به گزارس سبزپرس، در این گردهمایی دكتر «نظري ها» استاد دانشكده محيط زيست دانشگاه تهران به عنوان سخنران شرکت خواهد کرد. همچنین، رئیس دانشکده محیط زیست دانشگاه تهران در این مراسم حضور خواهد داشت.
گردهمایی جمعیت زنان مبارزه با آلودگی محیط زیست درباره دریاچه ارومیه در ساختمان شماره دو دانشکده محیط زیست دانشگاه تهران که در خيابان انقلاب، خيابان قدس، جنب دانشكده محيط زيست دانشگاه تهران، كوچه آذين- پلاك 13 واقع شده است، از ساعت چهار تا شش بعدازظهر برگزار خواهد شد.
در حالی که مسئولان دولتی، علت خشک شدن بخش وسیعی از دریاچه ارومیه را ناشی از خشکسالی می دانند، برخی علت این کاهش وسعت را «احداث جاده میانگذر» می دانند.
پیش تر سبزپرس در بررسی هایی که صورت داده بود اعلام کرده بود که مسئولان دولتی وقوع شرایط بحرانی در دریاچه ارومیه را ناشی از خشکسالی می دانند و سازمان حفاظت محیط زیست معتقد است که 70 درصد این شرایط ناشی از خشکسالی است. اما برخی مقامات وزارت نیرو این عدد را تا 90 درصد می دانند.
نقشه های مدیریت خشکسالی نشان می دهند که بخش عمده ای از این دریاچه در پایان مرداد ماه 1390 در شرایط «ترسالی خفیف» قرار داشته است.
از سوی دیگر، در طرحی که از سوی تعدادی از نمایندگان مجلس برای احیای دریاچه ارومیه ارائه شده بود، انتقال آب از رود ارس به دریاچه ارومیه مطرح شد و این درحالی است که بسیاری از کارشناسان حوزه آب این انتقال حوضه به حوضه آب را نادرست و غیر کارشناسی می دانند و معتقدند با این کار نه تنها مشکل دریاچه ارومیه برطرف نخواهد شد، بلکه رودخانه ارس نیز با مشکلات جدیدی روبرو خواهد شد.
در حال حاضر مبلغ 800 میلیون دلار از سوی دولت برای حل مشکل دریاچه ارومیه اختصاص یافته است. اما راهکار انتقال حوضه به حوضه آب برای حل بحران دریاچه ارومیه و صرف چنین بودجه ای منتقدان جدی دارد./ن.س