در یکی از ساختمان‌های اداری توکیو، مزرعه کوچکی ساخته شده است که در نور مصنوعی و دور از تاثیر فصول، سه بار در سال محصول می‌دهد. قرار است کارمندان این ساختمان ساعتی از روز را در این مزرعه برنج بکارند.


در کنار مزارع بودن و تماشای مزرعه‌های سبز و طلایی، معمولا تجربه لذت‌بخش و آرام‌بخشی است. اما آیا از یک مزرعه می‌توان به عنوان یک تفریح یا ساعت استراحت کاری استفاده کرد؟ آن هم نه یک مزرعه معمولی و طبیعی، بلکه یک مزرعه مصنوعی با نور مصنوعی،‌ درون ساختمان اداری! خب در این مورد باید نظر کارمندان ژاپنی را جویا شد چون عده‌ای از آن‌ها قرار است این تجربه را داشته باشند.

در یکی از ساختمان‌های اداری شهر توکیو،‌ یک مزرعه برنج به مساحت 92 مترمربع زیر نور مصنوعی،‌ فرصتی برای کارمندان این ساختمان فراهم می‌کند تا ساعتی از روز را به کار در مزرعه بگذرانند.

قرار است این مزرعه،‌ با تولید حدود 50 کیلوگرم برنج، برنج مصرفی کافه‌تریایی همان ساختمان را تامین کند. در حقیقت این اقدام، می‌تواند برای کشوری که فقط نیمی از مواد غذایی مورد نیاز خود را تامین می‌کند، گامی بسیار مهم باشد.



Resigzed Image Click this bar to view the full image.


یکی از مهم‌ترین اهداف این کار،‌ علاقمند ساختن شهرنشینان به کار در مزرعه است. همچنین این طرح به کارمندان کمک می‌کند زمانی را دور از شلوغی شهر و کار، با تجربه نزدیکی به فضای روستا بگذرانند. به علاوه قرار است در طی این برنامه، مهارت‌هایی که حتی در مناطق روستایی ژاپن هم به دست فراموشی سپرده شده‌اند،‌ از نو آموخته و تمرین شوند. چون مدت‌ها است که در اغلب مناطق روستایی این کشور، کشاورزی به ماشین‌ها سپرده شده است.


این گونه مزارع فواید دیگری هم دارند. برای مثال،‌ این مزرعه درون ساختمان است و فصل‌ها را تجربه نمی‌کند. به همین دلیل تا 3 بار در سال می‌تواند محصول بدهد. البته مقدار برنجی که در یک بار کشت از این مزرعه به دست می‌آید (حدود 50 کیلوگرم)، به اندازه مصرف سالانه یک ژاپنی هم نمی‌رسد، اما در صورت موفقیت این پروژه، سایر ‌ساختمان‌های اداری، ‌آپارتمان‌ها و برج‌های ژاپن می‌توانند در مقیاس‌های مختلف و ابعاد متفاوت، چنین مزارعی را در خود جای بدهند و شاید در آینده همین مزارع حتی بیشتر از مزارع روستایی ژاپن برنج تولید کنند.







khabaronline.ir