به گزارش سرویس محیط زیست خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)،
 کارشناسان دانشگاه کالیفرنیا پس از تاباندن نور با طول موج خاص به مولکول‌های دی اکسید کربن، موفق به تجزیه مولکول‌های دی اکسید کربن به مولکول اکسیژن (O2) و کربن شدند. 

این یافته‌ها در حالی رخ می‌دهد که تحقیقات پیشین روی کربن نشان داده بود مولکول دی اکسید کربن (CO2) به مونواکسید کربن (CO) و اکسیژن (O) تجزیه می شود. در مطالعات قبلی طول موج نور اهمیت نداشت. 




کارشناسان می‌گویند: برای شکستن مولکول دی اکسید کربن و تبدیل آن به مونواکسید کربن و اکسیژن بیش از پنج الکترون‌ولت (EV) انرژی لازم است اما برای تبدیل دی اکسید کربن به مولکول کربن و اکسیژن به 11.44 الکترون‌ولت انرژی نیاز است. 
البته در شیمی تجربی نتایج این مطالعه جدید پیش‌بینی شده بود اما کارشناسان اکنون موفق به اندازه گیری آن شده‌اند. 




به گزارش ایسنا به نقل از فرنچ تریبون، «آرتور سوئیتز»، شیمیدان دانشگاه «وین استیت» می‌گوید: فهمیدن عملکرد مولکول‌های ساده‌ای نظیر دی اکسید کربن آسان نیست و کارشناسان همچنان در حال فرضیه سازی و آزمایش هستند. 

«سین کروو»، متخصص شیمی در دانشگاه بریتیش کلمبیا اظهار داشت: برای اینکه دریابیم این شیوه استخراج اکسیژن از دی اکسید کربن که به تازگی یافت شده چه نقشی در جو گذشته زمین بازی کرده نیاز به مطالعات بیشتری است. همچنین کارشناسان مطالعات جوی امیدوارند که این یافته در آینده به حل یا کنترل مشکل تغییرات جوی کمک کند