فارس: سید صولت مرتضوی رئیس ستاد انتخابات کل کشور صبح امروز (شنبه) پس از
آغاز به کار رسمی ستاد انتخابات استان تهران در نشست خبری در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه
آغاز به کار ستادهای انتخاباتی در سایر استانها چه زمانی
آغاز میشود، اظهار داشت: ستاد انتخابات کشور از 3 خردادماه در همه استانها
آغاز به کار کرده است و امروز مراسم نمادین افتتاحیه این ستاد در استان تهران و توجیه فرمانداران، بخشداران و معاونان سیاسی بخشداری ها و فرمانداریها بود.
رئیس ستاد انتخابات کشور در پاسخ به سؤال خبرنگار فارس، مبنی بر اینکه چه تمهیداتی برای تبدیل نشدن انتخابات به چالش امنیتی پیشبینی شده است، تصریح کرد: با توجه به روشنگریهای صورت گرفته و حضور حماسی مردم در 9 دی و زمینگیر شدن استکبار جهانی و غرق شدن آن در بیداری اسلامی تمام نقشههای دشمنان در ایجاد فتنه نقش بر آب شده است.
وی ادامه داد: ستاد انتخابات کشور با آموزش و اطلاعرسانی از هرگونه چالش در موضوع انتخابات جلوگیری خواهد کرد.
مرتضوی همچنین در خصوص فعالیت زودهنگام انتخاباتی در برخی از استانهای کشور گفت: توصیه ما به همگان این است که قانون را رعایت کنند، عبور از قانون خط قرمز است و ستاد انتخابات استانها گزارشات فعالیتهای زودهنگام را رصد و به دستگاههای مرتبط اعلام میکند و این موضوع در بررسیها مورد نظر است.
معاون سیاسی وزیر کشور در پاسخ به سؤالی مبنی بر عدم دخالت افراد غیر مسئول در روند برگزاری انتخابات یادآور شد: انتخابات تعریفی دارد و مسئولانی که متوجه انتخاباتها هستند وظایف خود را میدانند از این رو با هر رفتار غیرمسئولانهای برخورد میشود.
وی همچنین در خصوص افزایش تعداد نمایندگان
مجلس گفت: بر اساس اصل 64 قانون اساسی هر 10 سال میتوان 20 نفر را به تعداد نمایندگان اضافه کرد؛ دولت این لایحه را آماده و تقدیم
مجلس کرده است که فوریت آن تصویب نشد و پس از بررسی در کمیسیونهای مختلف کلیات و جزئیات آن تصویب شد.
مرتضوی افزود: نزدیک به 100 نفر از نمایندگان
مجلس تقاضای در دستور کار قرار دادن خارج از نوبت این لایحه را داشتهاند و امیدواریم هرچه سریعتر به این لایحه رسیدگی شود.
رئیس ستاد انتخابات کشور در خصوص
ثبت نام کاندیداها نیز یادآور شد: بر اساس تقویم انتخابات از سوم دیماه به مدت یک هفته
ثبت نامه از کاندیداها شروع میشود.
در ادامه این نشست خبری مرتضی تمدن استاندار تهران با بیان اینکه امروز به طور رسمی ستاد انتخابات استان تهران
آغاز به کار کرد، اظهار داشت: در انتخابات حوزههای انتخابیه ملاک برنامهریزی ما هستند. در کل شهرستانها توسط فرمانداران و مجموعه انتخابات ستادها فعال شده که چند کار عمده را برعهده دارند.
استاندار تهران بر همین اساس تصریح کرد: اولین موضوع آموزش تمام عوامل و دستاندرکاران انتخابات است که در دستور کار ستادها قرار دارد و مربوط به تمامی کسانی است که در امر انتخابات دخیل هستند.
وی نکته دوم را آموزش عمومی دانست و افزود: مردم حق دارند مسائل و قوانین ناظر بر انتخابات را بخوبی بدانند و با کمک دستگاههای مسئول بویژه دستگاههای فرهنگی و رسانهها آنچه را که باید مردم بدانند، در اختیار آنها قرار خواهیم داد.
تمدن همچنین در خصوص روند برگزاری انتخابات یادآور شد: دولت برگزارکننده انتخابات نیست بلکه این مردم هستند که انتخابات را برگزار میکنند در واقع هیئت اجرایی و هیئت نظارت انتخابات نیز خود مردم هستند و ما هماهنگکننده و پشتیبان هستیم.
استاندار تهران در ادامه در با بیان اینکه 6 هزار صندوق اخذ رای در استان تهران و شهرستانهای آن به کار گرفته شده است، گفت: ما به صورت مجزا از استان البرز کار خود را انجام میدهیم.
تمدن در پایان در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه آیا افزایش تعداد نمایندگان شامل استان تهران نیز میشود، خاطرنشان کرد: استان تهران شامل این موضوع میشود و به هر حوزه یک نفر اضافه خواهد شد.