بیشترین تلفات پلنگ در حوزه زاگرس میانی است
ایرن: مسوول کارگروه تخصصی صیانت از محیط زیست کانون دانشجویی همیاران طبیعت جهاددانشگاهی لرستان گفت:مردم باید بدانند که ایران آخرین میزبان پلنگ ایرانی در آسیاست.

به گزارش ایسنا : شاید به جرات بتوان سر منشاء آغاز مطالعات و فعالیت های گسترده دهه جاری در زمینه پلنگ ایرانی را مقاله کلاسیک کیابی، دره شوری،جهانشاهی و قایمی در سال 2002 با موضوع مرور کلی وضعیت این گونه در کشور دانست.



این استاد دانشگاههای لرستان ادامه داد: این نویسندگان، گزارشی از وضعیت جمعیت پلنگ در ایران ارایه داده که طبق گزارش آنها حدود 580 تا 850 قلاده پلنگ در ایران وجود داردکه 55 درصد آنها در مناطق حفاظت شده زیست می کنند.
وی افزود: امروزه مقاله مطالعات متعددی در این زمینه در کشور آغاز شده که از آن جمله می توان به پایان نامه های متعددی در سطح کارشناسی و کارشناسی ارشد در باره پلنگ ایرانی با محوریت بررسی زندگی و وضعیت پلنگ در ایران همراه با مطالعات ژنتیکی و ریخت سنجی اشاره کرد.

وی به عوامل تهدید کننده این جانور اشاره کرد و افزود: شکار غیرمجاز و طعمه هایش عمده ترین عامل تهدید بقای پلنگ در لرستان به شمار می رود؛ گسترش بی رویه شبکه جاده های کشور، و عدم دسترسی به طعمه های موردعلاقه شان از دیگر عوامل تهدید کننده آن است.

روشنی تخریب زیستگاه‌ها و ناامنی در آنها را باعث ترک آن منطقه توسط پلنگ دانست وگفت: درسالهای اخیر نیز گسترش بی رویه شبکه جاده های کشور نیز به بلایی برای جان پلنگهای ایران بدل شده و تنها در دو سال گذشته، حداقل پنج پلنگ به دلیل برخورد با خودروهای عبوری کشته شده اند.

بیشترین تلفات پلنگ در حوزه زاگرس میانی است، مردم باید بدانند که ایران آخرین میزبان پلنگ ایرانی در آسیاست.

مسئول کارگروه تخصصی صیانت از محیط زیست کانون دانشجویی همیاران طبیعت جهاددانشگاهی لرستان با اشاره به اینکه در سال 2008 این گونه جز IUCN قرار گرفته اظهار کرد: افزایش مناطق زیستی تحت حفاظت در استان (زیستگاه پلنگ زاگرس)، ارتقای سطح فرهنگ زیست محیطی، اختصاص بودجه های تحقیقی پژوهشی، بررسی جمعیت پلنگ به روش استفاده از دوربین های تله ای، جلوگیری از شکارهای غیر مجاز با افزایش محیط بانان و مدیریت بهتر و برخورد جدی تر با متخلفان و تضمین مشارکت جوامع محلی می تواند موجب بقای این گونه منحصر به فرد در استان شود.