در راستای رسیدن به معنای واقعی جهانی بودن اینترنت، به زودی کاربران سراسر دنیا میتوانند آدرس سایتهای مورد نظر خود را به
زبان خودشان
وارد نمایند. تا وقت دارید، با صفحه کلید فارسی آشنا شوید.
تصور کنید اگر روزی مجبور شوید
آدرس سایت اینترنتی مورد نظرتان را با حروفی تایپ کنید که نمیشناسید، چه اتفاقی میافتد؟ مثل یک کابوس است نه؟ و این کابوس قرار است به زودی برای میلیونها نفر در سراسر دنیا به پایان برسد؛ با بالا آمدن اولین سایت با آدرسی که کاملا با حروف غیر لاتین تایپ شود.
به گزارش نیوساینتیست، شرکت ثبت اسامی و شمارههای اینترنتی(ICANN) در ماه اکتبر/ مهرماه اعلام کرد بیش از نیمی از 1.6 میلیارد نفری که از اینترنت استفاده میکنند، به زبانی صحبت میکنند که به طور کامل با حروف لاتین انطباق ندارد.
در حال حاضر، نامهای دامنه (بخشی از
آدرس که بعد از نقطه-دات- میآید) که با حروف غیرلاتین نوشته میشوند، مورد قبول قرار میگیرند. از اوائل سال 2010، یعنی طی چند ماه آینده، اولین دامنههای ملی معادل ir. یا ru. راهاندازی خواهند شد.
تا به حال 12 کشور با 6 خط نوشتاری متفاوت، درخواست دادهاند و برخی با افتخار نام دامنه موردنظر خود را اعلام کردهاند و تصویری از آنچه شبکه اینترنت در آینده خواهد بود را ارائه دادهاند.
احتمالا اولین نام دامنه عرب متعلق به مصر خواهد بود و سفارشهای روسی هم پیشاپیش درصدد گرفتن نام دامنهای هستند که امیدوارند به روسیه داده شود.
با این که این آدرسهای جدید را بسیاری از کاربران نخواهند دید، اما این تغییرات پیشدرآمدی برای آینده اینترنت هستند. امروزه زبانهایی که با حروف لاتین نوشته میشوند، مسلط هستند. اما ممکن است خیلی زود
زبان چینی از نظر تعداد کسانی که از آن استفاده میکنند، بر
زبان انگلیسی مسلط شود.
به علاوه استفاده از اینترنت در کشورهایی که حروف متفاوت دارند، مثل هندوستان و روسیه، رو به افزایش است. در منطقه خاورمیانه، سرعت افزایش کاربران اینترنت از هر جایی در جهان بالاتر است.
تصویر بالا که ارتباط بین بلاگها را نشان میدهد، تنها یک نما از شکل دائم در حال تغییر اینترنت است. اطلاعات بیشتر، مثل
وارد کردن نام دامنههای غیرلاتین، باعث میشود که اینترنت به معنای واقعی خود که جهانشمول بودن است نزدیکتر شود.