چینیها ضایعات را خیلی کم دور میریزند، آنان از یک نوع سوسک، اقلام آرایشی ساخته و برای کشور ما میفرستند.
دبیر کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز خراسان رضوی گفت: سالانه 220 هزار شغل پایدار را بر اثر قاچاق در کشور از دست می دهیم.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)- منطقه خراسان، پرویز فروزانفر در همایش حماسه ملی- حماسه سازان اقتصادی که شب گذشته در تالار روزنامه قدس برگزار شد، اظهار کرد: برای تحقق اقتصاد مقاومتی باید هم به بیرون و هم به درون نگاه کنیم و غیرت کشور را افزایش دهیم.
وی تصریح کرد: امروز 30 درصد قاچاقی که در مشهد مشاهده میشود از طریق سیستان و بلوچستان بوده و 70 درصد آن از تهران و به پشتوانه مرزهای غربی وارد میشود، و این در حالی است که ایران چهل سال قبل پیراهن از تهران به انگلستان صادر میکرد.
دبیر کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز خراسان رضوی افزود: ایران در دوران صفویه 3000 تن مواد نخ ابریشم تولید میکرد و مقام اول دنیا را داشت، اما در دهه 70، این میزان به 1000تن رسید، در سال 70 قیمت پیله تر ابریشم، 2500 تومان بود اما افغانها آن را به قیمت 1000 تومان به کشور وارد کردند و با توجه به کیفیت نامرغوب آنها، وضع فرش ما زیر سوال رفت.
فروزانفر با بین اینکه در گذشته 500 هزار روستا در ایران نخ ابریشم تولید میکرد و صنعت فرش ما به آن وابسته بود، خاطرنشان کرد: مجموع تولید ابریشم ما در سال گذشته، 123 تن بوده است.
چینی ها از
سوسک لوازم آرایش صادراتی میسازند
فروزانفر در ادامه سخنان خود ضمن اعلام آمار مصرف مواد آرایشی در کشورمان، یادآور شد: ما مصرفکننده اول یا شاید دوم
لوازم آرایشی در خاورمیانه هستیم. در خاورمیانه سالانه 7 میلیارد دلار اقلام آرایشی مصرف میشود.
وی ادامه داد: سهم ایران از این میزان در سال 89، 1.5 میلیارد دلار بوده که امسال به دلیل افزایش نرخ ارز به 800 میلیون دلار رسیده است. در ایران سالانه 4500 میلیارد تومان اقلام آرایشی مصرف میشود که 150 میلیون دلار آن واردات رسمی، 3 درصد تولید داخل و 85 درصد قاچاق است که از چین، تایلند، امارات و پاکستان وارد میشود.
دبیر کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز خراسان رضوی تصریح کرد: چینیها ضایعات را خیلی کم دور میریزند، آنان از یک نوع سوسک، اقلام آرایشی ساخته و برای کشور ما میفرستند.
فروزانفر با بیان اینکه سالانه 3250 میلیارد تومان برای تغییر مد از کشور خارج میشود اظهار کرد: سالانه ۲۳ میلیارد تومان اقلام بدلیجات وارد کشور ما میشود. چین سالانه پنج میلیارد دلار فقط بدلیجات صادر می کند و درباره سیگار و مشروبات الکلی، رقمها بسیار نجومی است.
وی در ادامه ضمن بیان ظرفیت موجود در تولید
لوازم آرایشی در کشور با بیان اینکه در گذشته ایرانیها اولین تولیدکننده اقلام آرایشی بودهاند، گفت: ایرانیها برای اولین بار، از زعفران، کرم تولید کردند و به یونان باستان فرستادند. یک ایرانی به اندازه ۲۳ مالزیایی، ضریب هوشی دارد، اما آنان مدیریت صنعتی دارند و ما سنتی. آنها حرکتشان «غازی» است یعنی اگر کسی از مسیر جدا شد، به سرعت دیگری جای او را می گیرد.