روزنامه ایندیپندنت لیستی از بهترین كتاب‌های سال 2010 را اعلام كرده است و محمد حسنلو در سایت كتاب نیوز توضیح كوتاهی در مورد هر كدام از این كتاب‌ها داده است. این گرچه هیچ كدام از این كتاب‌ها تا امروز به فارسی ترجمه نشده اما دانستن نام آنها نیز خالی از لطف نیست:



«سوال فینكلر» هاوارد جاكوبسن

هاوارد جاكوبسن، نویسنده و روزنامه‌نگار بریتانیایی، برای رمان «سوال فینكلر» برنده جایزه ادبی «من بوكر» سال 2010 شد. جاكوبسن كه امسال رقبای قدرتمندی از جمله پیتر كری (برنده دو جایزه بوكر) را در كنار خود داشت، در گیلدهال لندن جایزه 50 هزار پوندی خود را دریافت كرد.
«سوال فینكلر» كه یازدهمین رمان جاكوبسن است، درباره یك تهیه كننده رادیویی در بی‌بی‌سی است كه بعد از حادثه ای، احساس می‌كند كه هویتش دستخوش تغییر شده است، جاكوبسن كه خود را «جین آستین یهودی» می‌خواند و گفته است كه «این كتاب درباره تصویر یهودی بودن از چشم آدمی است كه بیرون ایستاده است.»




«زندگی» كیت ریچاردز
ریچاردز كه هم اكنون 66 سال دارد با وجود شخصیت آرام و بی‌حاشیه‌اش در زندگی شخصی، كتابی‌هایی پر از تجربه‌‌های عجیب منتشر كرده است كه جنون و دیوانگی زندگی را به تصویر می‌كشد و زندگی انسان‌هایی را مورد بررسی قرار می‌دهد كه همیشه در حال فرار از جهنم مواد و داروهای روانگردان و عواقب آن هستند. او خاطرات دوستان خود را در برخورد با این افراد به شكل داستانی بلند روی كاغذ آورده است.
او دورانی را شرح می‌دهد كه موسیقی‌های راك وارد زندگی مردم شد و این رفتارها را در زندگی مردم بیشتر كرد. او موسیقی از نوع ذكر شده را سونامی خطاب می‌كند كه زندگی مردم آمریكا و بریتانیا را با خود می‌برد طوری كه نمی‌توان آثاری از ویرانه‌های آن را یافت.




«موزه بی‌گناهی» اورهان پاموك
«موزه بی‌‌گناهی» یكی از پرفروش‌ترین رمان‌های اورهان پاموك، نویسنده ترك پس از ترجمه به زبان انگلیسی در بسیاری از بازارهای كتاب كشورهای غربی است. «موزه بی‌گناهی» آینده دنیای مدرن و سنتی و وجوه شرقی و غربی تركیه را بدون كوچك ترین تعصبی نمایش می‌دهد. پاموك در این كتاب داستان زندگی مرد جوانی از خانواده‌ای ثروتمند را به تصویر كشیده است كه در مواجهه با عشق و زندگی روزمره با خود دچار نوسان و كشمكش است.
پاموك در این رمان، شرایط و حال‌وهوای شهر استانبول را در سال‌های 1975 تا 1984 به تصویر كشیده است و به نوعی سعی كرده است این داستان عاشقانه را بدون اغراق در نمونه‌ای از یك زندگی واقعی به تصویر بكشد. پاموك، خود در این باره می‌گوید: من همواره به این اصل پایبندم كه داستان‌نویس باید هر آنچه واقعیت است به مخاطبش ارائه كند و به هیچ وجه نباید قضاوت‌های شخصی‌ خود را در اثر به خواننده‌اش تحمیل كند. رمان موزه بی‌گناهی‌ پاموك یكی از برترین و پرفروش‌ترین آثار این نویسنده ترك است كه تا امروز بالغ بر هفت‌میلیون نسخه از آن در جهان به فروش رفته است.




تاریخی از جهان در 100 شی«نیل مك گریگور»
مدیر موزه بریتیش لندن با فرا رسیدن سال 2010 میلادی 100اختراع یا كشف برتر تاریخ بشر را برگزیده و قصد دارد از پایان ژانویه یك برنامه رادیویی را به صورت هفتگی در راستای معرفی این 100 اختراع یا كشف، اجرا كند. نیل مك گریگور با بررسی هفت‌میلیون شی با ارزش كه در این موزه نگهداری می‌شوند 100 كشف یا اختراع برتر تاریخ بشر را انتخاب كرده است كه در كتابی تصویری این اشیا را به نمایش گذاشته است.
این اشیا متعلق به كشورهای مختلف دنیا از مكزیك گرفته تا چین، از اسكاتلند تا سودان در واقع اشیای قدیمی جمع آوری شده (!) توسط انگلیسی‌ها هستند كه تاریخ و تمدن كشورها را توضیح می‌دهند.




«هزاران پاییز ژاكوب دی زوت» دیوید میشل
میشل یكی از نامزد‌های دریافت جایزه من بوكر در كتاب «هزاران پاییز ژاكوب دی زوت» هزاران دنیا و فرهنگ را شرح می‌دهد كه در جامعه ژاپنی از آن اطلاعاتی در دست افراد نیست ولی همه طبق عادات روزانه خود با سلامت كامل كنار هم با موفقیت زندگی می‌كنند.
وی هزاران پاییز سرزمین ژاپن را تحت قالب داستانی در عصری نوشته است كه برای انتقال هزاران پاییز ژاكوب دی زوت خبری چندین ماه زمان نیاز است ولی با وجود این بی‌خبری هیچ كس ضرر نمی‌كند و مثل دیروز همه می‌توانند به زندگی خود ادامه دهند.