دانشمندان دانشگاه میشیگان موفق به توسعه و ساخت کوچکترین رایانه دنیا در ابعادی میلیمتری شدند.این رایانه که برای درمان بیماران “کوری تدریجی” ساخته شده است در چشم بیمار قرار میگیرد ، و تنها یک میلیمتر مربع اندازه دارد.درون آن یک میکروپردازنده، حسگر فشار ، حافظه ،باتری نازک و یه سلول خورشیدی تعبیه شده است.این وسیله از طریق شبکه وایرلس میتواند اطلاعات را به جایی دیگر مثلا یک واحد پزشکی منتقل کند.انتظار میرود که این رایانه در چند سال آینده برای مصارف تجاری آماده شود.دانشمندان این طرح ادعا میکنند که وسیله برای ارتباط بی سیم خود نیاز به تنظیمی نداشته و میتواند فرکانس مناسب را خودکار شناسایی کند. همچنین این ارتباط میتواند با کامپیوترهای دیگر نیز در شبکه بی سیم برقرار شود.
این تکنولوژی در آینده میتواند بی نهایت کاربرد پیدا کند . از فعالیت های درمانی و آماری گرفته تا اقدامات نظامی و جاسوسی.دانشمندان معتقدند که این نسل از رایانه ها ” هر چیزی ” را قابل ردیابی و کنترل خواهند کرد.
گام بعدی توسعه بیشتر سیستم های متنوع در مقیاس میلیمتری خواهد بود. که خواهند توانست میزبانی برنامه هایی برای زیرنظر داشتن محیط،ساختمان ها و البته بدن مان را به عهده بگیرند .تا چند سال دیگر ممکن است ده ها یا صدها عدد از این سیستم ها در بدن ما جاسازی شوند.
سیستم کنونی ،نسل سوم از چیپ های فونیکس بوده که طراحی بی نظیری دارد . و به نحوی کار میکند که کمترین انرژی را مصرف کند. این رایانه از طریق سنسور فشار خود قادر است که به صورت مرتب میزان پیشرفت بیماری گلوکوم را در چشم بیمار بررسی کند. گلوکوم به معنای بالارفتن فشار داخل چشم است و میتواند باعث آسیب به اعصاب بینایی و در نتیجه کوری دائم شود.سامانه هر ۱۵ دقیقه اندازه گیری های لازم را انجام داده و برای اینکار ۵٫۳ نانو وات انرژی مصرف میکند.برای شارژ نگه داشتن باتری آن ،چشم های بیمار باید روزانه چیزی در حدود ۱۰ ساعت در معرض نور داخلی و یا به اندازه یک و نیم ساعت در معرض نوز آفتاب قرار بگیرد.حافظه سیستم میتواند تا یک هفته اطلاعات مهم را در خود ذخیره کند.
دانشمندان این طرح با خاطرنشان کردن از قانون بل ، در مورد آینده اختراع خود شکی ندارند.طبق قانون بل در هر دهه از فناوری کامیپوترهایی بهتر ،کوچکتر و ارزان تر معرفی می شوند.مثلا در سال ۱۹۸۰ میلادی برای اولین بار کامپیوترهای شخصی (PC) معرفی شدند، در دهه بعدی لپ تاپ ها به بازار آمدند و امروز که گوشی های هوشمند به جزئی از زندگی بدل شده اند.حال فقط باید منتظر بود و دید تا فناوری چه اتفاقات جدیدی را در دهه جدید میلادی رقم خواهد زد.
پروفسور سیلوستر ادعا میکند که : ” این رایانه اولین سیستم محاسبه گر (Computer) واقعی و کامل در ابعاد میلیمتری است . “
محققان این طرح موفقیت بعدی خود را در تولید سیستم های مختلفی با کم ترین میزان مصرف و در کوچکترین ابعاد می دانند.تا به امروز این سیستم یک میلیمتری میتواند اطلاعات را جمع آوری کرده، ذخیره کند و انتقال دهد.تعداد برنامه هایی که روی این سایز از سیستم ها قابل پیاده کردن می باشند،