پت شاپ پرشین پت
Follow Us
facebook twitter blog google

خبر های روز حیوانات خانگی

  • بستنی قهوه گربه ◄ بستنی قهوه گربه
      آثار هنری شگفت انگیز نقاشی شده با قهوه توسط هنرمند روسی Elena Efremova . انواع مختلف قهوه ویژگی منحصر به فردی را برای هر نقاشی گربه ایجاد می کند .
  •  قهوه به یاد ماندنی دارای تصاویر زیبای جغده ◄ قهوه به یاد ماندنی دارای تصاویر زیبای جغده
      فنجان های قهوه به یاد ماندنی دارای تصاویر زیبای جغدهای شایان ستایش با چشمانی به اندازه چشمان شما پس از اولین جرعه است. بسته بندی Boo Takeaway و فنجان های قهوه که توسط Backbone Branding برای خط جدید قهوه رویال ارمنستان "Owl" طراحی شده است. در ارمنی، "بو" به معنای "جغد" است، اشاره مستقیم به پرنده شب‌زی، که برای یک برند قهوه از آن به عنوان نام استفاده می‌کند. چشمان کنجکاو جغد با فنجان های دارای تصاویر کارتونی که آنها را به جغدهای جذاب تبدیل می کند، به کانون طراحی تبدیل می شود. فنجان‌های قهوه جغد در رنگ‌های مختلفی عرضه می‌شوند تا با زمانی از روز که قهوه سفارش می‌دهید، مطابقت داشته باشد، چه برای بیدار شدن از خواب صبحگاهی و چه در اواخر شب.
  • قاب دوربین فیدر پرنده ◄ قاب دوربین فیدر پرنده
      تغذیه پرنده چند منظوره با کیف یکپارچه برای دوربین در فضای باز به افراد اجازه می دهد تا پرندگان را در حیاط خلوت خود تغذیه و ضبط کنند . تغذیه کننده پرنده که توسط Wasserstein برای قرار دادن دوربین های محبوبی مانند Wyze Cam طراحی شده است به شما کمک می کند هر صدای جیر جیر و بال زدن را با وضوح بالا ثبت کنید. در عین حال که دوربین شما را از باران، باد و عناصر بیرونی در امان نگه می‌دارد، حیات وحش را مستقیماً در معرض دید قرار می‌دهد. این تغذیه کننده پرنده که به راحتی بر روی درختان یا دیوارها نصب می شود و با انرژی خورشیدی سازگار است، پرنده نگری را به یک ماجراجویی با فناوری پیشرفته تبدیل می کند.
  • بستنی آموزشی به شکل کوه یخ ◄ بستنی آموزشی به شکل کوه یخ
      بستنی آموزشی به شکل کوه یخ ذوب می شود تا یک پنگوئن یا خرس قطبی را در بالای چوب بستنی نشان دهد. بسته بندی بستنی تابستانی تاک طراحی شده توسط BXL به بچه ها در مورد تأثیر تغییرات آب و هوا می آموزد. این طراحی بسته بندی قدرتمند است زیرا یک تجربه ساده از خوردن بستنی را به یک درس قابل تامل تبدیل می کند. این نشان دهنده ناپدید شدن حیات وحش در مناطق قطب شمال به دلیل گرمایش جهانی است.
  • کفش های میکی موس ◄ کفش های میکی موس
      کفش‌های پاشنه بلند خلاقانه با گوش‌های نمادین میکی موس که به جلو متصل شده‌اند، ترکیبی عالی از شیطنت دوران کودکی و مد بزرگسالان هستند. کفش های میکی موس توسط کوپرنی طراحی شده اند زیرا بزرگسالان دیزنی نیز به مد لباس نیاز دارند. در نمایشگاه کوپرنی بهار تابستان 2025 در دیزنی لند پاریس رونمایی شد. کفش های میکی موس که در ایتالیا ساخته شده اند، یک کفش کلکسیونی با نسخه محدود هستند که ترکیبی از تجمل و نوستالژی هستند.
  • ماسک صورت Cthulhu ◄ ماسک صورت Cthulhu
      ماسک صورت خلاقانه با شاخک‌های چرم واقعی برای افرادی که می‌خواهند به نظر برسند که به تازگی از رویای تب لاوکرافت بیرون آمده‌اند. ماسک صورت Steampunk Cthulhu که توسط Uchronic از چرم ساخته شده است ، با هر شاخک شکل و جزئیات برای به تصویر کشیدن آن حال و هوای وهم انگیز و اخروی. چرم با کیفیت بالا برش خورده، قالب‌گیری شده و دوخته می‌شود تا جلوه‌ای واقعی و لغزنده به ماسک بدهد. تناسب قابل تنظیم، ماسک صورت Cthulhu را به طرز شگفت‌آوری راحت نگه می‌دارد، زیرا در مناطق بایر حرکت می‌کنید یا در Burning Man مورد توجه قرار می‌گیرید.
  • کیف دستی میکی موس ◄ کیف دستی میکی موس
      کیف چرمی شیک و چشم نوازی که برای طرفداران شیک دیزنی ساخته شده است با گوش های نمادین میکی موس در بالا ارائه می شود. کیف سوایپ میکی موس توسط کوپرنی برای کسانی که عاشق دیزنی و مد بالا هستند طراحی شده است. کیف دستی میکی موس که در ایتالیا از چرم مشکی باکیفیت ساخته شده است، هم یک کیف روزمره کلکسیونی و هم پوشیدنی است. در طول نمایش مد SS25 Coperni در دیزنی لند پاریس معرفی شد.
  • گودال آتش کوسه ◄ گودال آتش کوسه
      گودال آتش الهام گرفته از پوستر فیلم که شبیه کوسه با دهان باز از آرواره ها طراحی شده است ، وحشت سینمایی را به حیاط خلوت می آورد . گودال آتش آرواره که توسط Burned by Design ساخته شده است ، ادای احترامی شگفت انگیز از تریلر نمادین کوسه اسپیلبرگ است. طراحی حماسی یک ساختار دو قسمتی است: بدن کوسه با جزئیات، که لحظه وحشتناک را از پوستر فیلم به تصویر می کشد، و یک گودال آتش در داخل. دهان باز ترسناک کوسه به عنوان نقطه دسترسی آسان به آتش عمل می کند که هنگام غرش شعله ها از درون، تصویری چشمگیر را ارائه می دهد.
  • کاناپه راحت حیوانات خانگی ◄ کاناپه راحت حیوانات خانگی
      کاناپه راحت حیوانات خانگی دارای درب های چوبی است که برای جلوگیری از پوشاندن موهای گربه روی کوسن ها تا می شود . مبل گربه توسط Tomoya Ono یک قطعه مبلمان مدرن طراحی شده است که هم صاحبان گربه و هم حیوانات خانگی آنها را مورد توجه قرار می دهد. هنگامی که از آن استفاده نمی کنید، قسمت های نشیمنگاه نرم را می توان به دقت بسته کرد تا ظاهری تمیز و بدون مو داشته باشد. این کاناپه که با در نظر گرفتن دوام ایجاد شده است، از مواد ضد خش ساخته شده است و کاملاً قابل شستشو است و برای خانواده هایی که گربه دارند ایده آل است.
  • بازوهای مینیاتوری ◄ بازوهای مینیاتوری
      بازوهای مینیاتوری طراحی شده برای جوجه ها، پرنده شما را به یک ابرقهرمان پردار با بازوهای سبز عضلانی کوچک تبدیل می کند . بازوهای هالک پرینت سه بعدی برای جوجه ها: چرا نباید پرنده ای فوق العاده قوی در اطراف حیاط قدم بزند؟ این ارتقای نهایی برای مرغ متوسط ​​است. هیچ چیز مانند پرنده ای که عضله دوسر بازوی سبز را خم می کند «باورنکردنی» نمی گوید…
12345678910بعدیآخرین
(1 - 10) / 29366    |     صفحه 1 از 2937
RSS

GetPagedList: 0,440,,False,False,False,CreationDate,0,10

معرفي نژاد گربه


اخبار ومقالات - گالری


نمایش متن مقالات

دامپزشکی در نقشه جامع علمی کشور

دامپزشکی در نقشه جامع علمی کشور - گروه علوم دامپزشکی فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران




به نام خدا
حکیم مهر - گزارش گروه علوم دامپزشکی فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران پیرامون جایگاه دامپزشکی در نقشه جامع علمی کشور تقدیم می گردد :


دامپزشکی در نقشه جامع علمی کشور

تهیه و تنظیم :گروه علوم دامپزشکی فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران

مقدمه

دامپزشکی حرفه ای است که در طول تاریخ از آن زمان که بشر حیوانات را اهلی کرد، پایه گذاری شد. بدین ترتیب بشر وقتی خود را شناخت، به بیماریهای خویش با دانش ابتدایی خود پی برد و در پی درمان و چاره گری برآمد. افرادی که در جوامع ابتدایی، بطور نسبی از بقیه هوش و ذکاوت و یا پشتکار زیادتری داشتند با نگرش به طبیعت اطراف خود سعی کردند از گیاهان، مواد معدنی و فرآورده های حیوانی به عنوان داروهایی برای درمان بیماریهای خویش استفاده کنند. این دانش های ابتدایی در طی قرون و اعصار سینه به سینه از پدران به فرزندان و یا از استادان به شاگردان انتقال یافت تا زمانی که خط اختراع شد و در روی سنگ نوشته ها و الواح گلی دانش­های پزشکی ثبت گردید و کم کم به صورت کتابهای پاپیروس وار و یا خشتِ خشک شده در آمد. در تمام جوامع، دانش پزشکی و دامپزشکی به موازات هم تکوین یافت، حتی دلایلی در دست است که اولین آموختة بشر در مورد بیماریها توسط پیر زنان یا چوپانان پیر در زمان زایش گاو برای نجات گوساله و مادرش ایجاد شد و برای انسان نیز مورد استفاده قرار گرفت. به هرحال در جوامع بین النهرین به تدریج دامپزشکی از پزشکی جدا شد بطوریکه در قانون حمورابی به پزشک و دامپزشک به طور مستقل اشاره شده است. اما در جوامع آریایی نژاد پزشک و دامپزشک قرنها یکی بودند و همان فردی که انسان را درمان می کرد به درمان حیوانات نیز می­پرداخت. دلیل این مدعا مدرک وندیداد ( قسمت چهارم اوستا ) است که بنابر مفاد آن مزد پزشک بسته به توان مالی بیمار یا صاحب بیمار مشخص شده است، مثلاً از میزان دستمزد پزشک برای درمان رئیس شهر، رئیس ده، زن رئیس ده، با ارزش ترین ستور یعنی اسب، و ستور با ارزش متوسط: گاو، و کوچکترین حیوان یعنی گوسفند ذکری بعمل آمده است. در ایران از اواخر دوران ساسانیان حرفه دامپزشکی که در آن زمان بچشک ستور ( ستور پزشک ) نامیده می شد ، از پزشکی جدا شد و این جریان بعد از اسلام نیز ادامه یافت.
البته آموزش دامپزشکی در دایره کلی آموزش پزشکی قرار می گرفت و دارو و درمان ها همه یکسان ولی میزان دارو برای انسان و حیواناتِ مختلف، متفاوت بود. در دوران اسلامی بسیاری از پزشکان بزرگِ مسلمان کتابها و یا رساله هایی در زمینه دامپزشکی نوشته­اند از آن جمله محمدبن زکریای رازی، ابوعلی سینا و امام فخر رازی، علامه شمس الدین آملی، علامه فیض کاشانی و غیره را می توان یاد کرد. در احادیث که از حضرت پیامبر (ص) روایت شده، مسأله ضَمانِ پزشک، همچنین دامپزشک ( بیطار) را نیز در بر می گیرد و هر دو در برابر خسارات وارده به بیمارانشان مسئولند.
نیروی کار اصلی کشاورزی در ایران و کل جهان شرق تا حدود 70 سال پیش عمدتاً گاو بود بنابراین کشاورزی و کشاورز برای درمان بیماریهای گاو و حیوانات مورد استفاده در حمل نقل مانند الاغ و قاطر و شتر، به دامپزشک و دامپزشکی نیاز کامل داشتند. از طرفی حفظ مرزهای کشور و دفاع از کیان ملّت ها مستقیماً به حمل و نقل سریع در پشت اسبان راهوار بستگی داشت. همه اینها سبب شده بود که برخی از برجستگان و علمای دائرõالمعارف نویس اسلامی امثال علامه طاش کبری زاده در مفتاح السعادõ و حاجی خلیفه در«کشف الظنون فی اسامی کتب و الفنون» علم دامپزشکی را از برجسته ترین علوم دانسته و حتی آن را به عنوان عمود اسلام تلقی کنند، به آن علت که دو فریضه اصلی اسلام، حج و جهاد بر پشت اسبان و شتران بردبار و راهوار صورت می­گرفت (مطالب فوق عیناً در کتاب های مفتاح السعادõ، ج 1، ص 307، چاپ بیروت، و کشف الظنون، ج 1، ص 208، چاپ استانبول، ذکر شده است).
منظور اصلی آنکه در طول تاریخ حرفه دامپزشکی، حرفه ای مستقل در میان دو حرفه پزشکی و کشاورزی تلقی شده و با هر دوی این فنون شریف همکاری و همیاری تنگاتنگ داشته است ولی هرگز استقلال خود را از دست نداده و رمز بقا و تکامل آن همین است. در ایران نیز این سنت پسندیده که فراز و نشیب هایی داشته، همواره حفظ شده و امید است پس از این به این اصل بنیانی توجه نموده و شاغلان این فن شریف را نیازرده و امکان فعالیت محترمانه و شکوهمند این خدمتگزاران ایران را فراهم آورند.

آموزش دامپزشکی
برنامه­های آموزش دانشکده­های دامپزشکی در ایران بارها مورد تجدید نظر قرار گرفته است وشباهت­های زیادی با برنامه های آموزش دامپزشکی در سایر نقاط دنیا دارد. اکنون نیز این برنامه ها نیاز به تجدید نظر دارند و باید تغییراتی در واحدهای نظری و عملی آن انجام گیرد. بویژه شایسته است افزایش کارهای عملی بالینی و امکان­پذیر گشتن آن در دستور کار قرار گیرد. ضمناً برای آموزش هر درس، نرم افزارهای لازم تهیه و بر روشهای جدید آموزش تأکید شود.
از آن نظر که اساس کار دامپزشکی همانند پزشکی آموزش عملی بر بالین بیمار است و در حال حاضر بواسطه تخریب بهترین زمین های کشاورزی و دامپروری که عمدتاً در روستاهای اطراف شهرها قرار گرفته و تبدیل آن به مناطق مسکونی، دامداری ها و به تبع آنها دام ها به مناطق دور و خشک و نامساعد انتقال یافته­اند، دسترسی به دام های بیمار بسیار مشکل شده است. از طرفی گرانی کرایه و مشکلات حمل و نقل حیوانات سبب شده که دامداران تمایلی به آوردن دام های بیمار به درمانگاههای دانشکده های دامپزشکی نداشته باشند.این مجموعه سبب شده که دانشجویان دامپزشکی از دسترسی کافی به دام های بیمار محروم باشند. فزونی بیش از حد دانشکده­ها و دانشجویان دامپزشکی نیز مزید بر علت شده و سبب می گردد که دانشجو کمتر بر بالین بیمار رود و مشاهدات درمانگاهی او اندک باشد و سرانجام دانش بالینی کافی نداشته باشد. البته به واسطه وجود اساتید برجسته دامپزشکی که اکنون نیز گروهی از آنان فعالند و در دسترس بودن کتابهای ارزندة علوم پایه و علوم بالینی، هنوز دانشجویان علاقه مند، معلومات نظری خوبی کسب می نمایند. اما جای تأسف است که این جنبه از دانش علمی به دانش عملی نمی پیوندد. در این راستا می­توان از طریق کلینیک سیار با تجهیزات کامل و ارتباط برقرار کردن با دامدار، دانشجویان را جهت آموزش علمی به دامپروریها برده و یا دانشجویان در گروههای 2-3 نفره تحت نظر اساتید در دامپروریها استقرار یافته و کارآموزی نمایند، مشروط به آنکه دانشجو بیش از ظرفیت پذیرش دامداری نباشد.

انتخاب دانشجو
از آنجایی که تحصیل در رشته دامپزشکی منوط به علاقه فرد می باشد باید سعی گردد افرادی وارد دانشکده های دامپزشکی شوند که عامل علاقه در آنها قوی باشد. این امر میسر نمی شود مگر با مصاحبه ای که با پذیرفته شدگان این رشته به عمل می آید. البته اگر کنکور جداگانه باشد، دانشجویانی که ثبت نام می کنند ابتدا از مرحلة مصاحبه گذشته و پذیرفته شدگان در این مرحله در کنکور دامپزشکی شرکت خواهند نمود. بدین ترتیب امکان پذیرفته شدن دانشجویان علاقمند به رشته مخصوصاً تعدادی از فرزندان با استعداد بُنِ عشایری و روستائی انجام پذیر خواهد شد.

تعداد دکتران دامپزشک مورد نیاز
در حال حاضر در ایران حدود 60 میلیون رأس گوسفند و بز، 7 میلیون رأس گاو اصیل و دورگ و بومی، 453 هزار رأس گاومیش، یک میلیون رأس حیوانات تک سمی(اسب، الاغ و قاطر)، 197 هزار نفر شتر و یک میلیارد قطعه طیور صنعتی وجود دارد. ضمناً بر اساس تخمین، تعداد سگهای گله و پاسبان 700 هزار قلاده است و تعداد سگهای ولگرد و گربه نامعلوم می باشد. حال اگر تعداد این حیوانات را به واحد دامی تبدیل کنیم (رجوع کنید به زیرنویس همین صفحه) و با افزودن حدود 10 میلیون واحدِ معادل دامی برای آبزیان، جمعاً 150 میلیون واحد دامی در کشور ایران موجود است.
اگر برای هر 000/25 واحد دامی یک دکتر دامپزشک در نظر گرفته شود ( حداکثر تعداد مورد نظر) تعداد کل دکتر دامپزشک مورد نیاز برای این مقدار دام، طیور و آبزیان برابر با 6000 نفر خواهد بود. با توجه به شاغلین در کشتارگاه ها(حدود 600 نفر) و دانشکده ها ی آینده(600 نفر) مجموعاً 7800 دکتر دامپزشک برای کل کشور لازم است . حال با در نظر گرفتن ضریب اطمینان و توجه به دانش آموختگانی که به مشاغل غیر دامپزشکی مشغول می شوند حداکثر می توان رقم 000/10 نفر دکتر دامپزشک را برای کشور ایران را در نظر گرفت. اگر کارایی یک دکتر دامپزشک را بطور متوسط 25 سال حساب کنیم سالانه 400 نفر از چرخه فعالیت در رشته دامپزشکی خارج می شوند که باید جایگزین گردند. حال با در نظر گرفتن ضریب اطمینان 20 %، که باز بر آن می افزائیم، سالیانه حدکثر باید پانصد نفر دکتر دامپزشک از دانشکده های دامپزشکی فارغ التحصیل شوند. می توان گفت که برای این تعداد، امکان اشتغال متصور است و بیش از این بر خیل بیکاران افزوده خواهد شد. حال با توجه به وضعیت جغرافیایی و مناطق مختلف دام خیز و تنوع آب و هوایی کشور، حداکثر 10 دانشکده دامپزشکی دولتی و غیردولتی با ظرفیت پذیرش متوسط 50 دانشجو برای هر دانشکده در سال لازم است. شایسته آن است که مناطق10 گانه جغرافیایی ایران یا به عبارت دیگر همان استان های قدیمی کشور در نظر گرفته شده و برای هر کدام، یک دانشکده دامپزشکی وجود داشته باشدتا هیچ منطقه ای محروم ازاین دانشکده ها نباشد.
توضیح : یک واحد دامی بر مبنای یک رأس گوسفند تعریف می شود، هر گاو اصیل معادل 10 واحد دامی، گاو دورگ معادل 7 واحد دامی و گاو بومی معادل 5 واحد دامی است. گاومیش و شتر و اسب نیز در حکم گاو اصیل است، و هر صد قطعه طیور معادل یک واحد دامی است و هر هزار ماهی ریز و متوسط بطور کلی یک واحد دامی است.

انستیتو های تحقیقاتی دامپزشکی
جهت رفع نیاز مبرم مجموعه دامپزشکی کشور به انجام تحقیقات بنیانی وکاربردی در زمینه های مختلف علوم مربوطه و همچنین استفاده بهینه از نیروی علمی دانشکده های موجود دامپزشکی که احیاناً برخی از آنها در صورت اجرای پیشنهادات مربوطه تعطیل خواهد شد، تأسیس انستیتوهای تحقیقاتی زیر با توجه به تعادل توزیع جغرافیایی کشور پیشنهاد می شود.
1-انستیتوی بیماریهای مشترک بین انسان و دام
توجه به این نکته لازم است که حدود 1709 بیماری واگیر در انسان وجود دارد که تقریباً نیمی از آن بین حیوانات و انسان مشترک است. باید گفت که در صورت کنترل و پیشگیری این بیماریها در حیوانات، شیوع آنها در انسان از بین رفته و یا کاهش می یابد.
در ایران مهمترین بیماری های انسان در زمره بیماریهای مشترک می باشند که به عنوان مثال: بروسلوز، سل حیوانی، هاری، فاسیولیازیس، کیست هیداتیک ... را می توان نام برد. در ضمن امکان آلودگی کشور به برخی از بیماریهای نوظهورِ فوق العاده حاد و خطرناک از قبیل انفلونزای پرندگان (H5N2) متصور است. با توجه به نکات فوق در زمره قسمت­های مستقل انستیتوی بزرگ تحقیقاتی بیماری های مشترک انسان و دام، تأسیس بخش های مستقل منطقه ای زیر، ضروری است:

  • بخش سل حیوانات و طیور
  • بخش بروسلوز (تب مالت)
  • انفلونزای طیور
  • سالمونلوز
  • فاسیولیازیس
  • کیست هیداتیک
یادآوری این نکته لازم است که بررسی و تحقیق در مورد سایر بیماریهای مهم مشترک از قبیل مشمشه، تب های ویروسی مشترک (مانند تب خونریزی دهنده کریمه-کنگو ... ) و همچنین نظارت ونگرش کلی بر جمیع بیماریهای مشترک، در قسمت اصلی این انستیتو انجام خواهد شد.

2-انستیتوی تحقیقات بیماریهای متابولیک
3-انستیتوی تحقیقات بهداشت مواد غذائی
4-انستیتوی تحقیقات تجربی سرطان شناسی حیوانی
5-انستیتوی تحقیقاتی بیوتکنولوژی و کاربردِ آن در زمینه دامپزشکی
6-انستیتوی تحقیقاتی طب مقایسه­ای و تکنولوژی پزشکی مقایسه ای
7- انستیتوی تحقیقاتی رویان حیوانی و یاخته های بنیادی
8-انستیتوی تحقیقاتی ایمنی شناسی مقایسه­ای
9-انستیتوی تحقیقات داروهای با کاربرد دامپزشکی
10-انستیتوی تحقیقاتی بهداشت و بیماریهای آبزیان
11-انستیتوی تحقیقاتی بهداشت و بیماریهای زنبور عسل
12-انستیتوی تحقیقاتی بهداشت و بیماریهای کرم ابریشم
13-انستیتوی تحقیقاتی حشرات، کنه ها و بیماریهای منتقله از آنها
14-انستیتوی تحقیقات بیماریهای حیات وحش

تخصص های دامپزشکی
در حال حاضر 24 رشته تخصصی در تعدادی از دانشکده های دامپزشکی کشور برگزار می گردد که متأسفانه برخی از آنها امکانات لازم برای تأسیس این دوره ها را ندارند. برای سر و سامان دادن به تخصصهای دامپزشکی پیشنهاد می شود کلیه رشته های موجود مورد ارزیابی مجدد قرار گرفته و با توجه به توان علمی و امکانات مورد نیاز در مورد آنها تصمیم گرفته شود.
نکته اساسی آن است که متأسفانه در حال حاضر بسیاری از فارغ التحصیلان دوره تخصصی، شغلی درخور دانش و تخصص خود نمی یابند بنابراین ظرفیت تخصصی با نیاز کاری و امکانات شغلی باید هماهنگ گردد.
ذکر این نکته الزامی است که سازمان دامپزشکی کشور و سایر مؤسساتی که به نحوی با کارهای دامپزشکی در ارتباطند باید تعدادی از ظرفیت های کاری اساسی خود را به متخصصین دانش آموخته کشور اختصاص دهند تا اشتغال کافی ایجاد شده و انگیزه یابی و اعتلای رشته های تخصصی دامپزشکی تداوم یابد.

آموزشکده های دامپزشکی
در حال حاضر در ایران حدود 20 آموزشکده دامپزشکی در نواحی مختلف کشور موجود است و همه ساله تعداد معتنابهی دانش آموخته دارد که برای بسیاری از آنها کاریابی نشده است.
از آن نظر که برای انجام کارهای مختلف دامپزشکی بجز دکتر دامپزشک و متخصصین رشته های مربوط، کاردانان و کارشناسان دامپزشکی نیز همواره مورد نیاز اساسی می باشند، چنین بنظر می رسد که به ازای هر دکتر دامپزشک یک کاردان مورد احتیاج باشد یعنی در مجموع 10000نفر کاردا ن دامپزشکی در رشته های مختلف برای کشور لازم است. در ضمن در مجموعه فعالیتهای دامپزشکی، کارشناسان رشته های مختلف پیرادامپزشکی نقش عمده ای دارند. در مجموع بنظر می رسد که 1000نفر کارشناس پیرا دامپزشکی برای رفع این نیاز کافی باشد.

با توجه به نکات فوق، کلاً 10 آموزشکده دامپزشکی با ظرفیت متوسط پذیرش 50 دانشجو در سال و 3 دانشکده پیرادامپزشکی با ظرفیت متوسط40 دانشجو در سال می تواند نیازهای مملکت را برطرف نماید. البته شایسته است که توزیع این دانشکده ها نیز بسته به تقسیمات جغرافیایی کشور انجام گیرد.
The underlying connection was closed: Could not establish trust relationship for the SSL/TLS secure channel.
نظرات کاربران
ثبت نظر
نام شما
ایمیل شما
نظر شما
ارسال به دوستان
نام شما
ایمیل شما
ایمیل گیرنده
توضیحات
کد امنیتی
کد CAPTCHA
کدی که در زیر نمایش داده شده است را وارد نمایید
:                شبکه های اجتماعی پرشین پت را دنبال کنید 

face.jpg (205×206)   tw.jpg (204×224)pin.jpg (204×224)

جدیدترین مقالات

◄ گدایی کردن در حیوان شما
◄ عقیم سازی
◄ جوش در سگ ها
◄ ورزش دادن گربه ها
◄ راهنمای کلی برای نگهداری از گربه
◄ کتامین
◄ كتاب(7)
◄ چه مواد غذایی برای سگ مفید است؟
◄ چگونگي نصب برنامه و ورود به برنامه
◄ فيبر ها
◄ انتخاب اسم برای سگ نر
◄ حالا من چی کار کنم ؟
◄ گربه های ناز نازی
◄ German Shorthaired Pointer
◄ فروش گربه پرشین کت
◄ فصل چهارم
◄ گربه و نازایی ! توهم یا واقعیت؟
◄ مهناز افشار و دلفین
◄ British Shorthairs
◄ ماهي و ماهي خور
◄ شباهت حيوانات
◄ بستنی قهوه گربه
◄ Dog Fashion
◄ دکتر هومن و جراید
◄ انگل های داخلی در سگ ها
◄ معرفی دکتر شیری
◄ iهیولا ها
◄ قارچی معده در پرندگان
◄ پرورش لارو آناباتوئیدها (ترجمه)
◄ Metynnis Fasciatus
◄ شارک دم قرمز - Red Tailed Shark
◄ اپیلاتی دهان آتشی - firemouth epiplaty
◄ اطلاعات عمومی خانواده سیکلیده ها 2
◄ دراگون – Dragon
◄ مارماهی الکتریکی - electrophorus electricus
◄ سیچلاید های افریقایی
◄ اسب دریایی - Hippocampus
◄ جلبک ها اکواریوم های اب شیرین
◄ بخاری آکواریوم - Aquarium Heater
◄ انجماد اسپرم - How To Glaciation spermatozoon
◄ رفتار درماني براي سگها
◄ پولیوما ویروس در پرندگان
◄ تغذیه ایگوانا
◄ قیمت روز خودرو
◄ سگ پیتبول
◄ شی هوا هوا
◄ Belgian Sheepdog
◄ پیشینه سالوکی (تازی)
◄ رژیم غذایی مناسب برای مقابله با سوءهاضمه در اسب (ترجمه)
◄ راهنمای کلی برای نگهداری از سگ
◄ آموزش استفاده از جعبه خاک به خرگوش
◄ ایورمکتین در سگ ها
◄ گربه نژاد هیمالین
◄ تراریوم برای خزندگان
◄ غدای بچه گربه
◄ یازده سال اسارت سگ
◄ حقوق حیوانات از ۱۴ قرن قبل در اسلام مطرح شده است
◄ سگ در ایران باستان
◄ رفتار شناسي در حيوانات
◄ مردی که سگ همسایه اش را خورد+عکس
◄ Z
◄ بیضه ها
◄ انگل ژيارديا (اين تک سلولي خطرناک)
◄ "وگانیسم"
◄ عمر حیوانات چقدر است
◄ نگهداری از رتیل اوسامبارا بابون
◄ یوزپلنگ
◄ خرگوش به عنوان حیوان خانگی
◄ درماتوفیتوز (Dermatophytosis)
◄ کم خونی فقر آهن در گربه ها
◄ انواع مسمومیت های شیمیایی و غذایی در سگ
◄ حیوانات در برف
◄ زشت‌ترین سگ دنیا»
◄ پیراهنی برای عاشقان گربه
◄ نی نی های بامزه در لباس حیوانات
◄ پرشین پت نماینده انحصاری فربیلا در ایران
◄ چرا سگ ها به دنیال دم خود میگردند
◄ | German Wirehaired Pointer
◄ Redbone Coonhound
◄ Chinook
dram film izle