واحد مرکزی خبر: در برنامه گفتگوی ویژه خبری چهارشنبه شب شبکه دوم سیما، محمد بهزاد معاون وزیر نیرو در امور
برق و انرژی با اشاره به صرفه جویی خوب انجام شده در مصرف انرژی و نیز اوج مصرف (پیک) گفت: مشترکان خانگی که کمتر از 300 کیلووات در سال گذشته مصرف می کردند از 82 درصد به 92 درصد رسیده اند و درباره فروشگاه ها نیز مصرف کنندگان زیر 300 کیلووات از 74 درصد به 84 درصد رسیده است.
وی افزود: رشد سالانه مصرف
برق در 31 سال گذشته 9 و 7 دهم درصد بوده است که این میزان پس از هدفمندی نه تنها رشد نداشته است بلکه شاهد کاهش آن هم بودیم.
بهزاد درباره اوج مصرف هم گفت: اوج مصرف در 31 سال گذشته، 8 درصد رشد را نشان می داد که پس از هدفمندی، کاهش چشمگیری را نشان داد و حتی در سال 1390 ، چهار درصد هم منفی شد یعنی در مجموع 12 درصد مصرف انرژی کاهش یافت.
وی افزود: صرفه جویی در مصرف انرژی
برق موجب افزایش 20 تا 22 درصدی صادرات
برق هم شد به گونه ای که در سال 89، هفت میلیارد کیلووات ساعت
برق صادر شد.
معاون وزیر نیرو متوسط نرخ
برق را در 7 ماهه اول سال همچنان 43 تومان ذکر کرد و گفت: البته برخی ادارات دولتی متوسط مصرفشان از 120 تومان به 130، متوسط کشاورزی از 12 به 9 تومان رسید و اگر کشاورز در ساعات اوج،
برق مصرف نکند، در 20 ساعت دیگر می تواند از کیلوواتی 4 توان
برق استفاده کند.
وی افزود: صنعت همان 40 تومان باقی ماند و مناطق گرم نیز به 4 اقلیم تقسیم و الگوی های این 4 اقلیم به ترتیب، 3000، 2000، 1000 و 500 کیلووات تعیین شد.
البته در مناطق گرم، ماههایی از سال به صورت عادی هزینه محاسبه می شود مثلا در خوزستان، 3 ماه زمستان جزو ماههای عادی به شمار می رود.
بهزاد درباره احتمال تفاوت محاسبه قیمت در مصرف یکسان گفت: کسانی که در شرایط یکسان، میزان مصرف مشابهی دارند، قبض یکسانی هم دریافت می کنند و ما شکایتی در این زمینه دریافت نکردیم، اگر اعتراضی هم وجود داشته باشد، شماره تلفن 121 پاسخگوی مردم است.
وی افزود: کسانی که کنتور جدید ندارند، مصرف آنها به صورت میان باری محاسبه می شود و اگر پس از چند بار مراجعه مامور، امکان قرائت کنتور فراهم نشود، صاحب ملک می تواند به صورت خود اظهاری و با تلفن، رقم کنتور را اعلام کند.
بهزاد تصریح کرد: برای تاکید بر دقت قرائت کنتورها اگر ماموری 3 بار قرائت اشتباه داشته باشد و همچنین اگر شرکتی 3 مامور اینچنینی داشته باشد خاتمه قرار داد می شود.
معاون وزیر نیرو متوسط قیمت
برق در کشورهای دیگر را 15 سنت ذکر کرد و گفت: در واقع قیمت تمام شده
برق حدود 130 تومان است که ما یک سوم متوسط دریافت می کنیم.
وی افزود: در مناطق عادی یک خانواده معمولی در فصل سرد حدود 200 کیلووات و در فصل گرم 300 کیلووات مصرف می کند که مهمترین راهکار برای کاهش مصرف آن است که تا حد مقدور از کولرهای آبی به جای گازی استفاده شود و زمان روشن کردن کولر گازی هم در ساعات اوج مصرف نباشد.
بهزاد کاهش هزینه تولید
برق را نیز از اهداف وزارت نیرو برشمرد و گفت: ما سال گذشته موفق شدیم راندمان را به 58 و نیم و افت را به 16 و نیم درصد برسانیم.
وی به قانون برنامه پنجم اشاره کرد و گفت: ما در حال تنظیم آیین نامه هایی هستیم تا دولت تنها تولید کننده نباشد و رقابت ایجاد شود به گونه ای که مشترکان بتوانند از تولید کننده خاصی
برق خود را تامین کنند و ما آن را برایشان از مبدا به مقصد انتقال دهیم.
بهزاد با توجه به برنامه ریزی به منظور استفاده از تسهیلات بانکی برای واگذاری کنتورهای هوشمند تصریح کرد: ما باید شبکه را هم هوشمند کنیم چرا که در مراکز آزمایشی که شبکه هوشمند شده، افت به شدت کاهش یافته و معماری شبکه به حالت استاندارد تبدیل شده است.
معاون وزیر نیرو در پایان به برخی رکوردها و دست آوردهای صنعت
برق در سال گذشته اشاره کرد و گفت: 4964 مگاوات ظرفیت نیروگاهی وارد مدار شد که بی سابقه است و نیز از نظر ظرفیت نامی در منطقه تولید کننده اول و شانزدهمین کشور دنیا هستیم.
وی افزود: تعداد مشترکان افزوده شده هم که هر سال یک میلیون نفر بود، در سال گذشته به بیش از یک و نیم میلیون نفر رسید.