به گزارش سبزپرس، در این کارگاه آموزشی در ابتدا یزدی، معاون آموزش و پژوهش سازمان نخستین سخنران بود. پس از او محمدباقر نبوی، معاون دریایی سازمان محیط زیست در سخنانی گزارشی مختصر از وضعیت پستانداران دریایی ایران و اقدامات انجام شده در سال های اخیر ارائه کرد.
نبوی با اشاره به این که 72 درصد مساحت کره زمین را آب ها پوشانده اند، گفت که از سال 1940 به بعد تا سال های 1980 و 1990، بیشترین مهاهده ها و پروتکل ها در زمینه دریاها شکل گرفته است که نشان دهنده فشارهای زیاد بر محیط زیست دریایی است.
به گفته معاون دریایی سازمان محیط زیست، در حال حاضر 8 کشور عضو کنوانسیون کویت، 5 کشور عضو کنوانسیون دریای خزر هستند، او همچنین در مورد اقداماتی که در سطح ملی در مورد حفاظت از دریاها انجام شده است به این مورد اشاره کرد که در سال 1384 معاونت دریایی در سازمان محیط زیست تشکیل شده است.
او در مورد شرایطی که اب های ایران دارد با اشاره به وضعیت فک های خزری گفت: آمارهای سازمان ملل متحد نشان می دهد که در سال 1930، در حدود یک میلیون و 200 هزار فک وجود داشته است اما در حال حاضر در حدود 110 هزار فک در سواحل خزر باقی مانده است.
پس از صحبت های نبوی، امید صدیقی، مدیرکل دفتر اکوبیولوژی دریایی طی ارائه پاورپوینتی، اقدامات انجام شده برای راه اندازی شبکه امداد و نجات پستانداران دریایی را تشریح کرد.
برگزاری بیش از 2 هزار کارگاه
اما بلافاصله بعد از سخنان صدیقی، زمان آن بود که تجربه های عملی صورت گرفته در زمینه امداد و نجات در سواحل بررسی شود. حامد مشیری، از اعضای گروه طرح سرزمین در مورد اقدامات این انجمن در جنوب ایران گفت: در سال 88 شبکه امداد و نجات در منطقه قشم تشکیل شد و در سال جاری به صورت ملی در نوار جنوبی ایران تشکیل شده است.
مشیری با اشاره به این که آگاه سازی جوامع محلی یکی از مهم ترین اقداماتی است که در شبکه امداد می تواند وجود داشته باشد، با ارائه آماری از کارگاه های برگزار شده در سواحل جنوبی گفت: به طور کلی در استان های سیستان و بلوچستان، هرمزگان و بوشهر، 54 کارگاه برگزار شده است که طی آن 2 هزار و 531 نفر آموزش دیده اند.
به گفته مشیری استان خوزستان، استان بعدی برای اجرای کارگاه های آموزشی است.
او در مورد تاثیراتی که برگزاری این کارگاه ها داشته است، گفت: با آموزش های انجام شده، گزارش های رسیده از مردم به شکل چشمگیری افزایش یافته است. به گفته او، با توجه به گزارش های مردم از به گل نشستن پستانداران دریایی، منطقه جاسک با بیشترین میزان گزارش، منطقه حساسی به حساب می آید.
او در مورد برنامه سال 90 این انجمن گفت: برنامه سال 90، حساس سازی و ارتقای سطح آگاهی های مردم محلی است.
در انتهای مراسم امروز، به نفرات برگزیده در مسابقه نقاشی و مقاله نویسی خلیج فارس و دریای عمان با موضوع تغییرات آب و هوا و مرجانها جوایزی اهدا شد.
ن.ح
The underlying connection was closed: Could not establish trust relationship for the SSL/TLS secure channel.