عليرضا جورابچيان در اینباره به سبزپرس گفت: با تحقیق و مشاوره با کارشناسان داخلی و خارجی از همان ابتدا مشخص شد این توله یوز با شرایطی که داشت قادر به رها شدن در طبیعت نبود، اما هدف نهایی همچنان رها سازی حیوان پس از یافتن شرایط لازم به زیستگاه طبیعی اش است.
مدیر کل حفاظت محیط زیست استان سمنان نیز در مورد این خبر به سبزپرس گفت: خبر تحویل این توله یوز به اداره محیط زیست سمنان به این قرار است که حین کوچ عشایر استان یکی از آنها چوپانی را دیده بود که از افراد بومی هم نبوده و توله یوز را با خود حمل می کرده است.
حمید ظهرابی در ادامه گفت: عشایر پس از گرفتن یوز از این فرد با اداره محیط زیست تماس گرفته و آن را به اداره تحویل دادند.
وی در مورد اطلاع رسانی پس از گرفتن یوز گفت: بلافاصله پس از تحویل یوز به اداره ،گروه کارشناسان ادارات محیط زیست سمنان ، تهران و پروژه یوز تیمی تشکیل دادند و جستجو برای یافتن مادر این توله آغاز شد.
وی در ادامه گفت: با توجه به کم سن بودن این توله به طور محسوس از سه توله دیده شده با مادر که پیش از این توسط محیط بانان مشاهده و عکس برداری شده بود کوچکتر بود و بعید بود که متعلق به آن خانواده باشد.
ظهرابی در ادامه افزود: این تیم سه شبانه روز برای یافتن مادر توله ها تلاش کردند اما به دلیل کوچ عشایر از منطقه موفق به پیدا کردن مکانی که توله زنده گیری شده بود و کسی که این کار را انجام داده بود نشدند.
وی در مورد شرایط نگهداری این توله گفت: روز اول در یک انبار نگهداری شد اما در اقدامی سریع پس از دو روز یک محوطه 400 متر مربع برای نگهداری آن دور از تماس انسان فنس کشی شد و توله یوز به آنجا منتقل شد، دور تا دور این مکان هم با گونی پوشانده شد تا از هر گونه دید یا تماس انسانی دور بماند، این فضا با مراکز انسانی فاصله دارد و در حدود سه کیلومتری پاسگاه محیط بانی است.
تغذیه توله یوز روندی علمی دارد
ظهرابی در مورد روند علمی تغذیه و نگهداری حیوان گفت: در ابتدا برای آزمایش توان حیوان یک بره کوچک را شبانه در محوطه توله یوز رها کردیم با توجه به گرسنه بودن حیوان فرضیه این بود که آن را شکار کند اما روز بعد بره سالم بود و توله گرسنه.
وی در ادامه گفت: این آزمون نشان داد که توله هنوز قابلیت شکار را ندارد و به دلیل ضعف جسمی لاغر و نحیف شده بود.
وی در مورد تغذیه توله یوز با خرگوش وحشی گفت: خرگوش هایی که در مزارع نگهداری می شوند واکسیناسیون می شوند و احتمال انتقال بیماری از آنها به حیوان وحشی وجود دارد به همین دلیل با مشورت کارشناسان تعدادی خرگوش وحشی زنده گری کردیم.
وی در ادامه گفت: با توجه به اینکه این خرگوش ها مربوط به محیط طبیعی زندگی خود این یوز نیز هستند، در ابتدا خرگوش زخمی در اختیار حیوان قرار می گرفت تا ضمن حفظ خلق و خوی حیوان به شکار نیز تشویق شود.
ظهرابی افزود: این توله یوز در حال حاضر قادر شده خرگوش های زنده و سالمی را که وارد محوطه اش می شوند شکار کند، ضمن اینکه غذای اصلی این توله گوشت گاو است،و در مراحل بعد باز هم یک بره در اختیار حیوان قرار خواهد گرفت و به محض اینکه با تایید کارشناسان بتوان آن را به زیستگاهش برگرداند این کار انجام خواهد شد.
ظهرابی در مورد حساسیت و تحلیل شرایط اجتماعی در هنگام وقوع چنین اتفاق هایی گفت: در مورد خبر رسانی تحلیل مسائل اجتماعی مرتبط با حیات وحش قدری پیچیده است.
وی دراینباره گفت: اگر فردی که یوز را آورده در رسانه ها تشویق شود احتمال دارد افرادی به بهانه قهرمان سازی اقدام به گرفتن توله یوز ها و تحویل آن به اداره برای دریافت تشویق یا مطرح شدن نامشان در رسانه ها شوند، ضمن اینکه اگر این فرد مجازات شود افراد محلی در شرایط مشابه از تحویل حیوان به اداره خود داری می کنند، این یکی از دلایلی است که این موضوع رسانه ای نشده است.
وی در پایان گفت: اما در این رابطه با تمامی مسوولان استانی و شوراهای روستاها مکاتبه شده است، زیرا در مورد یوز حساسیت اجتماعی بالایی وجود دارد، و یوز پلنگ گونه شاخص و ارزشمندی است که متعلق به نه تنها همه ایرانیان بلکه همه مردم دنیاست.
The underlying connection was closed: Could not establish trust relationship for the SSL/TLS secure channel.