حکیم مهر -
تابستان یک زمان مناسب برای پختن غذاهای
ساده و
سالم است، غذاهایی که نیاز زیادی برای انتظار پخت نداشته باشند و بتوان در یک مدت کوتاه آنها را آماده کرده و به مصرف رساند. بهترین مواد غذایی که میتوان از آنها برای تهیه غذاهای فصل
تابستان استفاده کرد، ماهیها، سبزیجات و میوهها هستند.
اولین غذایی که در فصل
تابستان میتوان آن را در زمان کوتاهی تهیه و سرو کرد فیله ماهی آزاد است. برای تهیه این
غذای لذیذ، ابتدا فیله ماهی آزاد را کبابی کرده و سپس با گوجهفرنگی و ریحان آن را صرف میکنید. ماهیهای آزاد به دلیل داشتن امگا 3 سرشار از مواد مغذی بوده و برای سلامت هم مناسبند. مصرف ماهیهای آزاد مانع از بروز سرطان پوست و سوختگیهای جلدی که مختص
تابستان است، میشود.
دومین غذای سالم و
ساده فصل تابستان، کیک هلو و تمشک است. هر دوی این میوهها در فصل
تابستان به وفور یافت میشوند. به همین دلیل میتوان از آنها در تهیه این کیک خوشمزه استفاده کرد. مصرف هلو برای تازگی و لطافت پوست بسیار مفید است. تمشک نیز طبع سرد دارد و در فصل
تابستان و برای افرادی که گرمازده شدهاند، بسیار مثمرثمر است. البته باید به این نکته توجه کرد که برای تهیه این کیک از شکر کمتری استفاده شود.
سومین ماده غذایی که میتواند رفع عطش کند، نوشیدنیهای تهیه شده از انواع آب میوههای طبیعی است. همچنین آب سبزیجات هم میتواند برای رفع تشنگی مثمر ثمر واقع شود. آب انگور، آب هلو و آب سبزیجاتی چون گوجه فرنگی از بهترین نوشیدنیها به ویژه برای کودکان است.
چهارمین غذای سالم و مقوی مناسب برای فصل
تابستان یک نوع کته با کره و پنیر است که میتوان با افزودن کمی ادویه آن را لذیذتر کرد.
پنجمین غذای ساده و
سالم سالاد یونانی با مرغ است. در این سالاد از کاهو یا کلم، گوجه فرنگی، نخودفرنگی و قارچ، هویج و تکههای مرغ استفاده میشود. این غذا میتواند یک میان وعده
سالم باشد. بهتر است در کنار این سالاد از نوشیدنیهای سبک مانند لیموناد و یا یک لیوان آب هویج استفاده شود. این وعده غذایی سبک و مناسب برای هوای گرم
تابستان است.
محققان و دانشمندان علوم پزشکی معتقدند که مصرف مواد غذایی کاملا طبیعی و
سالم در فصل گرم تابستان، هم رفع عطش کرده و هم ابتلا به گرمازدگی و یا بیماریهای دیگر را کمتر میکند.
-حكيم مهر-