سوسک پوستخوار در چیتگر


به گزارش سرویس «شهری» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)،
 بوستان جنگلی چیتگر با مساحت تقریبی 700 هکتار از دیر باز مرکز جذب شهروندان برای گذراندن اوقات فراغت بوده است. پوشش درختی این بوستان در مجموع مساحتی در حدود 734 هکتار را در بر می گیرد که حدود 53 درصد از این درختان را گونه‌های سوزنی برگ از جمله کاج تشکیل می‌دهد. طی چند سال اخیر یکی از معضلات اصلی درختان کاج بویژه بوستان جنگلی چیتگر شیوع آفت خطرناک سوسک پوستخوار کاج بوده است که علاوه بر خسارت مستقیم به درختان کاج می‌تواند در صورت کنترل نشدن، هر ساله باعث قطع تعداد زیادی از درختان کاج در عرصه‌های جنگلی شود. 




قاسم مولایی شهردار منطقه 22 دراین باره گفت: «با توجه به شرایط نا مساعد محیطی که زمینه ساز فعالیت آفت سوسک پوستخوار درختان کاج در نقاطی از بوستان جنگلی چیتگر بعنوان کانونهای آلودگی شده، واحد حفظ نباتات (گیاه پزشکی) اداره فضای سبز برای کنترل این آفت، استفاده از روشهای غیر شیمیایی را در دستور کار خود قرار داد. در این راستا پس از مطالعات و بررسی‌های دقیق میدانی، در نهایت روش استفاده از فرمون (هورمون) تجمعی آفت، در قالب تکنیک شکار انبوه را انتخاب و به اجرا گذاشت.» 

به گفته شهردار منطقه 22، این روش از به روزترین و کارآمدترین راهکارهای کنترل این آفت در دنیا بوده و برای اولین بار در فضای سبز کلانشهر تهران در حال انجام است. در مرحله پایلوت این طرح، 32 تله در فاز شرقی بوستان جنگلی چیتگر نصب شد و پس از 15 روز از نصب تله‌ها، جمعیت بسیار بالایی از حشرات بالغ آفت به دام افتادند.» 




به گزارش ایسنا- به نقل از روابط عمومی شهرداری منطقه 22، مولایی افزود: «استفاده نکردن از هرگونه سموم شیمیایی و رعایت استانداردهای زیست محیطی، شکار انبوه آفت و جلوگیری از طغیان و خسارت بیش از اندازه آن همچنین توجیه اقتصادی این روش نسبت به روش شیمیایی و کاربردی بودن آن در کاهش میزان خسارت به درختان کاج و جلوگیری از هرگونه آسیب به حشرات و گونه های مفید و حفظ تنوع زیستی بوستان جنگلی چیتگر از جمله مزایای استفاده از طرح شکار انبوه است.»