سازمان بينالمللي خطوط دريايي کروز همچنين در گزارش خود شمار گردشگران دريايي استراليا را نسبت به سال 2010 افزايشي خواند که در حدود 30 درصد بيشتر بوده و به بيش از 500 هزار نفر رسيده بود. اين گزارش پيشبيني ميکند آمار گردشگران دريايي استراليا تا سال 2020 به
زیست بوم: گردشگری دریایی در سال گذشته میلادی شاهد جابهجایی ۲۰ میلیون گردشگر بود که ۲ میلیون نفر نسبت به سال ۲۰۱۰ رشد داشته است.کشورهای امریکای شمالی و اروپا بازارهای اصلی این حوزه گردشگری بودند که به ترتیب از ۱۱ و نیم میلیون و ۶ میلیون و ۲۰۰ هزار گردشگر برخوردار بودند.
سازمان بینالمللی خطوط دریایی کروز همچنین در گزارش خود شمار گردشگران دریایی استرالیا را نسبت به سال ۲۰۱۰ افزایشی خواند که در حدود ۳۰ درصد بیشتر بوده و به بیش از ۵۰۰ هزار نفر رسیده بود. این گزارش پیشبینی میکند آمار گردشگران دریایی استرالیا تا سال ۲۰۲۰ به دوبرابر فعلی افزایش پیدا کند.
کارشناسان و فعالان صنعت گردشگری دریایی معتقدند، وجود رویدادهای مختلف در استرالیا همچون جشنواره بهاره، امکان تبدیل کردن این کشور به یکی از قطبهای اصلی صنعت گردشگری دریایی را فراهم میآورد.
به گزارش زیست بوم به نقل از Chtn، این درحالی است که پیشبینی میشود جزیره بالی در اندونزی تا پایان سال ۲۰۱۲ میلادی با جذب دست کم ۵۱ کشتی تفریحی کروز، به قطب گردشگری دریایی تبدیل شود.
جاکارتا پست اعلام کرد، آمارها حاکی است از مجموع ۲۱۵ کشتی تفریحی که تا پایان سال جاری به اندونزی مسافرت خواهند کرد، بیش از ۵۰ کشتی در ۳ بندر تفریحی بالی پهلو خواهند گرفت.
کارشناسان معتقدند در صورت ثبت این آمار، درآمد گردشگری اندونزی رشدی چشمگیر خواهد داشت زیرا هزینههای جاری مسافران و حتی خدمه کشتی در زمان اقامتشان در شهرهای مختلف در مقایسه با دیگر گردشگران افزایش درخور توجهی دارد.
گفتنی است هر کشتی ۲۵۰۰ مسافر و ۵۰۰ خدمه دارد که هزینه روزانه هر گردشگر ۱۰۰ دلار و مخارج هر یک از خدمه۹۰ دلار محاسبه شده است که در این صورت درآمدی ۲۹۵ هزار دلاری در هر روز نصیب شهرهای میزبان خواهد شد.
از سوی دیگر، ۸۵ درصد از گردشگران و ۳۸ درصد از خدمه کشتی در مدت اقامت خود به خرید غذا و سوغاتی و بازدید از اماکن دیدنی میپردازند که علاوه بر هزینههای جاری آنها، سود فراوانی را نصیب شهرهای میزبان میکند.
فعالان صنعت گردشگری اندونزی امیدوارند حضور گردشگران دریایی در این کشور در ماههای آتی، علاوه بر افزایش آمار گردشگران، درآمد درخور توجهی را به خزانه این کشور واریز کند.
طبق پیشبینیهای صورت گرفته، گردشگری دریایی در آیندهای نزدیک، جایگاه مهمی را در میان حوزههای مختلف گردشگری به خود اختصاص خواهد داد.