به گزارش سرویس محیط زیست خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، در بررسی جدید صندوق جهانی طبیعت و اتحادیه بین‌المللی حفاظت از طبیعت که با عنوان برنامه اقدام منطقه‌ای برای حفاظت از گوریل‌ها و شامپانزه‌ها در سال‌های 2015-2025 انجام گرفته، آمده‌ است: شمار فزآینده‌ای از تهدیدها این گونه جانوری را در معرض خطر قرار داده‌ که از آن جمله می‌توان به فقدان قوانین مناسب و اجرای صحیح آن و تلاش قاچاقچیان برای بدست آوردن بازارهای تجاری غیرقانونی اشاره کرد. 



در حالی که قوانین ملی و بین‌المللی از این پستانداران که در معرض خطر انقراض قرار دارند، حفاظت می‌کند در این گزارش آمده‌ است: در شش کشور نزدیک به 80 درصد گوریل‌ها و شامپانزه‌ها در بیرون مناطق حفاظت شده زندگی می‌کنند. 
«دیوید گریر» مدیر برنامه حفاظت از میمون‌ها در صندوق جهانی طبیعت گفت: دولت‌های آفریقای مرکزی تمایل فزآینده خود را برای حفاظت از این دو گونه جانوری نشان داده‌اند. اکنون ضرورت دارد گام‌های چشمگیر و موثرتری انجام گیرد تا تضمین شود قوانین موجود در حوزه حیات وحش مورد حمایت قرار می‌گیرد و امکان حفظ حیات آن‌ها فراهم شود. 



در این برنامه 18 منطقه به عنوان نقاط حساس در تداوم حیات این گونه‌ها شناسایی شده‌ است. همچنین در این برنامه بر بهبود اجرای قوانین و مدیریت موثرتر میمون‌هایی که خارج از زیستگاه‌های حفاظت شده زندگی می‌کنند، تاکید شد. 
به گزارش شبکه اخبار محیط زیست، در نتایج این بررسی تاکید شده افزایش جمعیت انسانی در این منطقه همراه با گسترش صنایع و صنعت کشاورزی فشار مضاعفی را بر شرایط تداوم حیات این گونه جانوری وارد کرده‌ است.