مواد داخل این دلمه نیز شبیه به دلمه برگ مو اصلی ایرانی می باشد با این تفاوت که گوشت نداشته و کاملا گیاهی است. در ادامه مطلب با مواد لازم و طرز تهیه دلمه برگ تک گیاهی آشنا می شوید.
مواد لازم
برگ مو: 300 گرم
روغن زیتون یا روغن آفتاب گردان: نصف پیمانه
پیاز: 2 عدد
برنج: 1 پیمانه
پیازچه: 6 عدد
شوید تازه: یک سوم پیمانه، خرد شده
نعناع تازه: 1 قاشق غذاخوری، خرد شده
آبلیمو: 1 قاشق غذاخورینمک و فلفل: به مقدار لازم
طرز تهیه
مرحله 1 - برگ مو را شسته و در آب ولرم برای 1 ساعت خیسانده، سپس آبکشی کرده و کنار بگذارید.
مرحله 2 - نصف از روغن را در تابه ریخته و پیاز خرد شده را به آن بیافزایید و اجازه دهید با حرارت ملایم برای 5 دقیقه سرخ شود.
مرحله 3 - برنچ پخته شده، نغناع، شوید، پیازچه،نمک، فلفل و آبلیمو را به پیاز افزوده و با هم مخلوط کنید سپس از روی حرارت بردارید.
مرحله 4 - یک قاشق غذاخوری یا 3 قاشق چایخوری از مایه را وسط برگ مو گذاشته و ابتدا لبه انتهایی برگ، سپس دو لبه کناری را روی مواد بگذارید و برگ را لوله کنید، مابقی دلمه ها را به همین طریق آماده کنید.
مرحله 5 - چند عدد از برگ مو را کف قابلمه متوسطی گذاشته و دلمه را روی آن و کنار هم بچینید، سپس مابقی روغن را روی آنها داده و یک و نیم پیمانه آب روی دلمه ها بریزید، یک بشقاب یا وسیله شبیه به آن روی دلمه ها گذاشته تا هنگام پخت از هم باز نشود.
مرحله 6 - بعد از اینکه آب دلمه بجوش آمد، حرارت را کم کرده و اجازه دهید آب دلمه ها تبخیر و دلمه ها پخته شود، سپس در ظرف مورد نظر چیده، گرم یا سرد سرو نمایید