كشور با توجه به شرایط تغییر داده و راهبری میكنند. درحقیقت مركز فعالیت آنها در خارج از كشور متمركز شده، اما یارگیری در داخل انجام میشود.
به باورتجری، دستورالعمل فعالیت شركتهای هرمی به سمتی رفته كه علاوه برتهدید اقتصادی، اینبار تهدیدات اعتقادی و اخلاقی هم در برنامههای مدون شركتهای هرمی قرارگرفته است. بنابراظهارات این نماینده مجلس، درحال حاضر جلسات هرمیها دیگر مختص روشهای كسب درآمد نیست و برگزاركنندگان این جلسات برای بقای خود و پایدار ماندن در ورای كسب درآمد، به دنبال اغفال جوانان و آشنایی دادن آنها درجلسات هرمی هستند كه بعضاً سرانجام یك جلسه هرمی به پارتیهای شبانه و میتینگهای مختلط دختر و پسر میانجامد.
فرآیند طولانی رسیدگی كار را مشكل كرده
این نماینده مجلس در ادامه در پاسخ به پرسش خبرنگار«جوان» مبنی بر دلایل طولانی شدن رسیدگی به پروندههای هرمی و صدورحكم قطعی برای متخلفان افزود: معمولاً پروندههای پروندههای هرمی و صدورحكم قطعی برای متخلفان افزود: معمولاً پروندههای شركت هرمی به دلیل متهمهای متعدد، سرشاخههای مختلف و ساختار هرمی، در فرآیندی بسیار طولانی بررسی میشوند.
به گفته فرهاد تجری، یك پرونده هرمی باید در دادگاه و زیر نظرهیئت ویژهای از كارشناسان قضایی مورد واكاوی قرارگیرد و نقش هركدام از عناصر با توجه به تكنیك به كارگرفته شده برای جذب افراد و اوصاف مجرمانه موشكافی شود. به همین دلیل قضات حساسیت و وسواس بسیار زیادی برای صدورحكم دارند. علاوه براین، تغییر رویه شركتهای هرمی برای جذب جوانان، كار را دو چندان مشكل كرده است.
به تصریح نماینده قصرشیرین، در حال حاضر قوانین كامل و جامعی برای برخورد با متخلفان و سرشاخههای شركتهای هرمی وجود دارد، اما فرآیند طولانی بررسی پروندهها باعث شده كه دستگاه قضایی كمی در صدور احكام تعلل داشته باشد.
شركتهای هرمی كلاف سردرگمی در جامعه
به باور این نماینده مجلس، درحال حاضر وضعیت شركتهای هرمی به كلاف سردرگمی درجامعه تبدیل شده است و فعالیت مجدد شركتهای هرمی تحت عناوین و پوششهای مختلف رو به افزایش است و دستگاههای نظارتی و امنیتی باید این شركتها را شناسایی و تعطیل كنند. تجری افزود: غفلت دستگاههای نظارتی و سازمانهای مرتبط در بحث شركتهای هرمی باعث شده تا این شركتها مجدداً فعالیتهای خود را گسترش دهند.
چرا شركتهای هرمی تاكتیك خود را تغییردادهاند؟
اما اینكه چرا و به چه دلیل شركتهای هرمی تغییر تاكتیك دادهاند و برای بقای خود وارد فاز تهدیدات اخلاقی و اعتقادی شدهاند، پرسشی است كه پاسخ آن را از كارشناس مسائل اجتماعی جویا شدهایم.
به باورفرهاد طهماسبی -جامعه شناس- تغییرتاكتیك شركتهای هرمی بسیارخطرناك و هشدار دهنده است، چراكه این تغییر تاكتیك در راستای همان منافع اقتصادی و كسب در آمد نامشروع انجام شده است.
به گفته طهماسبی در این تغییر تاكتیك شركتهای هرمی از جذابیتهای جنسی برای جذب دختران و پسران جوان استفاده میكنند، به صورتی كه با راهاندازی پارتیهای دوستانه در مرحله اول پسران را با استفاده از جذابیتهای دختران جذب این محافل میكنند و در مرحله دوم، برنامه خود را برای كسب درآمد و تشكیل هرموار نیروها پیاده میكند.
استفاده از تاكتیك «جنس مخالف» درهرم پارتیها!
بنابراظهارات این جامعهشناس، در هرم پارتیها از تاكتیك استفاده از«جنس مخالف» در فرآیند معرفی اعضای جدید استفاده میشود و برای جذب پسرهای جوان از دختران خواسته میشود كه از آرایش غلیظ و ارتباط عاطفی برای جذب جنس مخالف استفاده كنند. در حقیقت جوانان در لوای پارتی به تدریج اغفال شده و پس از پرزنت، به دام شركتها میافتند.
تاكتیك جدید هرمیها پروسهای طولانی و اثرگذار دارد
به باور این جامعه شناس، سرشاخههای شركتهای هرمی با هوشمندی از جذابیتهایی كه در حوزه روابط ناسالم اجتماعی وجود دارد به سود خود استفاده كرده و از یك سو منافع اقتصادی خود را به دست آورده و از طرف دیگرعمر فعالیتهای خود را تقویت میكنند.
وی افزود: تاكتیك جدید هرمیها در یك پروسه طولانی مدت و اثرگذار انجام میشود، چراكه در مرحله اول باید نیروها جذب مجالس پارتی شده و در مرحله دوم به تدریج در یك فرآیند اثرگذار وارد فاز اقتصادی و كسب در آمد برای شركت هرمی شوند.
بدون شك رشد قارچ گونه شركتهای هرمی و تغییر تاكتیك این شركتها برای جذب مخاطب درابعاد اخلاقی و اعتقادی میتواند زمینه را برای بروز جرائم بیشتر در جامعه فراهم كند، لذا اتخاذ تدابیر لازم برای پیشگیری ازآسیبهای خطرناك اجتماعی در چنین مواردی لازم و ضروی است.