معمولاً افرادی که قصد لاغری دارند مدام دنبال این قبیل اطلاعات هستند. این که چای لاغر میکند یا قهوه؟ توت فرنگی یا بلوبری؟ سوپ یا سالاد؟ و کلی سۆال دیگر که در این مقاله قصد داریم پاسخ بعضی از آنها را با شما در میان بگذاریم. لطفاً با ما همراه باشید.
برای سالم بودن و داشتن تناسب اندام ابتدا باید اطلاعات درستی از ماهیت و خواص مواد غذایی داشته باشید.
معمولاً افرادی که قصد لاغری دارند مدام دنبال این قبیل اطلاعات هستند. این که چای لاغر میکند یا قهوه؟ توت فرنگی یا بلوبری؟ سوپ یا سالاد؟ و کلی سۆال دیگر که در این مقاله قصد داریم پاسخ بعضی از آنها را با شما در میان بگذاریم. لطفاً با ما همراه باشید.
توت فرنگی، تمشک یا بلوبری؟
بدون شک تک تک این میوه ها برای سلامتی فوقالعادهاند. برای همین توصیه میکنیم از آنها بیشتر استفاده کنید. اما اگر بخواهیم مقایسه کنیم بلوبری کمی مغذیتر است. این میوههای ریز سرشار از فیبر هستند. اگر دقیقتر بگوییم بلوبری چهار برابر فیبر بیشتری نسبت به توت فرنگی دارد. علاوه بر این بلوبری قند طبیعی و ویتامین E بیشتری دارد و حاوی برخی از ریز مغذیهای خاص برای تقویت حافظه میباشد.
غذای سنگین شبانه یا وعدههای بیشتر روزانه؟
وعدههای بیشتر روزانه. بعضیها در طول روز به خاطر کار و مشغله غذای چندانی نمیخورند و در عوض شب که به خانه میرسند شروع به خوردن غذاهای سنگین و پرکالری میکنند. بهتر است که در طول روز چندین وعده غذای سبک میل کنید و از خوردن غذای سنگین برای شام خودداری کنید. دریافت تدریجی کالری در طول روز باعث تثبیت میزان انسولین و قند خون شده و در عین حال استرس، فشار و خستگی، افت انرژی بعد از صرف غذا را کاهش میدهد. علاوه بر این زمانی که گرسنه نباشید میل به غذاهای نامناسب و ناسالم نیز کم خواهد شد. اگر در طول روز وعدههای غذایی بیشتر با حجم مناسبتری میل کنید لازم نیست شام زیادی بخورید و بعد از آن هم بلافاصله کسل شوید و خوابتان ببرد. میتوانید به کارهای دیگرتان برسید.
قهوه یا چای؟
چای. چای سیاه یا چای سبز را انتخاب کنید. این چایها سرشار از آنتیاکسیدانهای مفید برای قلب بوده و به شما انرژی بیشتری میدهند. چای همچنین برای سلامت عروق مفید است و به پیشگیری از ابتلا به سرطان کمک میکند.
میوهی خشک یا میوهی تازه؟
میوههای تازه میزان آب بیشتری در مقایسه با میوههای خشک دارند. در واقع بیشتر میوهها حاوی بیش از 80 درصد آب هستند برای همین هم حاوی کالری کمتر بوده و مغذیتر هستند.
آب میوه یا میوه؟
میوه. تا جایی که ممکن است طبیعی باشید. بیشتر آبمیوهها نه تنها حاوی قند زیادی هستند بلکه فاقد عناصر اصلی لاغری و سلامت میباشند. این عناصر اصلی همان فیبرها هستند که میوهها منبع آن محسوب میشوند.
بروکلی یا گل کلم
بروکلی. هر 100 گرم بروکلی حاوی 2.6 گرم فیبر میباشد که دو برابر بیشتر از گل کلم است.
سیب یا کمپوت بدون قند؟
سیب. با وجود این که مصرف کمپوت نیز برای سلامتی مفید است اما باید بدانید که پوست سیب حاوی فیبرهایی است که برای لاغری و سلامت بدن فوقالعادهاند. اما برای تهیهی کمپوت پوست سیب را میکنند. در واقع مغذیترین عنصر آن یعنی فیبرهایش از بین میرود.
سیب یا پرتقال؟
سیب. نتایج پژوهشهای انجام شده در دانشگاه ناتینگهام، ریه های افرادی که در هفته بیش از 5 عدد سیب میخورند بهتر کار میکند و این افراد کمتر با مشکلات تنفسی و علائم مربوط به آسم و تنگی نفس مواجه میشوند. برای این که خوش اندام باشید و سلامتتان را نیز حفظ کنید حتماً سیب خام یا به صورت پخته شده را به برنامهی غذاییتان اضافه کنید. به سالادهایتان سیب اضافه کنید. آن را با پیاز پخته و کنار مرغ یا ماهی سرو کنید.
قند طبیعی یا قند سفید؟
هیچکدام. در هر حال قند قند است. قندها ارزش غذایی بالایی ندارند و باید در مصرف آنها احتیاط کرد.
زیتون سبز یا سیاه؟
زیتون سبز. زیتونهای سبز هنوز به طور کامل نرسیدهاند و برای همین هم چربی کمتری نسبت به زیتونهای کاملاً رسیده و سیاه دارند.
سوپ یا سالاد؟
سالاد. شکی نیست که برخی از سوپها برای سلامتی بسیار مفیدند. اما در حالت کلی سالاد سبزیجات سبز خام به همراه یک سس سرکه و زیتون برای سلامتی مفیدتر است. برای این که فیبر بیشتری دریافت میکنید و زودتر هم سیر میشوید. علاوه بر این سبزیجات خام حاوی میزان قابل توجهی فیبر میباشند که برای مقابله با برخی از بیماریها لازم و ضروریاند. با وجود این که سوپها نیز برای سلامتی مفیدند اما فرآیند طبخ باعث میشود که ارزش غذایی برخی از ترکیبات داخل آن کاهش یابد.
گوجه فرنگی تازه یا سس گوجه فرنگی؟
سس گوجه فرنگی. گوجه فرنگی سرشار از لیکوپن است. این آنتی اکسیدان معروف خطر ابتلا به سرطان پروستات و برخی از سرطانهای دیگر را کاهش میدهد. نکتهی مهم اینجاست که لیکوپن صرفاً با پخته شدن گوجه فرنگی آزاد میشود. بدن ما زمانی میتواند این آنتی اکسیدان را به خوبی جذب کند که با کمی روغن تفت داده شده باشد. برای همین هم بیشتر سسهای گوجه فرنگی حاوی روغن زیتون میباشند.