نواع
مسمومیت های
غذایی در
سگ (قسمت دوم)
پیاز و سیر
مصرف بیش از اندازۀ پیاز و سیر در جیرۀ
غذایی سگ به علت داشتن سولفات گوگرد (Thiosulfate) موجب
مسمومیت غذایی می شود.
ریختن مداوم پیارز و سیر در غذای
سگ (که بیشتر به علت ازبین بردن بوی نامطلوب غذا صورت می گیرد) باعث ازبین رفتن گلبولهای قرمز خون می شود و پیامد کم خونی را برای حیوان به همراه دارد.
سیر، موسیر، پیاز چه بصورت خام، پخته و یا پودر با غذای
سگ مخلوط شود همه باعث
مسمومیت حیوان می شوند و این نوع
مسمومیت برای
سگ بسیار خطرآفرین و کشنده می باشد.
در معدۀ انسان آنزیمی وجود دارد که باعث می شود این سبزیجات به راحتی هضم شود در صورتی که در معدۀ
سگ و گربه این آنزیم وجود ندارد و همین امر باعث
مسمومیت و مرگ حیوان می گردد.
در زمان ایجاد این
مسمومیت حیوان دچار استفراغ، اسهال و طب شده و در رودۀ
سگ تورم شدید به علت تجمع گاز ایجاد می شود و حیوان احساس درد شدید در ناحیۀ شکم پیدا می کن و علائم ضعف جسمانی نمایان می شود.
نمک
استفادۀ بیش از اندازۀ نمک در غذای
سگ باعث جذب بالای آب بدن توسط کلیه ها شده و موجب بوجود آمدن بیماریهای کلیوی در
سگ می شود.
مسمومیت نمک باعث استفراغ شدید در
سگ می شود و در این زمان سدیم در خون حیوان افزایش یافته و موجب متورم شدن سلولهای مغزی شده و سکته مغزی (ادم مغزی) را برای
سگ به همراه دارد.
گوجه فرنگی
بسیاری از صاحبان برای طعم دار کردن و یا خوش رنگ شدن غذای
سگ از گوجه فرنگی استفاده می کنند در صورتی که مصرف گوجه فرنگی به علت دارا بودن مادۀ شیمیایی به نام اتروپین و جوهر نمک بالا حالت اسیدی زیادی داشته برای حیوان بسیار خطرناک می باشد.
در زمان
مسمومیت بوسیلۀ گوجه فرنگی، مردمک چشم متسع شده و
سگ دچار لرزش اندام و تشنج شدید می گردد و غلظت خون حیوان بالا رفته در نتیجه ظربان قلب نامنظم می شود و
سگ دچار حملۀ قلبی می شود.
سیب زمینی سبز و یا جوانه زده
قسمتهاي سبز سيب زمينی حاوي مقدار زيادی سم سولانين است كه ميتواند عامل تهوع سردرد و بيماریهای عصبي باشد در انسان نیز شود.
سيب زمينی به طور طبيعی مقدار كمی سولانين به عنوان دفاع در مقابل حشرات توليد می كند اما در مقابل آفتاب و هواي گرم مقدار بيشتري سولانين توليد ميكند.
رنگ سبز اساسا به وسيله مقدار زياد كلروفيل II كه به خودی خود بیضرر است به وجود می آيد اما در همان زمان در كلروفيل II مقدار سولانين هم بالا میرود.
و همین امر باعث
مسمومیت شدید در
سگ می شود البته سیب زمنیی سالم نیز به علت داشتن اسید آمینه و گلکز بالا باعث
مسمومیت می شود. در این زمان
سگ دچار استفراغ، درد شدید در ناحیۀ شکم، اسهال، اختلالات عصبی همراه با از دست دادن شادابی ( بیحالی، رخوت در عضلات) و در نهایت سکتۀ قلبی می شود.
بروکلی و گل کلم
از این گیاه به علت داشتن جوهر نمک بالا باید به میزان خیلی کمی در جیرۀ
غذایی سگ استفاده شود. ( کمتر از 10% در رژیم روزانۀ) زیرا باعث ایجاد سوزش در روده شده و موجب
مسمومیت غذایی در
سگ می گردد.
ریواس
این گیاه دارای جوهر نمک بالایی می باشد و مصرف مقدار زیادی از آن چه به صورت پخته و چه خام باعث ایجاد تشنج، مرگ مغزی و در نهایت مرگ
سگ می شود.
شکلات
صاحبان معمولا نادانسته به علت علاقۀ زیاد
سگ نسبت به این خوراکیخوشمزه از آن به عنوان تشویقی
سگ استفاده می کنند بی آنکه بدانند این سم شیرین باعث
مسمومیت حیوانشان می شود.
خودن شکلات به دو دلیل باعث
مسمومیت در
سگ می شود:
1. به علت وجود مواد شیمیایی به نام تئوبرومین و کافئین.
2. به علت وجود حجم بالای چربی.
وجود کافئین باعث اختلال در عملکرد معده شده و حیوان دچار نارسایی گوارشی گوارشی ( اسهال و استفراغ شدید) می شود.
تئوبرومین نیز باعث ناهنجاریهای سیستم عصبی، بیقراری و بی حالی، انقباض عضلات قلب می شود و این عوامل سبب افزایش ضربان قلب و تنفس سریع شده و در این زمان فشاره خون
سگ بالا رفته و حیوان دچار سکتۀ قلبی می شود.
چربی بیماری به نام پانکراتیک ایجاد می کند که همراه با درد شدید در ناحیۀ شکم و اسهال و استفراغ می باشد. باید دقت داشت که در زمان بروز این بیماری مشکلات ناشی از چربی خورده شده خیلی بیشتر از مشکلاتی است که از خوردن خود شکلات حادث می شود.
شکلاتهای تلخ که رنگ تیره ای دارند دارای مواد شیمیایی، کافئین و چربی بیشتری هستند.
شکلات هرگونه و با هر طعمی که باشند ( شیری، کشمشی، فندقی، نارگیلی...) برای
سگ خطرآفرین است و ایجاد
مسمومیت می کنند.
بیاد داشته باشید میوۀ نارگیل چه به صورت پودر در شکلات و چه در غذاهای دیگر برای
سگ ایجاد
مسمومیت می کند.
اما شکلاتهایی که مخصوص
سگ ساخته می شود هیچگونه مواد شیمیایی نداشته و مصرف متعادل آن برای
سگ بی ضرر است که انواع آن را می توانید از پت شاپ پرشین پت تهیه کنید.