با خنک شدن هوا، کلمه سرما خوردگی در بین صاحبان حیوانات بیش از پیش استفاده می شود و صاحب کوچولوها قشنگ به کلینیک مراجعه می کنند و اظهار می دارند که دست آموز آنها سرما خورده است. ولی کلمه سرما خوردگی colding در هیچکدام از کتابهای دامپزشکی برای آن تعریفی نوشته نشده است.
تعریفی
سرما خوردگی در انسان در کتابهای پزشکی عبارت است: شروع آبریزش بینی، همراه با عطسه و یا سرفه، گرفتگی بینی، وجود سردرد و یا تب.
اما علایمی همانند ریزش آب از بینی یا منقار
حیوانات همراه با تب و مشکلات بلعی و عدم اشتهای غذا در
حیوانات تعریف دیگری همانند فارنجایتیس، رینیت، پنومونی دارد و کلمه
سرما خوردگی اصطلاح غلط ولی رایج بین صاحبان
حیوانات و گاهی رایج برای دامپزشکان جهت کوتاه کردن توضیحات و یا فهماندن سریع نوع بیماری به صاحب حیوان می باشد.
تغییر شدید دما، شستشو حیوان و عدم خشک کردن مناسب، در معرض جریان های هوای خنک یا سرد قرار دادن حیوان ( باد کولر، باز کردن پنجره، بیرون بودن سر از پنجره اتومبیل در هوای سرد ) سبب درگیری ریه ها در پستانداران و درگیری ریه ها و کیسه های هوای در پرندگان می شود. در پی آن ممکن است درگیری دیگر ارگانهای حیاتی همانند بوقکها بینی، حلق، تب، بی اشتهای و در پی گسترش بیماری درگیری دستگاه گوارش و سیستم گردش خون شود.
در میان
حیوانات پرندگان بخصوص کاسکو نسبت به تغییر سریع دما بسیار حساس است و درمان باید به سرعت در این نوع پرنده انجام شود و بدترین حالت دستکاری و خود درمانی صاحب پرنده در مورد حیوان خود است مشاهدههای انجام شده در کلینیک خودم و سایر همکاران حاکی از آن است که این خود درمانیها در 10 درصد موارد مفید واقع می شود و در بیشتر موارد بدلیل عدم بیان صاحب حیوان از خود درمانی و یا وجود دارو در خون حیوان و تداخل داروی درمان با موفقیعت انجام نمی شود و طول دوره درمان به چند هفته و یا ماه می انجامد و آسیبهای برگشت ناپذیر را در برخی از اعضای پرنده به وجود می آورد.
در مورد سایر
حیوانات سگهای نژاد بزرگ، گریه های خیابانی مقاومتر نسبت به سگهای با چثه کوچک، گربه پرشین یا گربه خانگی که با محیط بیرون در تماس نیست، خرگوش، همستر و ... هستند.
توصیه های پیشگیرانه:
از شستشوی حیوان در هوای سرد جداً خودداری فرمائید.
حیوان را بعد از شستشو در مکان سرد رها نکنید و بدن حیوان را خوب خشک کنید.
در برگشت از پیاده روی طولانی
حیوانات در هوای سرد، دمای اتاق را یکدفعه بالا نبرید.
در هنگام
سرما خوردگی خود و یا دوستان از تماس با حیوان خود خود داری کنید زیرا ویروس قابل انتقال به حیوان است.
حیوان خود را در معرض باد مستقیم کولر و یا جریان شدید و سرد هوا قرار ندهید.
از دادن هر گونه دارو به حیوان خود خود داری نمائید و در نظر داشته باشید هر داروی که قبلاً توشط دامپزشک شما تجویز شد برای بیماری بود که قبلاً تشخیص داده شده بود.
در صورت مشاهده هر گونه آبریزش نامتعارف، کسلی و بی اشتهای حیوان خود را نزد دامپزشک ببرید.
PersianPet Forum - www.mypet.ir http://persianpet.org/forum/thread163162.html#ixzz3wwCUiJsK
Under Creative Commons License: Attribution
Follow us: @persianpet on Twitter | mypersianpet on Facebook