در ایام نوروز و حتی در طول سفر های نوروزی مصرف شیرینی ، شکلات وآجیل بسیار متداول است و رعایت نکردن تعادل در مصرف آنها مقدار زیادی کالری وارد بدن می کند که نتیجه آن چاقی واضافه وزن است.
دکتر زهرا عبداللهی معاون دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت ضمن بیان این مطلب اظهار داشت: در ایام نوروز با رعایت نکاتی می توان، هم از خوردن شیرینی و آجیل لذت برد و هم مشکلات سلامتی به دلیل افراط در مصرف آنها را کاهش داد.
وی افزود: بهتر است افراد به جای شیرینی های بزرگ حاوی مربا ، ژله، خامه و سایر مواد چاق کننده ، از شیرینی های ساده، خشک و ریز که کالری کمتری دارند استفاده کنند زیرا مواد قندی و نشاستهای به آسانی تبدیل به چربی شده و در بدن ذخیره میشوند و ایجاد چاقی میکنند.
دکتر عبداللهی با اشاره به این که افراط در مصرف شیرینی به سلامت دندانها لطمه وارد می کند، ابراز داشت: مصرف زیاد شیرینی و آجیل باعث افزایش چربیهای نامطلوب خون شده که در نهایت سلامت قلب و عروق را دچار اختلال می کند.
وی ادامه داد: آجیل ها شامل انواع مغز ها مثل بادام ، پسته ، فندق ، گردو ، بادم زمینی و انواع تخمه ها ضمن این که دارای ارزش غذایی هستند، مقدار زیادی چربی هم دارند و اگرچه نوع چربی آنها از نوع غیر اشباع و مفید برای سلامتی است ، اما مصرف زیاد آنها می تواند منجر به اضافه وزن وچاقی بشود.
معاون دفتر بهبود تغذیه جامعه تأکید کرد: ۱۰۰ گرم بادام ، پسته و یا تخمه در حدود ۶۰۰-۵۰۰ کالری وارد بدن می کند که معادل مصرف سه کفگیر پلو است. بنابر این درایام نوروز و در طی سفر که معمولا خوردن آجیل رایج است ، باید مصرف غذا های نشاسته ایی مثل نان ، برنج و ماکارونی و غذاهای چرب وسرخ شده را کاهش داد که با افزایش کالری دریافتی و چاقی مواجه نشوند.
به گفته وی، استفاده از آجیل های کم نمک به دلیل کاهش خطر ابتلا به فشار خون بالا حائز اهمیت است.
دکتر عبداللهی با بیان این که در ایام نوروز و در طول سفر به ناچار تغییراتی در رفتار های غذایی غذایی رخ می دهد، تصریح کرد: عدم توجه کافی به نوع، کیفیت، مقدار و نحوه مصرف غذا دراین ایام می تواند به سلامت لطمه بزند.
ایسنا