یکی از سوالات همیشگیی که صاحبان ازم میپرسند این است که چه غذایی در منزل برای سگمون درست کنیم که هم سالم باشه و هم مواد معدنی و ویتامین های مورد نیاز سگمونو تامین کنه و در عین حال متنوع باشه؟
من معتقدم که سگ نیازی به تنوع غذایی نداره و غذاهای تجاری به علت داشتن مکمل های غذایی و بالانس ویتامینی برای تغذیه سگ ها مناسبتر هستند، اما صاحبان جیرۀ غذایی که در هر وعده در اختیار سگ قرار می دهند باید شامل 50 درصد پروتئین، 25% فیبر و 25% نشاسته باشد و این ساده ترین بالانس غذایی ممکنه است و میزان آن در هر وعده باید مناسب با سن و وزن سگ باشه که حجم غذا باید زیر نظر دامپزشک مشخص بشه. اما اگر مایل هستید، می توانید چند نوع غذایی که من برای
سگم میپزم را طی ماه برای سگ خود در منزل تهیه کنید تا هم مواد تازه در کنار غذاهای تجاری در اختیار سگتان قرار دهید و هم از آشپزی لذت ببرید.
سارا رنجبر😋
سوپ مرغ و سبزیجات
خواص و ارزش غذایی: این غذا سبب هضم آسان در سگ می گردد و انرژی مورد نیاز برای فعالیت روزانه را برای سگ فراهم می سازد و سرشار از پروتئین، فیبر، آنتی اکسیدان هایی مانند بتاکاروتن می باشد که سبب فعالیت منظم و سوخت و ساز سلول های بدن مگشته و اثراتی مانند ضد پیری و کاهش خطر ابتلا به سرطان را به همراه دارد. همچنین حاوی سطح بالایی از اسید های آمینه ویتامین های A، ویتامین های خانوادۀ B، ویتامین C، E، K و املاح معدنی و مواد آلی نظیر پتاسیم، فسفر، منیزیم، آهن، روی، فسفاتو سلنیوم است.
توجه داشته باشید این غذا برای سگ هایی که مستعد اسهال و یا دچار اسهال هستند مناسب نمی باشد.
مواد لازم برای سوپ مرغ
این میزان مواد غذایی برای سگی به وزن 5 کیلوگرم می باشد که 4 وعدۀ غذایی روزانۀ را تامین می کند.
مرغ= یک دوم سینه و یک ران
جوی پرک شده= دو قاشق غذا خوری
برنج شسته شده (بدون خیساندن)= یک قاشق غذا خوری
هویج= یک عدد متوسط
سیب زمینی= یک عدد متوسط بدون داشتن لکه های سبز (سیب زمینی سبز حتی اگر قسمت های سبز آن جدا شود می تواند باعث مسمومیت سگ گردد)
روغن زیتون بی بو= یک قاشق چایخوری
فلفل دلمه ای متوسط = یک سوم
آب= شش لیوان
طرز تهیه
ابتدا هویچ و سیب زمینی را پوست گرفته کاملا شسته و نگینی خرد می کنید. فلفل دلمه ای را نیز شسته و نگینی خرد می کنید. همۀ مواد را در ظرفی ریخته شش لیوان آب به آن افزوده و روی شعله ای متوسط قرار می دهید و درب ظرف را می گذارید، بعد از 10 دقیقه شعلۀ را کم کرده و اجازه می دهید سوپ به آرامی به مدت یک ساعت بپزد. بعد از پخته شدن مرغ، تکه های مرغ را از ظرف خارج کرده استخوان ها را جدا نموده و به تکه های متوسط تقسیم می کنید و دوباره به سوپ می افزاید بعد از پنج دقیقه، سوپ آماده است. (هرچه سوپ بیشتر بجوشد غلظت آن بیشتر می گردد)
بعد از آماده شدن سوب حتما اجازه دهید کاملا سرد شود و بعد در ظرف غذای سگ بریزید مخصوصا اگر ظرف غذای سگ پلاستیکی باشد.